Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 30

Weekoverzicht 30

In week 30 van 20 tot en met 26 juli ging de eerste Comic-Con@Home van start. Het vele nieuws wat daar vandaan komt vind je terug op MijnSerie. Mocht je wat hebben gemist, wij hebben het hieronder voor je verzameld.
Serienieuws

Afleveringen


Mogelijk Supernatural evenement voor laatste afleveringen


Er komt mogelijk in september of oktober een evenement voor de laatste afleveringen van de Amerikaanse bovennatuurlijke serie Supernatural.

Casting Nieuws


Hoofdrol voor Otmara Marrero in Connecting over het coronatijdperk


Otmara Marrero (StartUp (2016)) gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe komedieserie van NBC over het coronatijdperk.

Drie acteurs voegen zich bij de cast van Van Helsing voor het laatste seizoen


De productie van het laatste seizoen Van Helsing is weer van start gegaan, drie acteurs voegen zich bij de cast in het vijfde seizoen.

Hoofdrol voor Nina Dobrev in serieaanpassing van Woman 99


Nina Dobrev (The Vampire Diaries) en Bruna Papandrea (Big Little Lies) bewerken het boek Woman 99 van Greer Macallister tot een serie.

Datums


Elfde seizoen Archer in september in première


De premièredatum van het elfde seizoen van Archer is bekend gemaakt en er is ook een trailer te bekijken van het nieuwe seizoen.

Premièredatum en trailer voor Duitse Netflix-serie Biohackers


Netflix heeft de premièredatum voor de Duitse sciencefictionserie Biohackers bekend gemaakt. Daarnaast bracht de streamingdienst ook een trailer uit.

Box 21


Op 14 augustus (vanaf 15 augustus op NPO 3/NPO Start) kun je op NPO Plus de Zweedse misdaadserie Box 21 gaan zien. Het eerste seizoen van zes aflevering verteld het verhaal van Lidia (Ioana Ilinca Neacsu), een jonge serveerster uit Roemenië, die onder valse voorwendselen naar Zweden wordt gelokt en eenmaal daar aangekomen gedwongen wordt tot prostitutie. En van agent Ewert Grens (Leonard Terfelt, The Bridge) wiens leven overhoop wordt gegooid in een ander deel van Stokholm door de gevaarlijke crimineel Jochum Lang (Joakim Sällquist). Terwijl Ewert jacht maakt op Jochum, probeert Lidia haar vrijheid te herwinnen en al snel kruisen hun paden.

Brussel verschijnt begin augustus op Videoland


De Nederlandse politieke thrillerserie Brussel van KPN, met Johanna ter Steege (De mannen van dokter Anne), is binnenkort te bekijken bij Videoland.

Cobra Kai verschijnt eind augustus op Netflix


De Amerikaanse actie dramedyserie Cobra Kai verschijnt eind augustus op Netflix. De streamingdienst nam de serie eerder dit jaar over van YouTube.

Vijfde seizoen The Crown voorlopig nog niet in première


De opnames van het vijfde seizoen van The Crown gaan voorlopig nog niet van start, het seizoen laat nog even op zich wachten.

De Dag verschijnt begin augustus op Videoland


De Belgische misdaadserie De Dag, met Titus De Voogdt (The Missing), is vanaf begin augustus te bekijken bij Videoland.

Startdatum en trailer zesde seizoen Fear The Walking Dead


Het zesde seizoen van de Walking Dead spin-off, Fear The Walking Dead, gaat in oktober in première. De eerste beelden van het seizoen zijn al te bekijken.

Foodie Love


De Spaanse serie Foodie Love zal vanaf 11 augustus te zien zijn bij Ziggo. De HBO dramaserie gaat over twee jonge foodies die via een dating-app verliefd worden. Ze beginnen aan een gastronomische reis en leren elkaar kennen via gerechten van over de hele wereld. Ze blijken een gedeelde passie te hebben voor Japanse yuzu en een gezamenlijke afkeer van zogenaamde fijnproevers. Zijn ze in staat om ondanks hun negatieve ervaringen in het verleden nu ware liefde te proeven? De hoofdrollen worden gespeeld door de Spaanse Laia Costa (Victoria) en de Argentijnse Guillermo Pfening (Nobody's Watching). Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen.

