Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 36

Weekoverzicht 36

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 3 tot en met 9 september voor je op een rijtje gezet.

Vacature


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Algemeen Serienieuws


Moordvrouw


Moordvrouw is een Nederlandse actieserie van de zender RTL 4. In maart 2018 werd het zevende seizoen afgesloten. Wellicht wordt de serie nieuw leven ingeblazen.

Paramount Network


Paramount Network heeft het zesde seizoen van Younger opgenomen in het pakket samen met de nieuwe serie Emily in Paris. Maar American Woman is gecanceld.

Datums Series


Bureau Raampoort


Bureau Raampoort is een Nederlandse dramaserie van de zender SBS 6, die daar in 2014 en 2015 te zien was. Vanaf 22 september verschijnt de serie bij Videoland.

Doctor Who


De BBC heeft de startdatum van het elfde seizoen van sciencefictionserie Doctor Who bekend gemaakt: zondag 7 oktober.

Elite


Netflix heeft de releasedatum van het eerste seizoen van de serie Elite bekendgemaakt: 5 oktober. Het eerste seizoen van de Spaanse serie heeft acht afleveringen.

NPO


NPO 2 en NPO 3 gaan in oktober twee series uitzenden; de Britse-serie Vanity Fair en de Zweedse-serie The Lawyer.

Outlander


Ziggo krijgt rechten voor seizoen 4 van Outlander.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

The Purge


De USA Network horrorserie The Purge is vanaf 5 september 2018 te zien bij Amazon Prime Video in Nederland.

Van Helsing


Wie is er klaar voor om wat vampiers te vermoorden? Syfy heeft de startdatum aangekondigd van het derde seizoen van de bovennatuurlijke horrorserie Van Helsing.

Videoland


Condor is de nieuwe misdaadserie van AUDIENCE Network, Imposters is een dramaserie van Bravo en Witse is een Vlaamse detectiveserie, alle drie zullen nog deze maand te zien zijn bij Videoland.

Nieuwe Series


Deep Water


Anna Friel is gecast voor de nieuwe, geleid door vrouwen, ITV dramaserie Deep Water.

Law & Order: Hate Crime


De langlopende, uiterst succesvolle Amerikaanse misdaadserie Law & Order krijgt nog een spin-off. Zender NBC heeft een eerste seizoen besteld van Law & Order: Hate Crimes.

The Act


Oscar- en Emmy-winnares Patricia Arquette speelt in het eerste seizoen van de nieuwe serie The Act. Dat is een anthologiereeks van de schrijvers Nick Antosca en Michelle Dean die gaat verschijnen bij Hulu.

The Witchlands


The Jim Henson Company gaat de populaire The Witchlands-boeken van schrijfster Susan Dennard verfilmen.

Vernieuwde Series


Designated Survivor


Designated Survivor krijgt toch een vervolg. De serie met Kiefer Sutherland, die eerder door ABC van de buis werd gehaald, krijgt eentiendelig derde seizoen op Netflix.

Divorce (2016)


In juli 2018 meldde MijnSerie al dat Divorce (2016) was vernieuwd maar nog niet officieel. Nu kunnen we melden dat de komedieserie met Sarah Jessica Parker officieel is vernieuwd met een derde seizoen. De productie van het derde seizoen zal in oktober 2018 van start gaan en in 2019 te zien zijn.

HBO


HBO heeft de komedieserie Ballers en Insecure vernieuwd met respectievelijk een vijfde en vierde seizoen.

Afleveringen


Brooklyn Nine-Nine


FOX is gestopt met het uitzenden van de komische politieserie Brooklyn Nine-Nine. Maar in mei werd al bekend dat NBC de serie overneemt. Nu krijgt de komedieserie er vijf afleveringen bij van NBC.

Jane the Virgin


Eén gehad, nog zeventien te gaan, meldde hoofdrolspeler Gina Rodriguez van Jane the Virgin op Instagram.

Casting Nieuws


Another Life (2019)


Er is meer bekend over de acteurs in de nieuwe sciencefiction-dramaserie Another Life (2019), waarvan Netflix tien afleveringen heeft besteld.

Doom Patrol


Niemand minder dan James Bond-acteur Timothy Dalton heeft een hoofdrol in Doom Patrol.

Shameless (US)

Acteur Dermot Mulroney (foto, Shameless (US) gaat een rol spelen in het tweede seizoen van Station 19. Hij zal in de spin-off serie van Grey’s Anatomy de vader gaan spelen van Ryan. Hij verschijnt plotseling na een geruime tijd te zijn weggeweest. Al eerder werd Boris Kodjoe toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen van de dramaserie die op 4 oktober van start zal gaan bij ABC.

