Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 2

Weekoverzicht 2

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 8 tot en met 14 januari 2018 voor je op een rijtje gezet.


Weetjes


Meest binge-bare serie


Aan het begin van een nieuw jaar worden er weer vele lijstjes met allerlei mogelijke statistieken gepubliceerd. Zo ook een top 20 met meest binge-bare series. Volgens The Independent en Samsung U.K. is Game of Thrones de meest binge-bare serie, gevolgd door Breaking Bad en Dowton Abbey. Op vier staat The Walking Dead en op vijf The Sopranos. Daarna volgen 24, Sex and the City, op acht staan overige series (met andere woorden vul er zelf één in), Lost en The Wire. De volgende tien meest binge-bare series zijn op elf Peaky Blinders, Dexter, Orange Is the New Black, House of Cards (2013), True Blood, Gossip Girl, Sons of Anarchy, Spooks (MI-5), Homeland en de top 20 eindigt met Desperate Housewives.


Algemeen Serienieuws


American Horror Story


Het achtste en negende seizoen zijn al aangekondigd van de FX horrorserie American Horror Story. We weten nu dat in het achtste seizoen Sarah Paulson terugkeert en dat het achtste seizoen zich in de toekomst gaat afspelen. Op de TCA vertelde bedenker Ryan Murphy enthousiast: “Ik heb het vandaag voorgesteld aan {FX-CEO} John Landgraf, gelijk na het TCA-panel. Hij vond het geweldig, maar hij heeft me gevraagd er niet verder over te praten. Hij viel namelijk uit zijn stoel van geluk. Ik denk dat mensen het geweldig gaan vinden, ondanks dat het anders is dan we eerder hebben gedaan. Maar ik probeer altijd het tegenovergestelde te doen dan wat we eerder met de serie hebben gedaan.” Wie er nog meer gaan terugkeren in American Horror Story is nog niet bekendgemaakt, ook een startdatum is nog onbekend.

Datums Series


CBS


CBS heeft de startdatums aangekondigd die ingaan vanaf 30 april 2018. Hier lees je wanneer Elementary en Code Black weer van start gaan.

Naamloos


Hoewel de Grey's Anatomy spin-off nog steeds geen naam heeft, heeft het wel al een premièredatum gekregen van ABC. Op 22 maart 2018 zal de nog naamloze brandweerserie in première gaan bij de alfabetzender. De première zal twee uur duren en de overige afleveringen zullen vanaf 29 maart 2018 elke week worden uitgezonden. De naamloze serie vindt plaatst in een brandweerkazerne in Seattle en volgt een groep heldhaftige brandweermannen/vrouwen, en werd al in mei 2017 aangekondigd door ABC.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The CW


The CW heeft wat start- en premièredatums bekendgemaakt. iZombie gaat op 26 februari weer van start en de nieuwe serie Life Sentence gaat op 7 maart van start. Op 20 april gaat het allerlaatste seizoen van The Originals van start en op 24 april kunnen de fans weer gaan genieten van The 100. O ja, Dynasty verhuist naar de vrijdag vanaf 9 maart.

The Handmaid's Tale


Het tweede seizoen van de kritisch toegejuichte Hulu-serie The Handmaid's Tale zal ook op Videoland te zien zijn in 2018. Het tweede seizoen van de dystopische dramaserie zal ergens in april 2018 van start gaan bij Hulu. Wanneer de serie op Netflix en Videoland van start zal gaan, is nog niet bekend.
Video on youtube


Gecancelde Series


Chance


Hulu heeft besloten niet verder te gaan met de Hugh Laurie-serie Chance. De drama-thriller Chance is gecanceld en krijgt geen derde seizoen. Daarmee gaat de laatste aflevering van het tweede seizoen, dat op 29 november 2017 werd uitgezonden, de boeken in als seriefinale.

The Big Bang Theory


Acteur Johnny Galecki (Sheldon) uit The Big Bang Theory heeft in een interview laten weten dat het binnenkort misschien klaar is met de CBS komedieserie: “De enige manier waarop de cast er tot nu toe over gesproken heeft, is dat we het allemaal heel erg jammer zullen vinden als het dan straks zover komt. Maar ik denk dat iedereen het na twaalf seizoenen ook mooi geweest vindt en tijd vindt om weer eens wat meer thuis te kunnen zijn.” Er is een twaalfde seizoen besteld en dat zou dus mogelijk de allerlaatste kunnen zijn van The Big Bang Theory.

Nieuwe Series


Are You Sleeping


De vierde serie die Apple TV heeft besteld is Are You Sleeping. In de serie, gebaseerd op een waargebeurd misdaadverhaal van Kathleen Berber, zal Oscar-winnares Octavia Spencer (Red Band Society) de hoofdrol gaan spelen. Are You Sleeping moet een unieke blik bieden op Amerikanen die geobsedeerd zijn door podcasts over waargebeurde misdaden.