Animatieseries van FOX krijgen startdatum


FOX heeft nog voor de Comic-Con panel 2020 aangekondigd dat de zondagavond animatieavond blijft en ook wanneer in september deze zondagavond van start zal gaan.

Premièredatum en trailer voor The Fugitive (2020)


Quibi heeft de premièredatum van de reboot van The Fugitive (1963) bekend gemaakt, de serie zal begin oktober verschijnen. Er is ook een trailer gelanceerd.

Vijfde seizoen Grantchester vanaf eind augustus te zien bij NPO


Het vijfde seizoen van de Engelse dramaserie Grantchester verschijnt eind augustus op NPO Plus en wordt in september wekelijks uitgezonden bij NPO 2.

Premièredatum voor animatieserie HOOPS van Netflix


Netflix heeft de premièredatum voor HOOPS bekend gemaakt, daarbij bracht de streamingdienst een teaser uit.

Julie and the Phantoms in september in première op Netflix


Netflix heeft de premièredatum van de muzikale dramedyserie Julie and the Phantoms (US) bekend gemaakt. Daarnaast zijn er ook de eerste beelden uitgebracht.

Opnames vierde seizoen Killing Eve uitgesteld


De opnames van het vierde seizoen van Killing Eve zijn uitgesteld, vanwege het coronavirus. Het is nog niet bekend wanneer deze wel van start kunnen gaan.

Tweede seizoen My Brilliant Friend verschijnt in augustus bij NPO


Begin augustus verschijnt het tweede seizoen van My Brilliant Friend op NPO Plus. Vanaf eind augustus wordt de serie ook wekelijks uitgezonden op NPO 2.

Tweede seizoen New Amsterdam (2018) vanaf augustus te bekijken bij Videoland


Videoland heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van New Amsterdam (2018) binnenkort te zien zal zijn bij de streamingdienst.

Premièredatum voor neXt (2020) met John Slattery


FOX heeft de premièredatum voor de Amerikaanse sciencefictionserie neXt (2020) bekend gemaakt en daarnaast een trailer uitgebracht.

Vijfde seizoen Rita verschijnt binnenkort op Netflix


Een aantal weken na de première in Denemarken verschijnt het vijfde seizoen van de Deense dramedyserie Rita op Netflix.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 30 (20 - 26 juli 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Eerste twee seizoenen Station 19 binnenkort op Videoland


De eerste twee seizoenen van de Grey's Anatomy spin-off verschijnen begin augustus op Videoland.

Premièredatum voor The Third Day met Jude Law


HBO heeft een premièredatum bekend gemaakt voor de Amerikaanse dramaserie The Third Day met Jude Law, de première werd eerder uitgesteld.

Vlucht HS13 binnenkort te zien bij Ziggo Movies & Series


De Nederlandse dramaserie Vlucht HS13, met Katja Schuurman (Nieuwe Buren) en Daniël Boissevain (Zomer in Zeeland), verschijnt in augustus bij Ziggo Movies & Series.

Finale aflevering The Walking Dead seizoen tien verschijnt in oktober


De laatste aflevering van het tiende seizoen van The Walking Dead wordt in oktober uitgezonden, maar het seizoen krijgt volgend jaar wel extra afleveringen.

Nieuwe premièredatum voor The Walking Dead: World Beyond


The Walking Dead: World Beyond heeft een nieuwe premièredatum, daarbij werd er ook een trailer van de spin-off uitgebracht.

Gecancelde Series


Netflix cancelt Greenhouse Academy


Er komt geen vijfde seizoen van de Amerikaanse dramaserie Greenhouse Academy, Netflix heeft de serie gecanceld.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 29


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 13 tot en met 19 april 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Sciencefictionserie Brainbox in productie bij Hulu


Sciencefictionserie Brainbox, van Dave Kajganich (The Terror) en Warren Littlefield (The Handmaid’s Tale) is in productie bij Hulu.