The Witcher


Vorig jaar werd al bekend dat Netflix bezig was met de productie van de televisieserie The Witcher. Nu is er een hoofdrolspeler.

What/If


De nieuwe Netflix-serie What/If heeft castleden toegevoegd aan de castinglijst. De premièredatum van de anthologieserie is nog niet bekend gemaakt.

Kijkcijfers Series


Ik Weet Wie Je Bent


De nieuwe Nederlandse dramaserie Ik Weet Wie Je Bent (KRO-NCRV) is na een succesvolle lancering op televisie (gestart met bijna een miljoen kijkers) ook goed ontvangen op NPO Start.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix abonnees kunnen weer opgelucht adem halen. Een aantal series die dreigden te verdwijnen blijven toch beschikbaar.

Streamingdiensten


De Europese Unie gaat in een wet quota vastleggen voor streamingdiensten. Het aanbod van content platforms die actief zijn in Europa moet minstens voor 30 procent bestaan uit lokale content.

Overlijdensberichten


Burt Reynolds


De Amerikaanse acteur Burt Reynolds is donderdagochtend 6 september overleden in een ziekenhuis in Florida.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


American Horror Story


FX heeft een teaser online gezet voor het achtste seizoen van American Horror Story: Apocalypse.

BoJack Horseman


BoJack Horseman is een Amerikaanse animatieserie van Netflix. Op 14 september start het vijfde seizoen. De streamingdienst heeft alvast een trailer uitgebracht.

Camping (US)


Camping (US) is een nieuwe Amerikaanse komedieserie van de zender HBO. De serie gaat in première op 14 oktober 2018. HBO heeft een trailer uitgebracht.

Daredevil


Het derde seizoen van de Amerikaanse superheldenserie Daredevil zal tegen het einde van dit jaar in première gaan. Marvel en Netflix hebben een teaser vrijgegeven.

House of Cards (2013)


Het laatste seizoen van House of Cards (2013) is vanaf 2 november te zien op Netflix. Zoals bekend zal acteur Kevin Spacey daarin niet meer te zien zijn. En nu is er meer duidelijkheid gekomen over het lot van Frank Underwood in een teaser

Narcos: Mexico


Narcos: Mexico is een Amerikaanse misdaadserie van streamingdienst Netflix. De serie gaat op 16 november 2018 in première. Netflix heeft alvast een teaser uitgebracht.

The Big Bang Theory


Het laatste seizoen van The Big Bang Theory start maandag 24 september op CBS. De serie, die debuteerde in 2007, heeft 10 Emmy Awards ontvangen en 7 Golden Globe-nominaties. Er is een trailer uitgebracht.

The Dragon Prince


The Dragon Prince is een nieuwe Amerikaanse animatieserie van Netflix. De serie gaat in première op 14 september. Netflix heeft een trailer uitgebracht.

The Walking Dead


AMC heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het negende seizoen van The Walking Dead. Dat seizoen gaat op 7 oktober van start.

This Is Us


TV Guide heeft een eerste blik vrijgegeven op het derde seizoen van This Is Us, de dramaserie van NBC.

MijnSerie nieuws


Column


- Serie en en Amerika, Groot Brittanie of …?
In de column De Onbekende Seriekijker staat er altijd de vraag; ‘Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc.?’ Velen antwoorden Amerika, maar komen daar dan ook de beste series vandaan?

- Uit de Oude Doos: Swiebertje
In deze column nemen we de lezer graag mee terug in de tijd. Want velen onder ons zullen nog wel eens terugdenken aan series die in de jaren 60, 70 80 en 90 heel populair waren.

Afgelopen weekend te zien (8/9 september)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 35


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 27 augustus tot en met 2 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september 2018 die in week 37 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 10 september


16.00 – Judge Judy – Seizoen 23 (Syndication)
20.30 – Travel Man: 48 Hours in... - Seizoen 8 (Channel 4)
21.00 – The Undateables – Seizoen 9 (Channel 4)
22.00 – QI – Seizoen 16 (BBC Two)

-

Dinsdag 11 september


21.00 – Flipping Out – Seizoen 11 (Bravo)

-

Donderdag 13 september


20.30 – This Time Next Year (NL) – Serie première (RTL 4)
21.00 – Filemon Buiten Westen – Serie première (BNNVARA)

-

Vrijdag 14 september


21.15 – SOKO Leipzig – Seizoen 18 (ZDF)

-

Zondag 16 september


21.00 – Tegenlicht – Seizoen 17 (VPRO)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten