Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 20

Weekoverzicht 20

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 14 tot en met 21 mei 2018 (i.v.m. Pinksteren is het weekoverzicht een dag later) voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Het ziet er naar uit dat Netflix in gesprek is om de dramaserie Designated Survivor, die door de streamingdienst wereldwijd (buiten de VS en Canada) wordt uitgezonden, over te gaan nemen voor een derde seizoen. De gesprekken zijn nu nog in een heel pril stadium terwijl Hulu die de SVOD rechten heeft voor de eerste twee seizoenen op de loer ligt. Er gaan geluiden op dat het creatieve team van de serie erg opgewonden is om de premium versie van Designated Survivor te kunnen gaan ontdekken.

Algemeen Serienieuws


13 Reasons Why


Britse experts in geestelijke gezondheidszorg protesteren tegen de geplande lancering van het tweede seizoen van de populaire televisieserie 13 Reasons Why.

Modern Family


Even leek het erop dat het tiende seizoen van de ABC komedieserie Modern Family de laatste zou gaan worden. Maar nu lijkt het erop dat de serie wellicht toch door kan gaan. MijnSerie zal het nieuws rond Modern Family scherp in de gaten en berichten zodra er meer duidelijkheid zal zijn.

The X Files


Het elfde seizoen van The X Files is op 21 maart afgesloten. De kans op een twaalfde seizoen is uiterst klein.

Datums Series


Ballers en Insecure


Dankzij de afspraken die Ziggo heeft gemaakt met HBO zijn diverse series in Nederland een dag na de première in de Verenigde Staten hier al te zien.

Beck


Het zevende seizoen van dramaserie Beck is de laatste serie die in première gaat tijdens de detectivemaand van de NPO. Beck is een Zweedse dramaserie van de zender ITV4.

Desperate Housewives


Desperate Housewives is een Amerikaanse, Emmy en Golden Globe winnende televisieserie van ABC over een paar vriendinnen die in een ogenschijnlijk gezapige Amerikaanse buitenwijk wonen. Ziggo gaat alle acht seizoenen vertonen.

George Gently


George Gently is een Britse detectiveserie van de zender BBC. Op NPO 2 is in het kader van de detectivemaand vanaf 20 juni het zevende seizoen te volgen.

New Girl en The Americans


New Girl seizoen zes en The Americans seizoen vijf zullen vanaf 1 juni worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Sharp Objects


Sharp Objects is een Amerikaanse misdaadserie van de zender HBO. De serie gaat daar op 8 juli 2018 in première. Een dag later gaat de serie van start bij Ziggo Movies & Series XL.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Younger


Younger is een Amerikaanse serie van de zender TV Land. Het vijfde seizoen gaat daar op 5 juni van start. Vanaf 6 juni start het seizoen bij Videoland, met wekelijks een nieuwe aflevering.

Gecancelde Series


Falling Water


Er komt geen derde seizoen van dramaserie Falling Water van USA Network.

Good Behavior


Het is nog niet officieel maar het zou zomaar kunnen dat de slecht bekeken dramaserie Good Behavior na twee seizoenen gecanceld gaat worden, of het derde seizoen wordt de allerlaatste. TNT president Kevin Reilly vertelde: “Ik zie niet veel meer seizoenen, maar er zou een manier kunnen zij om het goed af te sluiten voor de kijkers die echt van de serie hielden. Op dit moment is er nog geen planning, maar we hebben wel met de producenten gesproken. Als ik de cashflow en het ontroerend goed op een rijtje kan krijgen komen we er wel uit.”

Hap and Leonard


Hap and Leonard zijn aan het einde gekomen van hun reis. De aflevering van 11 april 2018 zal de boeken ingaan als de allerlaatste. Na drie seizoenen en achttien afleveringen heeft Sundance de dramaserie Hap and Leonard gecanceld. Het begin van de reis startte op 2 maart 2016 en is uitgegroeid tot één van de best bekeken series van de kabelaar. Ook bij critici deed de serie het erg goed. Waarom de serie is gecanceld is niet bekend gemaakt.

iZombie


De serie iZombie zal niet terugkeren na het komende seizoen. Dat is donderdag officieel bekend gemaakt door The CW.

L.A.’s Finest


NBC had het plan om de nieuwe misdaadserie L.A.'s Finest te lanceren. Om onduidelijke redenen blijkt dat niet door te gaan.

