Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Uitgelicht: Honden in televisieseries

Sinds het moment dat presentatrice Yvon Jaspers in de serie Boer zoekt vrouw steeds haar labradoodle Tommy bij zich heeft, is het ras razendsnel populair geworden.

De invloed van televisie blijft groot. Tommy is zo'n beetje de opvolger van teckel Messi, de NOS-hond die rondliep in het WK-decor en vaak op de schoot van Hugo Borst bivakkeerde.

5488 Hond Yvon

De labradoodle van Yvon Jaspers heeft zelfs een eigen Twitter-account en inmiddels zijn er al 444 tweets verschenen.

In mijn jeugd keek ik vaak naar de serie Lassie. En inmiddels heb ik zelf ook twee kleine collies, die worden shelties genoemd. Lassie werd in Nederland van 1962 tot 1980 uitgezonden door de NCRV. En collies werden in die tijd steeds populairder, net als de labradoodles nu. In de televisieserie werd Lassie gespeeld door vijf verschillende honden. Op de set werd Lassie begeleid door twee trainers, terwijl er nog drie collies aanwezig waren voor diverse doeleinden. Zo was er een ‘stand-in Lassie’ voor de repetities, een ‘stunt-Lassie’ voor de meer gevaarlijke stunts en een ‘vecht-Lassie’ voor de gevechten met andere dieren.

Apollo, de dobermann uit de serie Magnum, P.I., Whisky Flodder, de bouvier van de familie Flodder, Rex, de Duitse herder uit de serie Commissaris Rex, Marie, de boerenfox in het programma Koken met Van Boven, Flossie, de teckel van Lydie van der Ploeg in de televisieserie Zeg 'ns Aaa, Eddy, de jackrussellterriër uit de televisieserie Frasier, het zijn er teveel om op te noemen. En dan hebben we het nog niet eens over fictieve honden, zoals Bobbie, het hondje van Kuifje, Idéfix, het hondje van Obelix uit de stripreeks Asterix, en Cujo, de hond uit een boek van Stephen King en de gelijknamige film.Maar Lassie is de beroemdste film- en televisiehond aller tijden. Ze speelde in elf films en in 691 afleveringen van de naar haar genoemde serie, die in meer dan honderd landen werd uitgezonden. Lassie was het prototype van de trouwe metgezel, die redding bracht als haar naasten in gevaar waren, gewond, verdwaald, ondergesneeuwd of opgesloten.

Lassie staat symbool voor wat honden voor mensen kunnen betekenen. Daarom het is mooi als honden meespelen in dramaseries. Als ze goed worden geregisseerd is hun aanwezigheid net zo indrukwekkend als die van de allerbeste acteurs.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Vanaf begin oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) met Eline Powell (Game of Thrones) te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 16:00
Hoofdrolspeelster Liv Tyler verlaat de Amerikaanse dramaserie 9-1-1: Lone Star voor het tweede seizoen, mogelijk door de gevolgen van het coronavirus.
Vandaag, 15:00
Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
Gisteren, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.
Gisteren, 10:02
1