Splitting Up Together (US)


De nieuwe ABC-komedie Splitting Up Together (US) vervangt de gecancelde en uit het schema gehaalde The Mayor in maart 2018. Op 27 maart 2018 om 21.30 uur zal de nieuwe serie, met Jenna Fischer en Oliver Hudson in de hoofdrol, in première gaan bij de alfabetzender. Splitting Up Together (US) vertelt het verhaal van een echtpaar wiens huwelijk wordt herbevestigd door hun scheiding.

Vernieuwde Series


Ellen's Game of Games


NBC heeft het komische spelprogramma met Ellen DeGeneres, Ellen's Game of Games, vernieuwd met een tweede seizoen dat in 2018 van start zal gaan.

Face Off


De Syfy competitieserie Face Off is vernieuwd met een dertiende seizoen, dat later in 2018 van start zal moeten gaan. In Face off krijgt nieuw talent de kans om door te breken met hun creativiteit. In elke aflevering zullen de make-up artiesten strijden in een andere discipline, zoals het werken met siliconen om zo echt mogelijke wonden na te maken, het grimeren van zombies en het creëren van creepy sculpturen.

Future Man


Hulu heeft de superheldenserie Future Man vernieuwd met een tweede seizoen. De serie gaat over Josh Futturman, overdag een conciërge en 's-avonds een gamer, die door mysterieuze bezoekers wordt gerekruteerd om door te tijd te reizen om de uitroeiing van de mensheid te voorkomen. De serie krijgt dertien afleveringen en gaat later in 2018 van start bij Hulu.

Jay Leno's Garage (2015)


De CNBC-serie Jay Leno's Garage (2015) is vernieuwd met een vierde seizoen en die zal in het voorjaar van 2018 van start gaan.

Shark Tank


ABC heeft de realityserie Shark Tank vernieuwd met een tiende seizoen. Het tiende seizoen zal in het najaar van 2018 van start gaan en daarin zit de 200ste aflevering van het spelprogramma. Op dit moment wordt het negende seizoen uitgezonden bij ABC.

Supernatural


Het ziet er naar uit dat de bovennatuurlijke The CW-serie Supernatural heel lang kan doorgaan. Tijdens de TCA zei het netwerk namelijk dat Supernatural zo lang doorgaat als de acteurs dat willen. Op 18 januari 2018 gaat het tweede deel van het dertiende seizoen van start en het ligt dus aan Jensen Ackles en Jared Padalecki of er nog vele seizoenen gaan volgen.


The Affair


Showtime had een slag om de arm gehouden of het vierde seizoen van The Affair de laatste zou worden. Nu is duidelijk dat er nog een vijfde seizoen komt van de dramaserie en dat wordt wél de allerlaatste. Op de TCA (Television Critics Association) vertelde president David Nevins het volgende: “The Affair is een vijf-jaars-serie, dus nog één {seizoen} na deze {het vierde seizoen}.” Mochten er geen plotselinge andere besluiten worden genomen, zal het allerlaatste vijfde seizoen in 2019 van start gaan bij Showtime. Het vierde, nu één na laatste seizoen van The Affair zal op 17 juni 2018 van start gaan.

The End of the F***ing World


Volgens RenewCancelTV heeft Chanel 4/Netflix de serie The End of the F***ing World stilletje vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal eind 2018/begin 2019 van start moeten gaan bij Channel 4 en in de US en wereldwijd in 2019 te zien zijn bij Netflix. In The End of the F***ing World haalt Alyssa James over om opzoek te gaan naar haar vader. De twee tieners hebben een bijzondere band.

Afleveringen


LA to Vegas


Het eerste seizoen van de sitcom LA to Vegas ging op 2 januari 2018 in première bij FOX en nu heeft de serie na 2 afleveringen al een bestelling gehad voor meer afleveringen. FOX heeft drie afleveringen extra besteld, wat het totaal voor het eerste seizoen op vijftien afleveringen brengt. Meestal betekent een bestelling voor extra afleveringen dat een zender/netwerk veel vertrouwen heeft in een serie en dat vernieuwing in de pen zit. LA to Vegas is een sitcom over een groep van underdogs die hun plaats in de wereld zoeken. De scènes worden afgespeeld op de vrijdagavond-vlucht van LA naar Vegas en zondag terug met mensen aan boord die allemaal hopen om als winnaar terug te komen.

