Delen op social media
Trailer

Bull (2016)

7,8
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Seizoen 4 - Afl. 1

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2016 - ..
Duur:
Netwerk:CBS
Genres:Drama
Bull (2016) is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. De serie ging in première op 20 september 2016.

De dramaserie die is geïnspireerd op het begin van de carrière van Dr. Phil McGraw, de grondlegger van één van de meest vernieuwende rechtbank adviesbureaus.

Acteurs

Nieuws (81)

Populaire reacties (4)

avatar_jonathand
28 mrt 2017 14:37 -
Dit is niet mijn favoriete serie. Ik ben niet zo dol op in iedergeval.
ik heb het gezien... Ik hoop voor de liefhebbers die het wel willen bekijken dat het door gaat. Maar van mij hoef het niet perse hoor.
Reageer
avatar_Petertjuh4
27 sep 2016 15:02 -
Aflevering 1 gezien en het was op zich wel vermakelijk. Maar het komt inderdaad allemaal wat ongelovig over en wordt er aan de overige dingen weinig aandacht besteed. Daarom vraag ik me af hoeveel afleveringen deze serie interessant blijft. Het lijkt me een case-of-the-week serie te zijn, maar om nou iedere week hetzelfde trucje te herhalen?
Reageer
avatar_jeremy
27 sep 2016 20:07 -
Heb de eerste aflevering bekeken. Nou ben ik redelijk fan van Michael Weatherly en baal ook dat hij uit NCIS is gestapt. In deze rol speelt ie goed maar deze serie doet me denken aan Lie To Me, de serie met Tim Roth die het 3 seizoenen vol hield. Ik weet niet of deze serie het lang gaat redden!
Reageer
avatar_CC11
21 sep 2016 15:21 - 21 sep 2016 15:30
Bull, in dit geval gewoon een afkorting voor Bullsh*t.

Dr. Jason Bull is psycholoog en specialist in het analyseren van mensen, tenminste dat beweert zowel hijzelf als deze serie toch.
Nog voor iemand in een jury weet hoe hij/zij gaat stemmen weet deze fantast dat zelf al wel.
Om ook de kijker daarvan te overtuigen worden regelmatig juryleden in beeld gebracht die, wanneer Bull ze aankijkt, even voor de camera vertellen wat ze er zoal van denken, net alsof de man hun gedachten leest.
Misschien dat dit op heel naïeve kijkers het gewenste effect heeft maar mij begon het in ieder geval al snel te vervelen.

Niet alleen worden alle juryleden "wetenschappelijk" geanalyseerd, men stelt zelf nog vlug even een alternatieve jury samen aan de hand van alle informatie die men van de echte juryleden heeft.
Een stel doublures die dezelfde achtergrond, opleiding enz hebben en derhalve bijna 100% gelijk zijn en reageren/oordelen zoals de echte jury.
Of dat wil men de kijker toch alleszins laten geloven.

Vervolgens gaat men nog een stapje verder en duwt men de jury de richting in die men zelf wil.
Een garantie op vrijspraak zeg maar, niet meer of minder is het dat wat dokter BS beloofd.

Verder is zowat alles mogelijk in een rechtszaal zo leert ons deze serie; Een getuige die een I-pad van op korte afstand in het gezicht van een advocaat smijt waarop de man helemaal onder zijn eigen bloed komt te zitten.
Niks aan de hand, de volgende zitting zit deze getuige gewoon in de zaal tussen het publiek en iedereen doet gewoon verder of er niets gebeurd is.
Zelfs wanneer er iemand op de trappen van het gerechtsgebouw wordt neergeschoten gaat de show gewoon verder; Waarschijnlijk omdat men maar 45 minuten heeft en dus geen tijd kan verspillen aan futiliteiten....

Ondertussen lost BS, zonder dat de kijker zich er van bewust is, de hele zaak nog op en ontmaskert hij, zonder dat er iemand erg in had, de echte dader.
Sterker nog, want "en passant" heeft hij het belangrijkste jurylid, waarvan hij weet dat die persoon de anderen zal overtuigen om een zelfde manier te stemmen, zodanig laten beïnvloeden dat een happy end zich wel heel erg opdringt.

Om het helemaal te gek te maken, of is hij misschien zelf zo hard geschrokken van zijn eigen talent, dat kan ook, vraagt BS na de goede afloop vervolgens aan het belangrijkste jurylid waarom deze persoon zo gestemd heeft ????
En de kijker maar denken dat het zijn werk was.....

De enige vraag die ik had op dat punt was waarom ik in godsnaam nog aan het kijken was.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
04x01- 23 september 2019
03x20
29 april 2019
03x21
6 mei 2019
03x22
13 mei 2019
Seizoen 2
0/22
Seizoen 3
0/22
Seizoen 4
0/0

Recensies (3)

6.5
Bull (2016) - Seizoen 1 (DVD)
19 sep 2018
De Amerikaanse dramaserie Bull is de zoveelste misdaadserie in een lange reeks. Met als verschil dat het in deze serie vooral draait om wat er achter de schermen van een rechtbank gebeurt. De arrogante Dr. Jason Bull (Michael Weatherly, NCIS) heeft zich gespecialiseerd in jurykunde. Hij heeft een...
6.5
Bull (2016) - Seizoen 1
22 aug 2017
In mijn recensie over de eerste aflevering van deze serie schreef ik nog dat ik niet helemaal zeker wist of ik alles ging kijken. Zo sterk vond ik de aflevering namelijk niet. Uiteindelijk heb ik toch alles bekeken; het is vakantie en ik heb nu de tijd voor dit soort dingen. Dus ben ik er eens...

Video's (1)

Bull, Trailer
Geplaatst op 20 november 2016, 09:44
Bull, Trailer

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.