Dramaserie Chicano van Natalie Chaidez in productie bij ABC


De dramaserie Chicano, gebaseerd op het boek van Richard Vasquez, is in productie bij ABC. Natalie Chaide (Hunters) schreef de serie.

Productie Marvel's The Falcon and the Winter Soldier vertraagd


De productie van de Marvel spinoff heeft vertraging opgelopen, mede door het coronavirus. Hierdoor kan de serie niet in de verwachte periode in première gaan.

Komedieserie Foxy in productie bij FOX


De komedieserie Foxy van Jennifer Crittenden (Veep), Gabrielle Allan (Veep) en Elizabeth Banks (Modern Family) gaat in productie bij FOX.

Amazon Prime Video bestelt Paper Girls


Amazon Prime Video geeft groen licht aan Paper Girls, gebaseerd op de de stripboeken van Brian K. Vaughan en Cliff Chiang.

Dramaserie Repeat weer in productie bij CBS


Repeat van Masi Oka (Hawaii Five-0) en Sabrina Wind (Desperate Housewives) is weer in productie bij CBS. De serie is gebaseerd op een Japans format.

Revelations in productie bij The CW


The CW bewerkt The Revelations of ‘Becka Paulson van Stephan King naar een serie, die wordt geschreven door Maisie Culver (Last Man Standing).

Rodham over Hillary Clinton in productie bij Hulu


Rodham, geschreven door Sarah Treem (The Affair) en gebaseerd op het boek over Hillary Clinton van Curtis Sittenfeld, is in productie bij Hulu.

Apple bestelt Shining Girls met Elisabeth Moss


Shining Girls met Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) is in ontwikkeling bij Apple. De thriller serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lauren Beukes.

HBO bestelt Somebody Somewhere met Bridget Everett


HBO heeft Somebody Somewhere besteld. De serie is gebaseerd op het leven van Bridget Everett (Unbelievable), die zelf de hoofdrol vervult.

Star Trek universum breidt zich steeds verder uit


Ook de kinderen kunnen kennis gaan maken met Star Trek. En nog meer Trek-nieuws voor Trekkies en andere fans.

Spin-off


Taraji P. Henson werkt aan Empire spin-off


Taraji P. Henson (Person of Interest) werkt onder een nieuwe deal met 20th Century Fox TV aan een spin-off van de Amerikaanse muzikale dramaserie Empire.

Trailers


Eerste beelden His Dark Materials seizoen twee


HBO heeft beelden uitgebracht van het tweede seizoen van de Britse fantasyserie His Dark Materials, voor The Comic-Con@Home conferentie begon.

Voorproefje voor tweede seizoen For All Mankind


Tijdens een Con@Home panel van For All Mankind is er een teaser van het tweede seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie For All Mankind uitgebracht.

Trailer voor Lovecraft Country van HBO


Er was al een teaser van Lovecraft Country uitgebracht, maar HBO heeft nu een trailer van de nieuwe horrorserie gelanceerd.

Trailer voor nieuwe superheldenserie Marvel's Helstrom


Hulu heeft tijdens de Comic-Con@Home panel de trailer uitgebracht van de aankomende superheldenserie Marvel's Helstrom.

Eerste beelden van The Right Stuff van Disney+


Tijdens Comic-Con@Home heeft Disney+ de eerste beelden van de Amerikaanse dramaserie The Right Stuff uitgebracht.

Eerste beelden van komedieserie Truth Seekers met Nick Frost en Simon Pegg


Amazon Prime Video heeft tijdens de San Diego Comic-Con@Home Virtual panel de eerste beelden van de Amerikaanse komedieserie Truth Seekers uitgebracht.