Casting Nieuws


American Gods


Gillian Anderson heeft bekendgemaakt niet te zullen terugkeren in het tweede seizoen van American Gods. Anderson meldde aan de Los Angeles Times: “Ik ben niet opnieuw te zien als de nieuwe god Media in het tweede seizoen van American Gods op Starz. Het vertrek van showrunners Bryan Fuller en Michael Green heeft mij doen besluiten om niet verder te gaan met de serie.” Ook Kristin Chenoweth, zij speelt Easter, twijfelt of ze zal terugkeren in het tweede seizoen.

Designated Survivor


In het tweede deel van het tweede seizoen zal Michael J. Fox (Spin City, Familiy Ties, The Good Wife, The Michael J. Fox Show) een terugkerende rol spelen. In Designated Survivor gaat Fox vijf afleveringen Ethan West spelen, een meedogenloze advocaat die het president Kirkman (Kiefer Sutherland) lastig gaat maken. Maar eerst gaat West uitzoeken of de voormalig president Moss geheime informatie heeft gelekt. Vanaf 28 februari gaat seizoen 2B van Designated Survivor van start bij ABC en Netflix.

Rosario Dawson


Rosario Dawson zal terugkeren in het derde seizoen van Daredevil en het tweede seizoen van Marvel's Iron Fist. Dawson vervolgt daarmee haar rol als Claire Temple in de beide superheldenseries van Marvel/Netflix. Al eerder werd bevestigd dat Dawson zou gaan terugkeren als Temple in het tweede seizoen van Luke Cage en Jessica Jones. Dawson was ook te zien in Marvel's The Defenders, maar niet in Marvel's The Punisher. Ook werd er deze week bekend dat de actrice een terugkerende rol krijgt in de tweede helft van het vierde seizoen in de komedie Jane the Virgin van The CW.

Nominaties en Prijzen


Critics Choice Awards


Voor de 23ste keer zijn de Critics’ Choice Awards uitgereikt. Op donderdag 11 januari 2018 werden de prijzen uitgereikt die bij The CW werden uitgezonden.

Golden Globes


Op zondag 7 januari werden er voor de 75ste keer de Golden Globes Awards uitgereikt. Hier de belangrijkste winnaars bij de series.

Serie van het Jaar Verkiezing 2017


Op 8 januari was het zover! De Serie van het Jaar Verkiezing 2017 was begonnen. Vanaf 8 jnauri t/m maandag 5 februari kun je stemmen op jouw favoriete series van 2017 in dertien verschillende categorieën.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Patrick Melrose: Pleased To Meet You


De nieuwe miniserie Patrick Melrose, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, heeft een teaser gekregen. Wanneer de serie in 2018 in première zal gaan bij Sky Atlantic is nog niet bekend.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column: De Onbekende Seriekijker


Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Jeffrey 2403 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Column: Showtime, seizoen 2 aflevering 35


Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Dark.



Kijkcijfers: Week 01-2018


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 1 tot en met 7 januari 2018 in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.



Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van januari 2018 die in week 03-2018 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 17 januari


00.00 – Corporate – Serie première (Comedy Central)

-

Donderdag 18 januari


00.00 = DC Super Hero Girls (YouTube)

-

Vrijdag 19 januari


21.00 – 8 Out of 10 Cats Does Countdown – Seizoen 14 (Channel 4)

-

Zondag 21 januari


20.00 – Call the Midwife – Seizoen 7 (BBC One)

Wist je Dat?


The X Files


The X Files mogelijk toch niet voorbij is. Gillian Anderson gaf recent nog aan te willen stoppen met de serie. Gary Newman (foto), CEO bij FOX, vertelde dat hij optimistisch blijft over een mogelijk twaalfde seizoen van de sciencefictionserie The X Files: “Ik denk niet dat Gillian dat bedoelde. Ik geloof dat ze reageerde op de vraag van een man die zei dat Gillian de serie niet meer wilde maken en Chris de serie niet zonder haar zou willen maken. Maar als je beide dingen gelooft, is er geen The X Files meer mogelijk. Ik denk dat als je Chris, David {Duchovny} of Gillian op verschillende momenten hetzelfde gevraagd zou hebben na het einde van de oorspronkelijke serie, ze allemaal wisselende antwoorden gegeven zouden hebben. De ene dag was het ja en de andere dag nee. Ze hebben nog twee extra seizoenen gemaakt. Ik zou niet uitsluiten dat we zoiets in de toekomst weer zien gebeuren. Maar er zijn geen plannen op dit moment en nog helemaal geen gesprekken gevoerd over de toekomst.”

Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Linda60
15 januari 2018, 22:29
Ik hoop zo dat supernatural nog jaren en jaren doorgaat. Geweldige serie
0
Linda60
15 januari 2018, 22:30
En reuze benieuwd naar de spin off van grey. Ze houden het wel spannemd
0
Log in om een reactie achter te laten