Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Star Trek universum breidt zich steeds verder uit

Ook de kinderen kunnen kennis gaan maken met Star Trek. En nog meer Trek-nieuws voor Trekkies en andere fans.
Tijdens de 80 minuten Comic Con@Home virtuele panel was er een tafellezing van Start Trek: Discovery en werd er gesproken met de cast van Star Trek: Picard. Zij spraken over de toekomst van Star Trek, en die er rooskleurig uitziet.
9860 Star TrekHet nieuws kwam van Alex Kurtzman en Heather Kadin die aankondigde dat het universum van Star Trek groter en groter gaat worden, na Star Trek: Picard en de aankondiging van Star Trek: Strange New Worlds komen er twee nieuwe series bij. De eerste is een animatieserie voor kinderen, Star Trek: Prodigy. Deze zal in 2021 in première gaan bij Nickelodeon.

De animatieserie wordt ontwikkeld door Trollhunters veteranen Kevin en Dan Hageman, met Nickelodeon's EVP van animatie producties en ontwikkeling Ramsey Naito die toezicht houdt voor het netwerk. Star Trek: Prodigy volgt een stel rebelse tieners die een afgeschreven Starfleet schip gebruiken op zoek naar avontuur.



Kurtzman en Kadin spraken ook kort over de unieke plaats die Star Trek heeft in een bijna utopische toekomst bij het aanpakken van hedendaagse sociale kwesties. "We zijn allemaal zo trots om aan een serie te werken die een boodschap heeft die er echt toe doet en echt resoneert," zei Kadin. "Ik denk dat het geweldig is als je aan genre [materiaal] werkt, dat je vaak dingen zegt over de actualiteit en ze zo maskeert zodat ze geen medicijn lijken.

We kregen tijdens het panel ook een kleine glimp van Star Trek: Lower Decks te zien. Deze animatieserie start op 6 augustus bij CBS All Access.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

BlackBiker
BlackBiker 25 juli 2020, 13:07
Ik ben alleen zo bang dat ze nu te hard aan het melken gaan. Ja, ook ik heb jaren lang uitgekeken naar nieuwe ST content. Maar nu komt er wel heel veel tegelijk uit. En overkill is nooit goed.
Daarnaast vind ik dat ze hier en daar wel heel erg afwijken van de canon. Een sporedrive? Al voor Kirk? Waarom hebben we daar nooit iets over gehoord in de andere series?
En dan die vreselijk Kelvin tijdlijn van die J.J. Abrams uit de laatste films. Dat was wel de grootste miskleun.

Uiteraard ga ik alles een kans geven. Daar ben ik trekkie genoeg voor. En met Discovery gaan ze enorm de toekomst in, dus kunnen ze weinig meer verklooien aan de canon. En die toekomt ben ik wel heel benieuwd naar.
Maar ik denk dat ik die tekenfilms oversla. Dat gaat nergens meer over :-)
BlackBiker
BlackBiker 20 augustus 2020, 12:30
Ik heb de Lower Decks tekenfilm serie toch niet overgeslagen. Ik kon het niet helpen, er staat immers "Star Trek" in de titel :-)
En het blijkt onverwacht grappig. Je kunt het bijna een parodie noemen. Toch leuk dus...
Log in om een reactie achter te laten