Marvel’s The Inhumans


Het zal voor velen niet als een echte verrassing komen dat ABC en Marvel de superheldenserie Marvel's The Inhumans heeft gecanceld na slechts één seizoen.

Peaky Blinders


Peaky Blinders is inmiddels vernieuwd met een zesde en zevende seizoen. Het zevende seizoen gaat het allerlaatste worden en de Peaky Blinders film is bevestigd.

Streetlab


De serie Streetlabs is voorlopig gecanceld. De presentatoren zijn te bekend geworden. En omdat Jasper Demollin, Stijn van Vliet, Daan Boom en Tim Senders herkend worden mislukken de meeste sociale experimenten. Demollin: “Mensen op straat wisten al wie we waren voordat we ze aanspraken. Daarom zijn we met Streetlab ook naar het buitenland gegaan.” De heren hebben het ook heel druk met andere bezigheden, Jasper vertelt: “Komend jaar ga ik fulltime aan de slag voor de musical All stars, van oktober tot mei volgend jaar spelen we zo'n honderdvijftig voorstellingen.” Toch is het afscheid niet voor altijd: “We zijn nog steeds vrienden en willen graag samen dingen maken, dat gaat in de toekomst ook zeker weer gebeuren. In welke vorm, dat weten we alleen nog niet, misschien film en theater.”

The Exorcist


FOX trekt de stekker uit uit de serie The Exorcist. De laatste aflevering van het tweede seizoen was in december 2017 te zien.

The Expanse


De Syfy-serie The Expanse is gecanceld en de fans zijn niet blij. Maar ze geven het niet op. Ze zijn een petitie gestart om te proberen de sciencefictionserie te redden uit de klauwen van de Magere Hein van Gecancelde Series. Ze hopen dat Amazon of Netflix de serie nieuw leven in wil blazen. Ze hebben al meer dan 100.000 van de benodigde 150.000 handtekeningen opgehaald. Het productiebedrijf wil met deze handtekeningen de rechten kunnen verkopen aan een andere zender, zodat The Expanse verder kan gaan.

The Last Ship


Het werd al een beetje verwacht, maar het vijfde seizoen van The Last Ship zal inderdaad het laatste gaan worden. De serie zal een mooi afgerond einde krijgen.

Vernieuwde Series


Agents of S.H.I.E.L.D.


ABC heeft eindelijk de knoop doorgehakt. Agents of S.H.I.E.L.D. is vernieuwd met een zesde seizoen.

Gotham


FOX heeft aangekondigd dat de Batman-prequel serie Gotham is vernieuwd met een korter allerlaatste vijfde seizoen.

LA to Vegas


In Weekoverzicht 2/2018 vermeldden wij al dat de komedieserie LA to Vegas meer afleveringen had gekregen. Eigenlijk bijna altijd een garantie voor een vernieuwing. Ook in het geval van deze FOX-serie komt deze voorspelling uit. LA to Vegas is vernieuwd met een tweede seizoen volgens insiders. Veel meer is er nog niet bekend gemaakt, behalve dat de serie in 2019 van start zal gaan. FOX moet het nieuws nog wel officieel bevestigen.

Lethal Weapon


De zender FOX heeft besloten dat er een derde seizoen komt van misdaadserie Lethal Weapon. Acteur Seann William Scott gaat daarin een belangrijke rol spelen. Clayne Crawford verdwijnt uit de serie omdat hij zich vreemd gedroeg op de set. UPDATE: Lethal Weapon is dan wel vernieuwd maar het heeft er alle schijn van dat de serie geen lang leven meer beschoren is. Het derde seizoen, is volgens bronnen, ingekort het krijgt slechts dertien aflevering in plaats van de gebruikelijke 22 afleveringen.

Lost in Space (2018)


Netflix heeft laten weten dat er een tweede seizoen komt van sciencefictionserie Lost in Space (2018). De lancering van het seizoen zal begin 2019 plaatsvinden.

Murphy Brown


In 1998 werd de laatste aflevering uitgezonden van de komedieserie Murphy Brown. In 2018 zal hoofdrolspeelster Candice Bergen opnieuw in de huid kruipen van de sterverslaggeefster.

Siren (2018)


Freeform heeft besloten dat het eerste seizoen van Siren (2018) niet genoeg is om het verhaal van Bristol Cove te vertellen. De fantasyserie krijgt een tweede seizoen.

