Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Trailer Netflix-serie Insatiable leidt tot veel discussie

Trailer Netflix-serie Insatiable leidt tot veel discussie

Moet je dun zijn om de beste versie van jezelf te zijn? Die vraag staat de laatste dagen centraal op sociale media, nadat een trailer van de nieuwe Netflix-serie Insatiable werd uitgebracht.
De trailer van de serie wordt bekritiseerd om fat shaming. De serie, die 10 augustus uitkomt bij Netflix, gaat over de tiener Patty. Zij heeft overgewicht, wordt Fatty Patty genoemd en gepest. Nadat ze in haar gezicht wordt geslagen, kan ze door een kaakoperatie tijdens de zomer niets meer eten en valt ze af. De 'nieuwe', dunne Patty wordt na de zomervakantie opeens wél populair en wil wraak nemen op haar schoolgenoten.

Dat plot wordt door veel mensen niet gewaardeerd. Volgens critici doet Netflix aan fat shaming: iemand bekritiseren om zijn of haar overgewicht.

Video on youtube


Hoofdrolspeelster Debby Ryan en Alyssa Milano, een van de actrices in de serie, hebben op de kritiek gereageerd. Milano verdedigt de serie. "We fat shamen Patty niet. We bespreken, door middel van komedie, de schade die ontstaat door fat shaming." Ook Ryan zegt dat het absoluut niet de bedoeling was om júist te fat shamen. "De wraak in de serie is juist door de pesters te identificeren en te zeggen: dit is niet oké."

5886 RyanTekst

Netflix heeft na de kritiek een waarschuwing toegevoegd aan die serie. De streamingdienst heeft verder nog niet op de kritiek gereageerd. Het is niet de eerste keer dat Netflix onder vuur ligt. Ook over de serie 13 Reasons Why kwamen veel bezwaren. Volgens critici was de serie te expliciet over zelfmoord.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

thales
23 juli 2018, 10:25
Wat zeiken mensen toch veel. Iedereen is altijd maar gekwetst. Daarbij willen dikken mensen ook niet dik zijn. Het is geen schande maar ook niet de voorkeur toch? Laten we de serie gewoon beoordelen op het feit of hij leuk is of niet. Dat politieke gezeik pfffff Straks mag je nergens meer een serie over maken altijd wel iemand die aanstoot neemt.
5
TnTNL
23 juli 2018, 10:48
Dankjewel dat je zegt wat iedereen die geen sjw is denkt!
0
anonymous
23 juli 2018, 11:09
Misschien eens ophouden met dat gedoe op Twitter/Facebook. 10 negatieve reacties en de kranten en andere media koppen meteen dat Twitter/Facebook los gaat.
2
Log in om een reactie achter te laten