Delen op social media
Trailer

Narcos

8,3
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

76
Top 100 ranking
Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2015 - 2017 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:Netflix
Genres:Actie
Narcos is een Amerikaanse serie van de (streaming) zender Netflix. De serie ging in première op 28 augustus 2015.

Narcos is een verhaal over het leven en de dood van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar.

Acteurs

Nieuws (72)

Populaire reacties (20)

avatar_gumstarr
11 sep 2015 11:58 -
Succes kent vele vaders, maar over het algemeen gaat er achter elk briljant idee maar één poppetje schuil. Dankzij Alexander Graham Bell kunnen we een pizza voor laten rijden als de goesting om te koken ons even in de steek laat, Thomas Edison liet ons het licht zien en door het uitvoerige werk van Pablo Escobar hebben we nu lekkere meezingers als: Tears Dry On Their Own, Saturday Night en natuurlijk I Wanna Dance With Somebody. Althans, zijn uitvinding lijkt de perfecte brandstof te zijn voor het uitspugen van dit soort hits en catchy evergreens. Zo bekeken was die Pablo Escobar indirect eigenlijk nog een grotere hitmachine dan Sjon Joebenk. Die prestatie verdient een eigen biografie en Netflix is op haar beurt dan weer niet te beroerd om in die behoefte te voorzien.

Terwijl de laatste verstokte hippies achterin hun doorgeroeste Volkswagen T1 nog maar eens een flinke hijs van hun joint namen en hier en daar een verwarde scholier tijdens art class stiekem de lijm vol over z’n longen probeerde te nemen, werkte Pablo Escobar eind jaren ’70 in Colombia aan een goedje waar je pas écht lekker van uit je stekker gaat. Weldra zou heel artistiek en achtergesteld Amerika voor het verdoven van de zintuigen even de neus in een strakke lijn over een spiegel trekken. Een liggende spiegel welteverstaan, anders zou het er nogal vreemd uit zien allemaal. Om nog maar te zwijgen van de rommel die het zou geven. De cocaïne van Escobar en zijn Medellínkartel overspoelt de Amerikaanse staten en gedurende de 80’s wordt er door menigeen meer poeder dan frisse lucht over de longen genomen. Als de zoveelste junk er weer met de autoradio van een onschuldige burger vandoor gaat, is Amerika er wel een beetje klaar mee. Ze sturen DEA-agent Steve Murphy richting Zuid-Amerika om daar met de plaatselijke autoriteiten orde op zaken te stellen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want los van dikke rollen geld en wat vergeten pepermuntjes, heeft Escobar ook zo’n beetje het hele justitiële apparaat in z’n broekzak. Lastig allemaal. Voor Murphy & co. dan, want Pablo zelf is natuurlijk dik tevreden met de gang van zaken.

Over Breaking Bad schreef ik ooit al eens dat het net zo verslavend was als de crack die Pinkman en White in hun uitgewoonde mobile home stonden te kokkerellen, dus die zin kan ik niet nog een keer gebruiken. Jammer, want het zou de Narcos lading wel lekker dekken. Aflevering één was geweldig, twee, drie en vier sleepte een beetje, maar vanaf vijf was er geen houden meer aan. Seizoen één schoof sneller naar binnen dan een lamsshoarmaschotel na een avondje stappen. Lekker om weer eens naar een serie te kijken waarin je de cast niet al in honderd andere produkties hebt gezien. Los van die Puerto Ricaanse dude die overal in zit, maar waar je de naam nooit van weet (Luis Guzman), is het een smoelenboek vol nieuwe gezichten.Voor mij althans. Wagner Moura is als Pablo Escobar overtuigend en wordt zo nu en dan bijgestaan door oude archiefbeelden van de meester zelf. Dit verhoogt het gevoel dat je naar waarheidsgetrouwe geschiedvertelling zit te kijken, terwijl de boel natuurlijk regelmatig wordt overgoten met de nodige salsa sensational (dat is Spaans voor sensatiesaus). Colombia als decor is weer eens wat anders dan de verregende straten van New York of de candy color setting van L.A. en dit levert een stortvloed aan mooie beelden op. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben gek op mooie beelden. Mooie beelden smaken naar meer, dus het is maar goed dat Netflix al heeft aangekondigd dat we volgend jaar onze borst nat kunnen maken voor Narcos ronde 2. Cómo impresionante es eso?!
Reageer
avatar_CC11
04 sep 2016 19:54 - 04 sep 2016 19:55
Ook het tweede seizoen is best wel de moeite waard al blijf ik bij mijn oordeel dat een Andres Parra, de loensende, valse Pablo uit de Colombiaanse serie "Pablo Escobar: El Patron del Mal" deze serie naar een nog hoger niveau had kunnen tillen, want Wagner Moura vind ik toch een stuk minder overtuigend in dezelfde rol.

En ja, wat de correcte weergave van het hele verhaal betreft; Netflix geeft zelf aan bij het begin van iedere aflevering dat een deel fictie is om het verhaal te dramatiseren, dus echt daarover klagen kunnen we eigenlijk ook niet doen.

En nu afwachten met wie en hoe Netflix deze reeks zal verder zetten want het was, vanwege het grote succes, al zo goed als zeker dat men niet zou stoppen na de dood van Pablo Escobar.
In Mexico zal men alvast wel wat inspiratie kunnen op doen maar men kan het verhaal ook gewoon verder zetten in Colombia met het Cali kartel of terug in de tijd gaan tot ver voor de periode van Escobar.
Keuzes genoeg dus.
Reageer
avatar_RNSCHEDE
04 sep 2015 21:00 -
Superserie! Was na 5 minuten al verkocht. Gedetailleerde en op waarheid beruste serie over de opkomst van de allergrootste cocaïnedealer ter wereld....
Reageer
avatar_toetje1977
24 sep 2017 02:07 -
Seizoen 3... waanzinnig goed!
Reageer
avatar_HereIsTom
04 jan 2017 16:48 -
Uitgekeken! Een echte aanrader, eindelijk eens een realistiche serie met een goed verhaal!
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
03x08
1 september 2017
03x09
1 september 2017
03x10
1 september 2017
Seizoen 1
0/10
Seizoen 2
0/10
Seizoen 3
0/10

Recensies (3)

9
Narcos - Seizoen 3
20 okt 2017
Na een wat rommelige eerste aflevering, waarin oude bekenden en nieuwe hoofdrolspelers (weer) voorgesteld worden, is seizoen 3 het beste seizoen tot nu toe. De herintroductie van DEA agent Javier Peña (Perdo Pascal, Game Of Thrones) en de leiders van het Calikartel; Gilberto Rodriguez Orejuela...
8.5
Narcos - Seizoen 2
25 sep 2016
De Netflix original Narcos vertelt het verhaal van Pablo Escobar en de strijd tegen drugs in Colombia. Vooral door dat laatste is de wens van de makers van de serie om een seizoen 3 te willen maken begrijpelijk. Seizoen 2 gaat namelijk over de laatste fase van het leven van Pablo Escobar. Een...

Video's (6)

Narcos - Teaser
Geplaatst op 18 juni 2018, 14:21
Narcos - Teaser
Narcos | Season 3 Teaser [HD] | Netflix
Geplaatst op 14 juli 2017, 22:33
Narcos | Season 3 Teaser [HD] | Netflix

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.