The CW


The CW heeft heeft officieel besloten dat de series Roswell: New Mexico en Charmed (2018) zullen terugkeren in seizoen 2018 - 2019.

The Durrells


Het enorme succes van de eerste drie seizoenen werpt zijn vruchten af. The Durrells blijven nog even op Corfu. ITV heeft de dramaserie vernieuwd met een vierde seizoen.

The Island with Bear Grylls


Channel 4 heeft de overlevingsreality-serie The Island with Bear Grylls vernieuwd met een zesde seizoen. De casting is inmiddels van start gegaan en in het voorjaar van 2019 zal de serie bij Channel 4 te zien zijn.

The Marvelous Mrs. Maisel


Amazon heeft de dramedy The Marvelous Mrs. Maisel vernieuwd met een derde seizoen. Het tweede seizoen staat gepland om later in 2018 van start te gaan, het derde seizoen zal ergens in 2019 van start gaan. The Marvelous Mrs. Maisel is gesitueerd in 1958 en volgt Midge, een New York City echtgenoot en moeder die aan de slag gaat in de wereld van stand-up komedie. Midge heeft alles wat ze ooit wilde – een perfecte echtgenoot, twee kinderen en een elegant appartement op de Upper East Side, perfect voor het houden van Yom Kippur diners. Maar haar leven neemt een onverwachte wending als ze een verborgen talent bij zichzelf ontdekt, en dat verandert haar leven voorgoed.

ThunderCats Roar


De ThunderCats, de populaire harige helden uit de jaren '80, keert terug bij Cartoon Network. Fans zijn echter niet te spreken over de eerste beelden van ThunderCats Roar, zij vinden het kinderachtig.

Wahlburgers


A&E heeft de realityserie van en over de familie Wahlburgers vernieuwd met een negende seizoen. Op 13 juni gaat het geheel nieuwe seizoen van de Wahl-American Family van start.

Nieuwe Series


10 After Midnight


Regisseur Guillermo Del Toro, onder meer bekend van de Oscarwinnende speelfilm The Shape of Water, gaat een horrorserie maken voor Netflix.

Americanos


Het duo David Tennant en Catherine Tate, bekend van Doctor Who, keert terug in een nieuwe serie. Zij verschijnen in Americons, een nieuwe serie die wordt ontwikkeld door Bad Wolf voor Sky.

Blood & Treasure


Sofia Pernas, bekend van The Brave, wordt de vrouwelijke hoofdrolspeler in Blood & Treasure. Dat is een nieuwe actieserie van CBS die in de zomer van 2019 in première gaat.

Geub


De Belgische komiek Philippe Geubels krijgt een eigen televisieserie. Hij vertolkt de hoofdrol in een nieuwe komische fictiereeks op Eén, RTL 4 en Videoland. De opnames starten volgende maand al en de serie krijgt als voorlopige titel Geub.

Legacies


The CW moest een keuze maken tussen de Supernatural spin-off Wayward Sisters of Legacies. Het is uiteindelijk de laatste geworden.

Papa Jay legt uit


In de nieuwe online KRO-NCRV serie Papa Jay legt uit geeft Jay Lopez een intiem kijkje in zijn hectische leven.

Pennyworth


Er komt een serie over het vroege leven van Alfred Pennyworth, de trouwe butler van Bruce Wayne alias Batman.

Sex Education


Actrice Gillian Anderson, bekend als agente Dana Scully in The X Files, slaat een nieuwe weg in. Eentje die haar leidt naar een komische televisieserie. In Sex Education zal Anderson de rol van een sekstherapeute spelen.

Silo


Michael Douglas gaat de dramaserie Silo produceren. De serie speelt zich af in de toekomst en belicht thema's als overbevolking en slinkende grondstoffen.

The Neighbourhood


Max Greenfield, onder meer bekend van New Girl, gaat een rol spelen in de CBS-serie The Neighbourhood. Greenfield vervangt Josh Lawson, die in de pilot nog te zien was.

Unikitty


Cartoon Network gaat Unikitty uitzenden, de gloednieuwe serie over het geliefde karakter uit The LEGO® Movie, geproduceerd door de prestigieuze Warner Bros. Animation studio. In haar eigen, gloednieuwe serie, neemt Unikitty je met haar vrienden mee naar een kleurrijk koninkrijk gevuld met avonturen, glitters, blije gedachten en dansfeestjes. Duik samen met Unikitty in de grootste avonturen, vanaf 21 mei iedere doordeweekse dag om 16.15 uur op Cartoon Network.

