Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Zevende seizoen George Gently vanaf 20 juni op NPO 2

George Gently is een Britse detectiveserie van de zender BBC. Op NPO 2 is in het kader van de detectivemaand vanaf 20 juni het zevende seizoen te volgen.

George Gently is een Scotland Yard-detective van het oude stempel die vrede zoekt met het feit dat de grens tussen politieagenten en criminelen steeds vager geworden is. Nadat zijn vrouw (een Italiaanse) in Londen is vermoord vertrekt Gently naar zijn nieuwe standplaats in Northumberland. De verhalen spelen zich af in 1964, het begin van de seksuele revolutie. Ook het druggebruik is dan toegenomen. George Gently gaat in Northumberland samenwerken met de jonge detective Sergeant Bacchus.

Video on youtube


De politieserie is gebaseerd op de boeken van Alan Hunter en speelt zich af in de jaren zestig. Martin Shaw geeft gestalte aan George Gently. In de eerste aflevering onderzoekt Gently de moord op een verkrachte vrouw en vindt hij een link met een aantal andere nooit opgeloste verkrachtingen. In de tweede aflevering ontdekt hij dat een zelfmoord mogelijk geen zelfmoord is. Aflevering drie draait om een man die mogelijk vermoord is door één van zijn beste vrienden en in de laatste aflevering belandt Gently tijdens een onderzoek naar een bankroof in de wereld van de skinheads. De afleveringen worden uitgezonden op 20, 21, 27 en 28 juni op NPO 2.
Vorige aflevering
Gently and the New Age
Gently and the New Age
08x02
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
George Gently