Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 30

Weekoverzicht 30

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 23 tot en met 29 juli voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


Bad Banks


Sinds dinsdag 24 juli is de Duitse serie Bad Banks te zien bij AVROTROS op NPO 1. In Bad Banks speelt Barry Atsma een beruchte bankier die bekend staat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie is nagesynchroniseerd in het Nederlands, en de kijker kan dat niet waarderen.

Deadwood


HBO heeft bevestigd dat er een Deadwood-film komt als afsluiting van de televisieserie, die na drie seizoenen in 2006 werd gecanceld. De aankondiging werd woensdag gedaan door HBO-programmaleider Casey Bloys.

Frasier


Frasier is een Amerikaanse komedieserie van de zender NBC die draait om het leven van Dr. Frasier Crane, een psychiater met zijn eigen radioprogramma. De serie kwam als spin-off voort uit Cheers.

Datums Series


ABC


Als laatste van de grote vijf zenders maakt ABC zijn herfstschema bekend. Dancing with the Stars en The Good Doctor mogen het bal openen.

Familie Kruys


Het vierde seizoen van de Linda de Mol-komedieserie Familie Kruys begint op zondag 2 september om 21.30 uur bij RTL 4.

Game of Thrones


HBO heeft meer informatie gegeven over de verschijningsperiode van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. De serie is in de eerste helft van 2019 te zien bij de Amerikaanse betaalzender.

Greyzone


De Zweeds/Deense thrillerserie Greyzone gaat op 3 september in première op NPO 2. Het eerste seizoen telt tien afleveringen.

Prey (2014)


Het tweede seizoen van Prey (2014) start 1 september op NPO 2. Het is een dramaserie van de Britse zender ITV.

Snatch


De Britse komedie-misdaadserie Snatch heeft eindelijk na meer dan een jaar een startdatum gekregen voor het tweede seizoen.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The First


Zoals beloofd, meer nieuws over The First. Daarin speelt Sean Penn zijn eerste grote televisieserie hoofdrol.

The Romanoffs


Amazon Prime Video heeft de eerste trailer uitgebracht en de releasedatum bepaald voor The Romanoffs, een serie over mensen die geloven dat ze afstammelingen zijn van de vermoorde Russische koninklijke familie.

The Team


Het tweede seizoen van The Team is exclusief te zien via Play More van Telenet.

Nieuwe Series


Alex Rider: Point Blanc


Alex Rider, tiener en superspion, komt naar het kleine scherm. Sony en Eleveth Hour hebben de koppen bij elkaar gestoken om een serie te maken van Point Blanc, het tweede boek van Anthony Horowitz’s jong volwassenenboeken.

Camping


Op 14 oktober start bij HBO de nieuwe komedieserie Camping. De zender heeft een eerste teaser uitgebracht.

Hamelins (werktitel)


Jong volwassenseries doen het goed bij Netflix, vandaar dat ze er nog één hebben besteld.

Keizersvrouwen


Karina Smulders, Susan Radder en Hilde van Mieghem spelen de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie Keizersvrouwen.

Locke & Key


Locke & Key komt eindelijk naar de televisie. Hulu is langdurig bezig geweest met de ontwikkeling van de serie, maar besloot uiteindelijk deze toch niet te realiseren. Nu heeft Netflix het project opgepikt voor een seizoen van tien afleveringen.

Sly Cooper


Sony en PGS Entertainment hebben onthuld dat Sly Cooper in 2019 een televisieserie krijgt. De serie was initieel in 2014 aangekondigd als een Sly Cooper animatiefilm, maar dat plan is nu omgevormd tot een serie van 52 afleveringen.

The Hot Zone


The Hot Zone is een nieuwe Amerikaanse dramaserie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Preston, die bij National Geographic in 2019 te zien zal zijn.

Them


Them, de horror event-serie is direct tot serie besteld door Amazon en de vod-dienst heeft er direct een tweede seizoen achteraan besteld.

Wu Assassins


De Nederlandse regisseur Roel Reiné is een van de makers van de nieuwe Netflix-serie Wu Assassins. Hij gaat twee van de tien afleveringen van het eerste seizoen regisseren.

Gecancelde Series


Freakish


Hulu heeft de horrorserie Freakish na twee seizoenen gecanceld. Althans zo lijkt het, want Hulu heeft het nog niet officieel bevestigd.

Sharp Objects


Wie soms gedacht had dat Sharp Objects het zelfde trucje zou uithalen als Big Little Lies, heeft het mis. HBO gaat geen tweede seizoen bestellen.

