13 Reasons Why

8,0 / 10
57 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

’13 Reasons Why niet vertonen in examenperiode’

Britse experts in geestelijke gezondheidszorg protesteren tegen de geplande lancering van het tweede seizoen van de populaire televisieserie 13 Reasons Why.

In het eerste seizoen in 2016 werd het verhaal verteld van de zeventienjarige Hannah Baker, die zelfmoord pleegt. De daad zelf werd gedetailleerd in beeld gebracht en dat kreeg veel kritiek, omdat het kon aanzetten tot kopieergedrag.

Het protest gaat deze keer over het tijdstip. Netflix wil het tweede seizoen, met hetzelfde thema, beschikbaar maken op 18 mei en dat valt te dicht bij de examenperiode, vinden Britse experts. Het Royal College of Psychiatrists (RCP) laat weten dat het aantal zelfdodingen en pogingen in het begin van die periode toeneemt en ziet in de serie een trigger.

Verschillende specialisten menen bovendien dat de serie zelfdoding niet alleen als een optie naar voren schuift, maar er zelfs een glamoureus cachet aan geeft.

Vorige aflevering
Graduation
Graduation
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_renzoroy
14 mei 2018 19:45 -
Wat een gezeur weer. Gewoon negeren en uitbrengen Netflix! :)
Reageer
avatar_H3nDri3
14 mei 2018 20:00 -
GB wordt al net zo'n zeikland als Nederland.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van 22. Juli. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Unruly is in productie bij HBO, de serie is gebasseerd op bokslegende Jack Johnson. Mahershala Ali (House of Cards (2013)) vervult de hoofdrol van Johnson.
Vandaag, 09:00
1
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.
Gisteren, 14:00
1
De Amerikaanse komedieserie Curb Your Enthusiasm is door HBO vernieuwd met een elfde seizoen.
woensdag, 16:00
2
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Cursed (2020) met Katherine Langford (13 Reasons Why). De serie verschijnt 17 juli bij de streamingdienst.
woensdag, 15:00
1