George Gently

8.2 / 10
90 min
Drama, Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Zevende seizoen George Gently vanaf 20 juni op NPO 2

George Gently is een Britse detectiveserie van de zender BBC. Op NPO 2 is in het kader van de detectivemaand vanaf 20 juni het zevende seizoen te volgen.

George Gently is een Scotland Yard-detective van het oude stempel die vrede zoekt met het feit dat de grens tussen politieagenten en criminelen steeds vager geworden is. Nadat zijn vrouw (een Italiaanse) in Londen is vermoord vertrekt Gently naar zijn nieuwe standplaats in Northumberland. De verhalen spelen zich af in 1964, het begin van de seksuele revolutie. Ook het druggebruik is dan toegenomen. George Gently gaat in Northumberland samenwerken met de jonge detective Sergeant Bacchus.De politieserie is gebaseerd op de boeken van Alan Hunter en speelt zich af in de jaren zestig. Martin Shaw geeft gestalte aan George Gently. In de eerste aflevering onderzoekt Gently de moord op een verkrachte vrouw en vindt hij een link met een aantal andere nooit opgeloste verkrachtingen. In de tweede aflevering ontdekt hij dat een zelfmoord mogelijk geen zelfmoord is. Aflevering drie draait om een man die mogelijk vermoord is door één van zijn beste vrienden en in de laatste aflevering belandt Gently tijdens een onderzoek naar een bankroof in de wereld van de skinheads. De afleveringen worden uitgezonden op 20, 21, 27 en 28 juni op NPO 2.
Vorige aflevering
Gently and the New Age
Gently and the New Age
08x02
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van 22. Juli. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Unruly is in productie bij HBO, de serie is gebasseerd op bokslegende Jack Johnson. Mahershala Ali (House of Cards (2013)) vervult de hoofdrol van Johnson.
Vandaag, 09:00
1
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.
Gisteren, 14:00
1
De Amerikaanse komedieserie Curb Your Enthusiasm is door HBO vernieuwd met een elfde seizoen.
woensdag, 16:00
2
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Cursed (2020) met Katherine Langford (13 Reasons Why). De serie verschijnt 17 juli bij de streamingdienst.
woensdag, 15:00
1