The Affair


Showtime heeft eindelijk officieel aangekondigd dat de succesvolle dramaserie The Affair een allerlaatste vijfde seizoen gaat krijgen.

Transparent


Amazon heeft eindelijke bevestigd dat het vijfde seizoen inderdaad de allerlaatste gaat wordenvoor de dramedy Transparent. Maar verder details zijn nog niet vrijgegeven.

Vernieuwde Series


Alaskan Bush People


De familie zoals geen ander zullen terugkeren bij Discovery Channel. De ontdekkingszender heeft de serie Alaskan Bush People vernieuwd met een achtste seizoen dat op 19 augustus van start zal gaan.

Altered Carbon


Goed nieuws voor de fans van de sciencefictionserie Altered Carbon, de serie is vernieuwd met een tweede seizoen.

AMC


De series Better Call Saul, Fear The Walking Dead en McMafia krijgen nieuwe seizoenen bij AMC. Dat maakte de zender bekend tijdens de TCA Summer Press Tour.

AUDIENCE Network


AT&T AUDIENCE Network heeft aangekondigd dat You Me Her een vierde en vijfde seizoen gaat krijgen. Condor is opgepakt voor een tweede seizoen.

Divorce (2016)


Divorce (2016) is vernieuwd door HBO, de schrijvers zijn weer van start gegaan, maar ze hebben het nog niet echt officieel bevestigd.

Good Witch


Hallmark Channel heeft op 26 juli aangekondigd dat Good Witch een vijfde seizoen gaat krijgen.

Nailed It!


Netflix heeft het voedselprogramma Nailed It! vernieuwd met een derde seizoen van zeven vakantie-afleveringen dat in december te streamen zal zijn.

One Strange Rock


National Geographic heeft besloten om een tweede seizoen te gaan maken van One Strange Rock. Het tweede seizoen van de documentaireserie zal in 2019 van start gaan.

Ridiculousness


MTV heeft de realityserie Ridiculousness vernieuwd met een elfde seizoen dat op 5 augustus van start zal gaan bij de muziekzender.

Sneaky Pete


Amazon heeft bevestigd dat er een derde seizoen van de hitserie Sneaky Pete in de maak is. Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios, heeft tijdens TCA aangekondigd dat de productie van seizoen drie volgende week in Los Angeles begint.

So Awkward


CBBC heeft de kinderkomedie So Awkward vernieuwd met een vijfde seizoen, die aankondiging deden ze samen met het nieuws dat So Awkward ook een spin-off gaat krijgen The So Awkward Files, daarin praten de karakters over hun tijd op Cranmede High en hun meest memorabele momenten. Het vijfde seizoen zal begin 2019 te zien zijn, de spin-off zal ergens tussen seizoen 4 en seizoen vijf te zien zijn.

Spirit: Riding Free


Netflix heeft de animatieserie Sprit: Riding Free vernieuwd met een zesde seizoen dat op 17 augustus 2018 van start zal gaan bij de streamingdienst.

StarTalk with Neil deGrasse Tyson


StarTalk with Neil deGrasse Tyson is vernieuwd met een vijfde seizoen. Sterrenpraat van National Geographic zal op 12 november 2018 verder gaan.

Yellowstone (2018)


De eerste gescripte serie van de nieuwe kabelaar Paramount Network, Yellowstone (2018), trok meer dan 5 miljoen kijkers per aflevering en is de tweede best bekeken serie op de kabel. Niet vreemd dat de serie een tweede seizoen gaat krijgen.

Casting Nieuws


Agents of S.H.I.E.L.D.


Maak je maar vast klaar voor meer Deke Shaw in het zesde seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D., en de titel van de eerste aflevering is…

American Horror Story


Acteur Cody Fern speelt de rol van Michael Langdon in American Horror Story: Apocalypse. Dat heeft executive producer Ryan Murphy bekend gemaakt.

Baptiste


Actrice Jessica Raine is te zien in BBC One's spin-off, Baptiste, van de detective dramaserie The Missing.

Cental Park Five


De nieuwe Netflix-serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal Central Park Five heeft drie acteurs aan de castinglijst toegevoegd.

Chicago Med


Wat heeft het vierde seizoen van Chicago Med voor de kijker in petto? In ieder geval twee nieuwe castleden.

FBI


Sela Ward keert terug naar CBS, de CSI: NY ster zal in FBI een rol gaan spelen.

