Delen op social media
Trailer

Rita

8,0
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2012 - 2017 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:TV 2
Genres:DramaKomedie
Rita is een Deense dramaserie van de zender TV 2. De serie ging in première op 9 februari 2012.

Het leven van een politiek incorrecte docente neemt een onverwachte wending wanneer de man met wie ze op de middelbare school verkering had weer ten tonele verschijnt.

Acteurs

Nieuws (6)

Populaire reacties (5)

avatar_gumstarr
04 jan 2016 19:13 -
Rita is van alles. Rita is bijvoorbeeld moeder. Ze heeft er drie. Één van de drie staat op het punt om uit de kast te komen en eet in het geniep enorme stukken brie, omdat zijn zus heeft gezegd dat brie naar pik smaakt. Vind ik grappig. Toastjes bij oma zullen nooit meer hetzelfde smaken. Voor mij niet en na het lezen van het voorgaande voor jullie ook niet meer. Graag gedaan. Rita is gek op houthakkersbloezen. Ik denk dat Rita nog meer verknocht is aan haar geblokte flanel, dan Sarah Lund aan de truien van Mart Smeets. Eigenlijk is Rita dus gewoon de Scandinavische Al Borland, alleen dan met wat minder zaag- en timmerskills. Het enige wat Rita er in rap tempo doorheen timmert zijn kerels. Op de wc van de kroeg, achter in het magazijn van de buurtsuper of op de achterbank van de Volvo, als het een hartslag heeft en enigszins naar musk ruikt, dan lust Rita ‘t. Maar boven alles is Rita juf. Het type juf dat we allemaal wel hadden willen hebben toen we ons zwaar gefrustreerd door onze Clearasil-tijd heen worstelden. Zo’n juf waar je als hormoongutsende puberjongen bijna wel verliefd op móést worden. Rita is streng, maar rechtvaardig. Ze is de queen of awkward. Alles wat haar te binnen schiet, rolt meteen over de tong en dat zorgt met enige regelmaat voor lekker oncomfortabele situaties. Rita wordt daar zelf verder niet warm of koud van, want Rita heeft eigenlijk altijd gelijk. Als Courtney Love in Seattle niet voorover in de coke van Kurt was gevallen, maar gewoon netjes haar PABO had afgemaakt, dan was ze Rita. Heel veel meer rock & roll gaat de middelbare school niet worden.

Al na de eerste vijf minuten, waarin Rita in een ondergekalkt wc-hokje op het gemakje een peuk zit weg te werken, heb ik besloten dat ik dit een prima serie ging vinden. Eindelijk ook eens iets van Scandinavische bodem waarin er geen in tweeëen gehakt lichaam op een brug wordt gevonden. Ook weleens leuk. Je zou kunnen zeggen dat het een beetje een wijvenserie is, maar dat hoeft de zelfbewuste mannen-man zeker niet af te schrikken. Rita is lekker luchtig met hier en daar een knorretje, maar stiekem is het ook het soms wat pijnlijke verhaal van een vrouw op zoek naar liefde. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat dit niet de zoveelste platte gniffelaar is, maar een serie die beschikt over iets meer lagen. Het is natuurlijk geen Harry Mulisch, maar ook niet zo’n boeketreeks in dat rek bij de kassa van de Albert Heijn. Het is vooral leuk. Ook als je niet van kinderen houdt.

www.gumstarr.com
Reageer
avatar_mvdk77
17 jan 2018 23:27 -
Fijne serie om naar te kijken en een juf die je elke jongere toewenst’
Reageer
avatar_cloggie13
22 jun 2016 17:04 -
Geweldige serie, vooral Rita wordt echt prachtig gespeeld. Eerste seizoen gekeken maar ik ga snel verder met de rest
Reageer
avatar_Laam88
20 jun 2015 22:18 -
Super toffe serie! Mooie humor met veel herkenbare en onherkenbare situaties. Afgespeeld rondom het leven als leerkracht.
Reageer
avatar_renzoroy
14 nov 2017 13:38 -
Wie heeft in godsnaam Game of Thrones ingevuld bij vergelijkbare series...? whahaha. Of gaat Rita later in de serie ook om een troon strijden? :P
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
04x06
25 september 2017
04x07
2 oktober 2017
04x08
9 oktober 2017
Seizoen 2
0/8
Seizoen 3
0/8
Seizoen 4
0/8

Recensies (0)

Nog geen reviews aanwezig

Video's (1)

Rita - Trailer
Geplaatst op 18 januari 2018, 05:49
Rita - Trailer

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.