Insatiable

7,0 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Trailer Netflix-serie Insatiable leidt tot veel discussie

Moet je dun zijn om de beste versie van jezelf te zijn? Die vraag staat de laatste dagen centraal op sociale media, nadat een trailer van de nieuwe Netflix-serie Insatiable werd uitgebracht.

De trailer van de serie wordt bekritiseerd om fat shaming. De serie, die 10 augustus uitkomt bij Netflix, gaat over de tiener Patty. Zij heeft overgewicht, wordt Fatty Patty genoemd en gepest. Nadat ze in haar gezicht wordt geslagen, kan ze door een kaakoperatie tijdens de zomer niets meer eten en valt ze af. De 'nieuwe', dunne Patty wordt na de zomervakantie opeens wél populair en wil wraak nemen op haar schoolgenoten.

Dat plot wordt door veel mensen niet gewaardeerd. Volgens critici doet Netflix aan fat shaming: iemand bekritiseren om zijn of haar overgewicht.Hoofdrolspeelster Debby Ryan en Alyssa Milano, een van de actrices in de serie, hebben op de kritiek gereageerd. Milano verdedigt de serie. "We fat shamen Patty niet. We bespreken, door middel van komedie, de schade die ontstaat door fat shaming." Ook Ryan zegt dat het absoluut niet de bedoeling was om júist te fat shamen. "De wraak in de serie is juist door de pesters te identificeren en te zeggen: dit is niet oké."

5886 RyanTekst

Netflix heeft na de kritiek een waarschuwing toegevoegd aan die serie. De streamingdienst heeft verder nog niet op de kritiek gereageerd. Het is niet de eerste keer dat Netflix onder vuur ligt. Ook over de serie 13 Reasons Why kwamen veel bezwaren. Volgens critici was de serie te expliciet over zelfmoord.
Vorige aflevering
The Most You You Can Be
The Most You You Can Be
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_thales
23 jul 2018 10:25 -
Wat zeiken mensen toch veel. Iedereen is altijd maar gekwetst. Daarbij willen dikken mensen ook niet dik zijn. Het is geen schande maar ook niet de voorkeur toch? Laten we de serie gewoon beoordelen op het feit of hij leuk is of niet. Dat politieke gezeik pfffff Straks mag je nergens meer een serie over maken altijd wel iemand die aanstoot neemt.
Reageer
avatar_TnTNL
23 jul 2018 10:48
Dankjewel dat je zegt wat iedereen die geen sjw is denkt!
Reageer
avatar_anonymous
23 jul 2018 11:09 -
Misschien eens ophouden met dat gedoe op Twitter/Facebook. 10 negatieve reacties en de kranten en andere media koppen meteen dat Twitter/Facebook los gaat.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Enslaved. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
In 2019 bestelde Apple TV+ de dramedyserie Mr. Corman, nu heeft Apple TV+ heeft de premièredatum van Mr. Corman bekend gemaakt.
Vandaag, 13:00
HBO Max heeft Love and Death van David E. Kelley (Big Little Lies) besteld. Elizabeth Olsen (Marvel's WandaVision) zal te zien zijn in een van de hoofdrollen.
Vandaag, 12:00
Julianne Nicholson (The Outsider (2020)) is gecast voor de hoofdrol in de seriebewerking van de bestseller Separation Anxiety van Laura Zigman.
Vandaag, 11:00
De cast voor de nieuwe serie From Scratch is compleet. Zes acteurs hebben zich bij de cast gevoegd voor terugkerende rollen, daarnaast zijn de gastrollen ook vervult.
Vandaag, 10:00
Shoot The Moon van Daniel Dae Kim (Hawaii Five-0) is in productie bij Amazon. Ken Jeong (Community) zal de hoofdrol vervullen.
Gisteren, 13:00