In Utopia (2020) is de samenzwering meer dan echt


Van de best-selling auteur en scenarioschrijver van Sharp Objects komt de acht afleveringen lange gestoorde (en ironische) thriller over het redden van de wereld.

Eerste beelden van laatste afleveringen Vikings


De eerste beelden van de laatste afleveringen van de avonturenserie Vikings zijn uitgebracht. De afleveringen worden eind dit jaar, begin volgend jaar verwacht.

Vernieuwde Series


Nieuws over de Amazon Prime Video serie The Boys


Nog voor de start van het tweede seizoen heeft Amazon nu al besloten om The Boys een derde seizoen te gunnen. Ook is er meer nieuws over een na-praatprogramma.

CBC vernieuwd twee juridische dramaseries


CBC heeft de juridische dramaseries Burden of Truth en Diggstown vernieuwd met respectievelijk een vierde en derde seizoen.

Death in Paradise vernieuwd met een tiende seizoen


BBC One heeft de Britse detectiveserie Death in Paradise vernieuwd met een tiende seizoen.

Outer Banks vernieuwd met een tweede seizoen


De Amerikaanse dramaserie Outer Banks is door Netflix vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen verscheen eerder dit jaar.

Perry Mason (2020) vernieuwd met een tweede seizoen


HBO heeft de Amerikaanse juridische misdaadserie Perry Mason (2020) vernieuwd met een tweede seizoen.

Netflix vernieuwd Sweet Magnolias met een tweede seizoen


De Amerikaanse dramaserie Sweet Magnolias is door Netflix vernieuwd met een tweede seizoen.

Virgin River is al vernieuwd met een derde seizoen


Netflix heeft een derde seizoen van de Amerikaanse romantiekserie Virgin River besteld. Het tweede seizoen moet nog van start gaan.

Algemeen nieuws

Overlijdensberichten


Regis Philbin overleden


Acteur en presentator Regis Philbin is vrijdag overleden aan een natuurlijke dood. Dit jaar was hij nog te zien in Single Parents.

Weetjes


Drie series van The CW weer in productie


De opnames van onder andere The Flash (2014) lijken binnenkort weer van start te gaan. Naar verluidt zoekt The CW naar een startdatum voor de productie.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (30)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op de box set met seizoenen 10-12 van Agatha Christie's Poirot


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de box set seizoen 10-12 van Agatha Christie's Poirot. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Pennyworth


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Pennyworth. We geven drie dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het derde seizoen van Shakespeare & Hathaway: Private Investigators


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van Shakespeare & Hathaway: Private Investigators. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Traces


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Traces. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Detective Van der Valk


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Detective Van der Valk. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van NCIS Los Angeles; NCIS: Los Angeles is een spin-off van NCIS. In welke aflevering van NCIS werd de backdoor pilot uitgezonden?, was Seizoen 6, aflevering 22. Weetje: In 2009 ging het team van NCIS naar Los Angeles. Dat was in aflevering 22 en 23. De titel van de aflevering in seizoen zes van Legend (1) en Legend (2). De afleveringen werden op 28 april en 5 mei uitgezonden.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juli en augustus 2020 die in week 31 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 27 juli


What We Do in the Shadows – Seizoen 1 (Comedy Central NL)

-

Donderdag 30 juli


Transformers: War For Cybertron Trilogy – Serie première (Netflix)
Hudson & Rex – Seizoen 2 (Videoland)

-

Vrijdag 31 juli


The Last Narc – Serie première (Amazon)
Sugar Rush (2018) Seizoen 3 (Netflix)
Sonny With a Chance – Seizoen 1 (Disney+)
21.00 – 8 Out of 10 Cats Does Countdown – Seizoen 20 (Channel 4)

-

Zaterdag 1 augustus


De Ridder – Seizoen 1 – 4 (Ziggo)
Het Huis Anubis – Seizoen 1 – 4 (Videoland)
Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard – Seizoen 1 – 2 (Videoland)

-

Zondag 2 augustus


20.00 – The Real Housewives of Potomac – Seizoen 5 (Bravo)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten