Sense8

8,0 / 10
62 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
2seizoenen/24afleveringen/2014 - 2018 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:62 min20142018 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:Netflix
Sense8 is een Amerikaanse dramaserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 1 september 2014.

Een groep personen over de hele wereld zijn plots mentaal verbonden. Samen moeten zij een manier vinden om te overleven terwijl ze opgejaagd worden door degenen die denken dat zij een gevaar vormen voor de wereldorde.
Serie van het Jaar1x in de prijzen bij de MijnSerie van het jaar verkiezing
1e plaats in Beste sciencefictionserie van 2015
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 12
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 12
Seizoen 2

Populaire reacties (62)

avatar anonymous
-
23 jun 2015
Nog nooit eerder een serie een 10 gegeven... Zélfs L.OST niet & die vond ik al fenomenaal. Sense8 krijgt absoluut wél een hele dikke 10 van me. Wát een verhaal... Geniaal. Prachtige karakters, sterk neergezet door een te gekke cast. Ik hoop op nog heel heel veel meer seizoenen.
avatar Martsini
9
30 jan 2019
Sense 8 was meer dan een prachtige serie. Het voelde als een rollercoaster van het leven aan. Alle momenten werden gedeeld: de intens gelukkige, de bedachtzame levensmomenten, de diepste angsten en het verdrietige. In het begin was het even wennen aan de 8 hoofdkarakters. De verschillende landen waar ze verblijven, de culturen worden prachtig in beeld gebracht. Om de eerste afleveringen door te komen, kan je best een karakter kiezen en je er even op toewijden om je niet te laten overweldigen door de vele verschillende verhaallijnen. Na een tijd groeit de liefde voor de andere karakters ook wel.


Even goed sleept deze serie je mee in de verschillende levens en momenten. Maar wat mooi is aan deze serie is dat er zo'n openheid is. Een openheid voor seksuele voorkeuren, een openheid voor culturen, een openheid van gedachten en manier van leven. Voor mensen die dit weten te smaken, is dit zeker een aanrader. Bovendien krijgt het 'sensibele', het gevoelige zoveel aandacht. De tekstlijnen die in de serie worden vermeld, vormen soms zulke diepe momenten. De liefde tussen de personages, het begrip is zo'n mooie rode lijn in deze serie en even goed is er nog ruimte voor het spannende en het mysterieuze.

In seizoen 1 en 2 heeft deze serie een mooie afronding gekregen. Achter de 2 seizoenen heb je dus echt wel het gevoel dat er een einde is aan de serie. Alhoewel dat het toch ook naar meer smaakt.

De context van deze serie is zeldzaam. De verhaallijn, de relaties, de connectie wordt in deze serie zo mooi voorgesteld dat je zin krijgt om te 'connecteren' met mensen... echt te connecteren. Dat je wilt delen, maar ook deelgenoot wil gemaakt worden van het leven. De verdraagzaamheid, de openheid, de vrijheid...niemand wordt opzijgeschoven om zijn levenswijze.... Mooie dingen om in het hoofd te houden.

Persoonlijk zou ik je dus zeker aanraden om deze serie te bekijken en je te laten meeslepen in het leven.

Vergelijkbare series

Orphan Black
14 stemmen
Mr. Robot
9 stemmen
Heroes
5 stemmen
Misfits
3 stemmen
Sense8