Afleveringen


Arrested Development


Voor de fans die zich verheugen op het vijfde seizoen van de komische serie Arrested Development is er minder goed nieuws. De serie zal door Netflix in tweeën worden gesplitst. Het eerste deel van het zestiendelige vijfde seizoen zal zoals gemeld op 29 mei te zien zijn bij de streamingdienst. Het tweede deel zal op een nog nader te bepalen datum worden gestreamd.

Spangas


Voor het eerst zal de jeugdserie Spangas ook in de zomervakantie te zien zijn. Vanaf zaterdag 2 juni zal de serie en zijn personage te zien zijn in de zomer. Tien weken lang komt KRO-NCRV met Spangas op zomervakantie, daarin krijgt elk hoofdkarakter een eigen aflevering met een eigen verhaal. Dylan gaat surfen op Texel, Jip gaat op zeilkamp en Lef blijft voor het eerst alleen thuis. De afleveringen borduren voort op de verhaallijnen van het elfde seizoen en zijn een voorbereiding naar het twaalfde seizoen, dat in september van start gaat.

Casting Nieuws


American Horror Story


Actrice Billie Lourd komt terug in American Horror Story, een Amerikaanse horrorserie van de zender FX.

Grisse


De Nederlandse acteur Rick Paul van Mulligen, vooral bekend van zijn rol in de NPO-serie A'DAM - E.V.A., gaat een rol spelen in een nieuwe achtdelige internationale serie Grisse voor HBO Azië.

Narcos


In het najaar verschijnt het vierde seizoen van de dramaserie Narcos bij Netflix. Dat seizoen zal weer uit 10 afleveringen bestaan. En in dit seizoenzullen nieuwe acteurs hun intrede doen.

Portia de Rossi


Het vijfde seizoen van Arrested Development is de laatste acteerklus van Portia de Rossi. Dat verklaarde de actrice woensdag in de talkshow van haar echtgenote, Ellen DeGeneres.

Temptation Island (NL/BE) VIPS


Geen VIPS in Temptation Island (NL/BE) VIPS. Er zijn weinig echt bekende Nederlanders in de eerste editie van VIPS. De bekendste is Donny Roelvink, de rest van de cast zal weinig mensen iets zeggen; Ruud Zwaan (Utopia) en Rowena (Utopia), Niels en Rosanne (voormalig Temptation deelnemers en Stefano en Gelina (die niemand kent) zal samen met Donny en Amijé deelnemen aan Temptation Island VIPS. Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels zullen de realityserie aan elkaar praten. Vanaf 7 juni zullen de VIPS te zien zijn bij Videoland.

Kijkcijfers Series


Boer zoekt vrouw


Een kleine drie miljoen kijkers voor de eerste aflevering van het tiende seizoen van Boer zoekt vrouw op zondag 13 mei 2018.

Dokter Deen


De allerlaatste uitzending van Dokter Deen heeft donderdagavond 1.477.000 kijkers gescoord op NPO 1. Het is daarmee het best bekeken programma van donderdag.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC


Als derde van de grote vijf komt ABC met het schema voor het seizoen 2018 - 2019. De superheldenserie Agents of S.H.I.E.L.D. lijkt af te stevenen op een cancelering.

CBS


Ook CBS heeft het schema voor seizoen 2018 - 2019 aangekondigd. Maar CBS heeft meer nieuws te vertellen over enkele series.

FOX


Als tweede grote zender na NBC, komt FOX met het uitzendschema van seizoen 2018-2019. Ook heeft de zender Last Man Standing overgenomen van ABC.

NBC


De Peacock zender heeft als eerste van de grote vijf het schema voor seizoen 2018 - 2019 bekend gemaakt. Ook zijn er drie 'series' vernieuwd door NBC. Nog steeds geen nieuws over Timeless (2016).

Netflix


Er deden al langer geruchten de ronde, maar nu bevestigt Netflix het ook officieel: Barack en Michelle Obama gaan series en films produceren voor de Amerikaanse streamingdienst.

The CW


Als laatste van de grote vijf heeft ook The CW het schema voor seizoen 2018 - 2019 vrijgegeven. En er is nog meer The CW serienieuws te vertellen.

Nominaties en Prijzen


BAFTA 2018


Op zondag 13 mei was het zover, de Britse televisieprijzen BAFTA’s zijn uitgereikt.