Flikken Maastricht


De opnames voor het dertiende seizoen Flikken Maastricht gaan bijna van start. AVROTROS is op zoek naar figuranten.

Good Omens


Tweevoudig Oscar winnaar Frances McDormand is in de nieuwe serie Good Omens gecast als de stem van God.

Madam Secretary


De Amerikaanse televisieserie Madam Secretary van zender CBS heeft voor de eerste aflevering van het vijfde seizoen onder meer Hillary Clinton gestrikt als gastacteur.

Riverdale


Welk mysterie zal nu weer de inwoners van Riverdale gaan raken? Misschien heeft Penelope Ann Miller er wel alles of juist niets mee te maken.

Shadowhunters


Luke Baines speelt weer de rol van Jonathan Morgenstern, de hoofdschurk in de resterende afleveringen van het derde en laatste seizoen van de fantasy dramaserie Shadowhunters van Freeform.

Speechless


Niemand minder dan John Cleese zal een gastrol gaan spelen in het aankomende derde seizoen van de ABC komedieserie Speechless.

Supergirl


Rhona Mitra zal in het vierde seizoen van Supergirl de rol gaan spelen van schurk Mercy Graves. Robert Baker gaat haar broer spelen.

The Crown


Opnieuw is er nieuws over acteurs die zullen meespelen in het derde seizoen van The Crown. The Crown is een historische dramaserie van Netflix over het Engelse koningshuis.

Will & Grace


Will & Grace is een Amerikaanse sitcom van de zender NBC. De serie is al te zien sinds 1998 en op 4 oktober 2018 gaat het tiende seizoen van start. Er is een nieuw castlid toegevoegd aan het tiende seizoen.

Pilots


TNT


TNT heeft de eerste twee pilots besteld voor 2018; Constance en Beast Mode (werktitel).

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC, NBC, The CW, FOX en CBS


Al eerder bracht MijnSerie een lijst uit van alle series die door de grote vijf (ABC, CBS, FOX, The CW en NBC) waren gecanceld, vernieuwd of nieuw waren. We hebben een update van deze lijsten.

Netflix


- Netflix opent een kantoor van 22.000 m2 in Madrid en heeft in Spanje inmiddels 13.000 mensen aan het werk die momenteel 20 Netflix originals maken. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

- Netflix mag de nieuwe series Snowpiercer en Dirty John in 2019 gaan aanbieden buiten Amerika.

- De profielfoto’s op Netflix kunnen veranderd worden vanaf augustus. Er zullen meer icons toegevoegd worden, waardoor de gebruiker meer keuzes krijgt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Comic Con Videos


Op zondag 22 juli kwam er een einde aan de San Diego Comic Con. Maar op deze laatste dag zijn er uiteraard ook weer trailers en andere video’s uitgebracht door de diverse zenders en netwerken.

Insatiable


Moet je dun zijn om de beste versie van jezelf te zijn? Die vraag staat de laatste dagen centraal op sociale media, nadat een trailer van de nieuwe Netflix-serie Insatiable werd uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- Uit het leven van een bingewatcher
De column van Jenny Veerman gaat deze week over Oesters en parels.

Afgelopen weekend te zien (28/29 juli)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je het afgelopen weekend zou hebben kunnen gaan kijken.

Kijkcijfers


- Week 29
Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 16 tot en met 22 juli in Amerika.

- Streamingdiensten
Het aantal met internet verbonden tv’s in Nederlandse huishoudens stijgt verder en het gebruik van betaalde online videodiensten wint aan populariteit.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Bull (2016); Bull is geïnspireerd op het begin van de carrière van Dr. Phil McGraw. Maar Dr. Phil heeft een ook aantal gastrollen gespeeld, als zichzelf, in diverse series. In welke serie heeft hij géén gastrol gehad?, was 2 Broke Girls . Weetje: Dr. Phill McGraw (klinisch psycholoog) werd wereldberoemd na zijn optredens in de shows van Oprah Winfrey. Sinds 2002 heeft Dr. Phill zijn eigen praatprogramma.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juli 2018 die in week 31 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 30 juli


Rest In Power: The Trayvon Martin Story – Serie première (Paramount Network)
Sword Gai: The Animation – Seizoen 2 (Netflix)
22.00 – Diesel Brothers – Seizoen 4 (Discovery Channel)
23.00 – Jeff Ross Presents Roast Battle – Seizoen 3 (Comedy Central)

-

Dinsdag 31 juli


Age Before Beauty – Serie première (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten