Delen op social media
Trailer

Better Call Saul

7,8
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2015 - ..
Duur:
Netwerk:AMC
Genres:Drama
Better Call Saul is een Amerikaanse dramaserie van de zender AMC. De serie ging in première op 8 februari 2015.

Better Call Saul vertelt het verhaal van de in een winkelcentrum gevestigde superadvocaat Saul Goodman in de jaren voordat hij Walter Whites (Breaking Bad) advocaat werd. Van parkeerboetes tot massamoord, van uitglijders tot obligatiefraude, Saul regelt het allemaal.

Acteurs

Nieuws (102)

Populaire reacties (28)

avatar_gumstarr
13 apr 2015 19:19 -
Better Call Saul. Zelden werd er door menigeen hongeriger uitgekeken naar de aftrap van een nieuwe serie. Rond 8 februari 2015 stond in agenda’s wereldwijd een grote rode cirkel met een overdaad aan uitroeptekens, smiley’s en OMG’s. Zou het Vince Gilligan – het genie achter AMC’s vlaggenschip Breaking Bad – lukken om na Frasier – ontsproten uit de sitcom Cheers – eindelijk weer eens te komen met een spin-off waar niet de tranen van in je ogen schieten? Ja Joey, ik bedoel die belediging van jou. Zou Saul Goodman in z’n eentje het grote gapende gat kunnen vullen dat Walter en Jessie achterlieten toen ze ons na vijf seizoenen apathisch en alleen op de bank aan ons lot overlieten?

Better Call Saul gaat over Jimmy McGill, want voordat Saul Saul werd en hij Walter White in Breaking Bad als advocaat bijstond met wat kleine juridische geschillen, ging hij door het leven als Jimmy McGill en hobbelde hij in z’n gedeukte, roestige Japanner van (potentiële) cliënt naar cliënt, terwijl hij plannen smeedde om ooit een grote jongen te worden in de advocatuur. Dat is inderdaad een hele lange zin én een zin die eigenlijk wel zo’n beetje de hele lading dekt.

Met zorgvuldig doordachte shots die ingelijst niet zouden misstaan bij een foto expositie in een willekeurige klinisch witte art gallery, dialogen om soms de vingers bij af te likken en een Emmy-win-waardige cast, heeft Better Call Saul genoeg in huis om veel andere series gierend jaloers te maken. De te verwachten – vaak uiterst subtiele – verwijzingen naar Breaking Bad geven Gilligan’s nieuwe liefdesbaby een mooie dubbele bodem. Al is het wel vaak een bubbele bodem die alleen de échte Breaking Bad autisten direct in de gaten zullen hebben.

Better Call Saul is dus goed, maar is het ook de serie geworden waarvoor je op een warme, zonnige dag de gordijnen sluit om maar dwangmatig door te kunnen bingen? Op basis van het eerste seizoen ben ik geneigd ‘mwah’ te zeggen. Voor mij zit het ‘m vooral in Saul zelf. Niet iedereen kan solo. Robbie deed het lekker, maar hebben jullie ooit serieus overwogen om op Spotify de naam van één van die andere leden van Take That in te tikken? Ik niet. Saul is voor mij de Gary Barlow uit de Breaking Bad boyband. Prima in groepsverband, maar out on his own is het toch wat lastiger om die valse noten te verbloemen. Hij is gewoon niet the man you love to hate. Niet Louis Litt, die je onbewust zachtjes mompellend op de bank voor rotte vis zit uit te maken, niet Arie Gold die je acht seizoenen lang het liefst dwars door de tv naar z’n strot was gevlogen en al helemaal geen George Costanza. George. George, George, George. Jij heerlijke narcistische, verongelijkte, neurotische Calimero, jij. Afgezet tegen deze fijne klootzakken smaakt Jimmy gewoon wat flauwtjes. Het is niet voor niets dat de beste aflevering er één is waarin hij maar een marginale rol speelt, omdat de spotlichten vol in het gezicht schijnen van een andere gigant uit Breaking Bad, oud-politieagent en Sir Fix-a-lot, Mike Ehrmantraut. Geef die man eens even snel een zooitje prijzen. Los van het karakter McGill is de verhaallijn mij ook wat te magertjes. Echt heel erg spannend wordt het nooit. Aan de andere kant had Breaking Bad ook een aanloopje nodig en begon het echte vuurwerk pas in seizoen twee, dus misschien is ook dit gewoon weer een subtiele parallel tussen beide en moeten we nog even geduld hebben tot ronde twee.
Reageer
avatar_Motions
08 apr 2015 11:03 -
Na Breaking Bad te hebben gezien (beste serie ooit IMO), was dit natuurlijk een opvolger om ook meteen aan te beginnen.
Ik moet zeggen dat de eerste 3 afleveringen wel echt inkomen was hoor. Het beviel me niet meteen. Maar omdat het vaak zo is met series, heb ik het even de tijd gegeven.
Gelukkig maar. Want hoe verder je in de serie komt, des te meer je er echt in komt en je toch weer uitkijkt naar steeds de volgende aflevering.

Uiteraard deze serie pas kijken nadat je BB volledig hebt gezien!
Reageer
avatar_jellesteeg
10 mrt 2015 23:41 -
Geef Jonathan Banks even alle acteer-prijzen die er zijn voor zijn rol in aflevering 6. Wat een meesterlijke acteerprestatie was dat zeg.
Reageer
avatar_Renzy14
11 feb 2015 20:41 -
Voeg hier maar comedy aan toe. Ik heb de helft van aflevering twee alleen maar dubbel gelegen, geweldig.
Reageer
avatar_Wesley10__
30 okt 2014 20:02 -
Verhaal speelt zich af 'voor' Breaking Bad
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.
04x08
24 september 2018
04x09
1 oktober 2018
04x10
8 oktober 2018
Seizoen 3
0/10
Seizoen 4
0/10
Seizoen 5
0/0

Recensies (5)

10
Better Call Saul - Seizoen 4
10 okt 2018
Best case scenario I’m managing a Cinnabon in Omaha. Kom even wat dichterbij, ik wil even wat fluisteren. Omdat ik het (nog) niet helemaal hardop wil zeggen: “Better Call Saul is de beste serie van 2018!?” Het vierde seizoen van de spin-off van Breaking Bad heeft grote hoogtes bereikt. Ze komen...
9
Better Call Saul - Seizoen 3
13 jul 2017
Het klonk nog wel als zo'n slecht idee: een prequel maken van een van de beste series ooit gemaakt: Breaking Bad. Toch durfden Vince Gilligan en Peter Gould het aan om een serie te creëren over een van de bijrollen uit hun successerie: Saul Goodman. Deze ietwat clowneske, louche advocaat betrad...

Video's (10)

Los Pollos Hermanos Employee Training with Gus Fring: Communication
Geplaatst op 21 juni 2017, 06:56
Los Pollos Hermanos Employee Training with Gus Fring: Communication
Creators Vince Gilligan and Peter Gould on Jimmy McGill
Geplaatst op 9 mei 2017, 16:58
Creators Vince Gilligan and Peter Gould on Jimmy McGill

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.