Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
4
Bekijk stemmen

EU legt streamingdiensten contentquota op

De Europese Unie gaat in een wet een quota vastleggen voor streamingdiensten. Het aanbod van content platforms die actief zijn in Europa moet minstens voor 30 procent bestaan uit lokale content.

De wet is nog niet door de Europese Commissie, maar dat is ‘slechts een formaliteit’, zegt commissaris Roberto Viola in Variety. Volgens hem wordt de wet in december ingevoerd. Daarna hebben streamingservices twintig maanden de tijd om aan de quota te voldoen. Ook moet Europese content prominenter geplaatst worden op de content platforms.

Streamingdiensten kunnen de quota halen door series en films te financieren, te produceren, of te acquireren. Een andere mogelijkheid is om een kleine toeslag te rekenen bovenop het abonnementsgeld, dat dan ten goede komt aan het nationale filmfonds. Dit model wordt al toegepast in Duitsland.

6072 Netflixscherm

Met deze wet wil de Europese Commissie bewerkstelligen dat streamingdiensten als Netflix meer investeren in Europese content, zegt Viola. De commissaris zegt verder dat de Europese Unie bezig is met het creëren van regels waardoor streamingdiensten en user-generated platforms als YouTube meer copyrightgeld moeten betalen aan content-makers.
Leuk?
1
4
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_madjack_kramer
06 sep 2018 15:11 -
Laat ze eerst met serieuse problemen bezig houden en oplossen. Bewijst maar eens te meer dat de EU totaal los staat van de mensen.
Reageer
avatar_renzoroy
06 sep 2018 17:14 -
jeeej, zitten we echt onwijs op te wachten, vooral Nederlandse series.... Ik vind dat streamingdiensten zelf mogen bepalen waarin zij hun geld in investeren.
Reageer
avatar_Arjensky
06 sep 2018 17:51 -
Dertig procent is een erg hoog quotum, wat ze naar mijn mening nooit gaan halen. Het zal dus wel weer een belastingheffing worden. Hoe origineel :(
Reageer

Laatste nieuws

Nederland behoort tot de eerste landen waar Disney+ beschikbaar komt.
Vandaag, 16:00
De BBC heeft de serie SAS: Rogue Heroes besteld. Steven Knight (Peaky Blinders) gaat de serie maken, die is gebaseerd op het boek Dirty Pretty Things van Ben Macintyre.
Vandaag, 15:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00
Kevin Smith verraste het publiek op de jaarlijkse Power-Con-conventie van zondag met de aankondiging van een nieuwe He-Man-serie voor Netflix.
Vandaag, 10:00
The Crown, Game of Thrones, Peaky Blinders, antwoord van een prijsvraag, de Teen Choice Awards, nieuwe series, casting nieuws en trailers: allemaal nieuws en meer dat afgelopen week uitkwam. Kijk na wat je hebt gemist hieronder.
Vandaag, 09:00
De nieuwe komedieserie Mrs. Fletcher van HBO zal in oktober in première gaan.
Gisteren, 14:00