Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix bestelt horrorserie Locke & Key

Netflix bestelt horrorserie Locke & Key

Locke & Key komt eindelijk naar de televisie. Hulu is langdurig bezig geweest met de ontwikkeling van de serie, maar besloot uiteindelijk deze toch niet te realiseren. Nu heeft Netflix het project opgepikt voor een seizoen van tien afleveringen.
De IDW-stripserie is gemaakt door gruwelauteur Joe Hill en kunstenaar Gabriel Rodriguez. Locke & Key draait om de familie Locke, die verhuist naar hun voorouderlijk huis in Lovecraft, Maine, na de moord op de patriarch van de familie. De drie kinderen - Tyler, Kinsey en Bode - ontdekken dat het huis gevuld is met talloze magische sleutels die de gebruiker speciale krachten geven en hun kwaadaardigheid op de wereld loslaten. De stripreeks liep van 2008 tot 2013 en kreeg de British Fantasy Award voor de beste striproman.

Het verhaal van de pick-up door Netflix is goed nieuws voor Locke & Key fans, die hun hoop al vele malen moesten opgeven. Dimension Films kocht al in 2008 de rechten van een serie. 20th Century Fox maakte in 2011 een pilot-aflevering, maar zag af van een serie. Het project werd vervolgens opgepikt als een mogelijke filmserie door Universal. En vorig jaar bestelde Hulu een pilot voor een serie, maar zag er ook weer vanaf.

5934 Locke
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten