Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 3 - aflevering 6

"It's Showtime everybody. Showtime"

Peaky Blinders

Je zou denken dat bij een goede serie als Peaky Blinders de woorden zo op papier staan, helaas is niets minder waar. Juist omdat het zo’n goede serie is het lastiger om er iets over te schrijven. Je wilt een serie niet helemaal de hemel in prijzen, maar een goed onderbouwde column schrijven.

Laten we beginnen met te zeggen dat Peaky Blinders zich met gemak kan meten aan de beste series die op dit moment worden aangeboden. En dat vonden de juryleden van de Britse televisie-Awards BAFTA ook. Peaky Blinders won afgelopen zondag (13 mei) de belangrijke Britse televisieprijs voor beste dramaserie.

Ook heeft de serie twee seizoenen erbij gekregen en een film. Helaas houdt het na het zevende seizoen wel op voor de serie, maar we kunnen nog even voort tot 2021. Peaky Blinders vertelt het verhaal van de familie Shelby en hun criminele activiteiten tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog in. Het begint in 1918 en zal in het zevende seizoen eindigen in 1939.

De aankleding, locaties, hoofdrolspelers, gastrol-spelers van onder andere Tom Hardy, Sam Neil en Adrian Brody, verhaal, dialogen, regie en muziek maken van deze serie een hoogstandje. De straten van Birmingham zijn donker, zwart en gevaarlijk. De Peaky Blinders beschermen, vermoorden, handelen in alcohol en beheren wedkantoren. De armoede viert hoogtij en ook de vakbonden zorgen voor de nodige onrust in de fabrieken van de Shelby’s

Maar de Shelby’s vormen ook een familie met de nodige problemen en onderlinge onenigheden. Al met al alle onderdelen voor een verhaal om verteld te mogen worden en een serie om met veel plezier naar te kunnen kijken.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog gehad over de prijsvraag voor de laatste aflevering van volgende week. Wat er nog meer is besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Johnny Cash - Hurt

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van 22. Juli. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Unruly is in productie bij HBO, de serie is gebasseerd op bokslegende Jack Johnson. Mahershala Ali (House of Cards (2013)) vervult de hoofdrol van Johnson.
Vandaag, 09:00
1
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.
Gisteren, 14:00
1
De Amerikaanse komedieserie Curb Your Enthusiasm is door HBO vernieuwd met een elfde seizoen.
woensdag, 16:00
2
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Cursed (2020) met Katherine Langford (13 Reasons Why). De serie verschijnt 17 juli bij de streamingdienst.
woensdag, 15:00
1