Zilveren Nipkowschijf


De Luizenmoeder behoort tot de drie kanshebbers voor de Zilveren Nipkowschijf. De humoristische AVROTROS-serie krijgt in de strijd om de televisieprijs concurrentie van Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA).

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


ABC


ABC heeft maar liefst zeven trailers online gezet van drama- en komedieseries die in het komende seizoen van start zullen gaan of een vervolg krijgen.

CBS


CBS heeft trailers online gezet van nieuwe drama- en komedieseries die in het seizoen 2018 - 2019 te zien zijn.

FOX


FOX heeft trailers gelanceerd van nieuwe series die in het seizoen 2018 - 2019 zullen verschijnen.

Nightflyers


Nightflyers is een nieuwe Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy. De serie gaat in première op 21 oktober 2018. Syfy heeft nu een tweede trailer uitgebracht.

Sense8


De speciale laatste aflevering van het sciencefictiondrama Sense8 verschijnt op 8 juni bij Netflix. Daarvan is nu een nieuwe trailer gelanceerd.

The CW


The CW heeft de eerste trailers online gezet van series die in het komende seizoen te zien zijn.

MijnSerie nieuws


Column


- Showtime, seizoen 3 aflevering 6
Deze week was er weer een Showtime. Deze keer ging de column over Peaky Blinders.

- Uitgelicht: Honden in televisieseries
Sinds het moment dat presentatrice Yvon Jaspers in de serie Boer zoekt vrouw steeds haar labradoodle Tommy bij zich heeft, is het ras razendsnel populair geworden.

Kijkcijfers: Week 19


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 7 tot en met 13 mei 2018 in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 25 mei kans op een dvd pakket t.w.v. € 100,- met de Showtime prijsvraag.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2018 die in week 21 van start of in première zullen gaan.
-

Woensdag 23 mei


22.00 – Brother vs. Brother – Seizoen 6 (HGTV)

-

Donderdag 24 mei


20.35 – De Staat van Oranje – Serie première (NOS)
21.00 – Growing Up Hip Hop – Seizoen 4 (WEtv)

-

Vrijdag 25 mei


00.00 – Trollhunters – Seizoen 3 (Netflix)

-

Zondag 27 mei


21.00 – Finding Bigfoot – Seizoen 10 (Animal Planet)

Wist je Dat?


***LET OP*** Deze tekst kan spoilers bevatten als je de allerlaatste aflevering van Lucifer (nog) niet hebt gezien.
Joe Henderson en Ildy Modrovich hun plannen hebben onthuld voor het vierde seizoen van Lucifer dat er niet gaat komen. Had Lucifer uit de handen kunnen blijven van de Magere Hein van Gecancelde Series was het volgende gebeurd in het vierde seizoen: “Zoals je hebt kunnen zien in de finale, ziet Chloe Lucifer als duivel, bewijs dat Lucifer inderdaad is wie hij zegt dat hij is. Er is nu geen weg meer terug. Chloe kent de waarheid. Dus dat zou de grote verhaallijn worden in het vierde seizoen – Chloe die moet ontdekken wat deze onthulling betekend, hoe het hun relatie raakt. Zowel professioneel als persoonlijk. Kan je werken met de Duivel. En vooral: kan je van de Duivel houden?” Modrovich vult het verhaal van Henderson aan: “En we hadden ook een heel spannend karakter uit Lucifers verleden klaar staan, die zou de boel eens flink komen opschudden. Een erg persoonlijk en intiem personage waarvan we de identiteit nog niet gaan verklappen…niet voordat we de kans krijgen om het verhaal op een ander netwerk verder te vertellen.” Hoofdrolspeler Tom Ellis heeft bevestigd dat er inderdaad gesprekken gaande zijn om een nieuw onderkomen te vinden bij een andere zender en/of netwerk.


Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Arjensky
Arjensky 22 mei 2018, 11:22
LA to Vegas is gecancelled.
Mandy1966
Mandy1966 22 mei 2018, 13:04
Bedankt voor je bericht. Dat werd pas bekend nadat het weekoverzicht al was gepubliceerd.
Arjensky
Arjensky 22 mei 2018, 13:30
Ja dat begreep ik al :)
renzoroy
renzoroy 25 mei 2018, 00:42
Baskets is verlengd voor een 4e seizoen...
Log in om een reactie achter te laten