Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 21

Weekoverzicht 21

Datums, nieuwe series, gecancelde en vernieuwde series, het kwam deze week allemaal aanbod. Heb je dit of ander nieuws gemist bekijk hieronder het overzicht van de week van 18 tot en met 24 mei.
Serienieuws

Casting Nieuws


Deze personages zien we niet terug in seizoen vier van Elite


Er gingen geruchten dat de gehele cast zou worden vervangen voor het vierde seizoen. Dit is niet het geval, we nemen 'slechts' afscheid van vijf hoofdpersonages.

Ruby Rose stopt als Batwoman


Ruby Rose heeft aangekondigd komend seizoen niet terug te keren naar Batwoman als titelpersonage Kate Kane. The CW gaat op zoek naar een vervangend actrice.

Datums


Diavoli


De Italiaanse Sky Atlantic serie Diavoli (Devils) komt naar Nederland. De financiële dramaserie met onder ander Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy) en Alessandro Borgi (Suburra) zal vanaf 5 juni te zien zijn bij Videoland. Dempsey speelt Dominic Morgan, de CEO van een bank, en Borghi geeft gestalte aan Massimo Ruggero, een meedogenloze speler in de financiële wereld. Massimo werkt in Londen voor een grote Amerikaanse bank en raakt betrokken bij een intercontinentale financiële oorlog die Europa op zijn kop zet. Hij moet kiezen of hij daarbij het gevecht aan wil gaan met zijn mentor Dominic. De serie werd bedacht door scenarist Ezio Abbata, bekend van het eerdergenoemde Suburra.

Queer Eye


#Fab5 komen terug. Op 5 juni zal het vijfde en tevens langste seizoen van start gaan bij Netflix. Het vijfde seizoen zal tien afleveringen krijgen. De realityserie is met een Emmy Award beloont in 2019.

The Other Two


Comedy Central’s The Other Two is een serie over een beginnende acteur en zijn zus Brooke, een voormalige professionele danseres. Die proberen hun plaats in de wereld te vinden terwijl ze worstelen met hun gevoelens over het plotselinge succes van hun 13-jarige broer Chase als internetberoemdheid. De komedie serie komt naar Videoland, vanaf 25 mei is deze bij de vod-dienst te zien.

HBO’s nieuwste serie I May Destroy You heeft premièredatum


De werktitel van de nieuwe serie was January 22nd. De nieuwe en originele titel is I May Destroy You en die gaat binnenkort in première.

Premièredatum derde seizoen Search Party op HBO Max


Search Party (2016) werd uitgezonden door TBS, maar gaat naar HBO Max. Het derde seizoen gaat eind juni in première op de streamingdienst.

Stumptown binnenkort te zien in Nederland bij FOX


De serie Stumptown van ABC zal in Nederland te zien zijn via FOX vanaf juni.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 21 (18 - 24 mei 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Tweede seizoen The Umbrella Academy deze zomer op Netflix


Seizoen twee van The Umbrella Academy komt deze zomer naar Netflix. De castleden hebben dit bekendgemaakt via een YouTube-filmpje.

Startdatum voor het tweede seizoen van The Politician op Netflix


Netflix heeft aangekondigd dat komende maand het tweede seizoen van Ryan Murphy's The Politician (2019) van start gaat.

Derde seizoen Station 19 binnenkort op Net5


Onlangs was de laatste aflevering van het derde seizoen van Station 19 te zien op de ABC. Nu mag ook Nederland weer gaan genieten van de brandweerlieden uit Seattle.

Premièredatum voor vierde seizoen F is for Family


Aankomende maand gaat het vierde seizoen van de geanimeerde komedieserie F is for Family van start op Netflix.

Tweede seizoen Undercover komt eraan


Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Netflix heeft eindelijke aangekondigd wanneer het tweede seizoen van Undercover van start zal gaan.

Premièredatum vijfde seizoen Greenleaf en OWN werkt aan een spin-off


Het vijfde en laatste seizoen van Greenleaf gaat eind juni in première. OWN heeft bekend gemaakt dat er aan een spin-off wordt gewerkt.

Premièredatum voor tweede seizoen Mr. Iglesias


Het tweede seizoen van de Amerikaanse komedieserie Mr. Iglesias gaat in juni in première op Netflix.

Derde seizoen The Sinner verschijnt in juni op Netflix


Het derde seizoen van de Amerikaanse anthologieserie The Sinner, met Matt Bomer (White Collar), verschijnt in juni op Netflix.

Premièredatum voor derde seizoen van Marcella op Netflix


Na twee jaar wachten komen we er eindelijk achter hoe het verder gaat met Marcella. In juni komt het derde seizoen naar Netflix.

Derde seizoen Zie mij graag binnenkort op Videoland


Het derde seizoen van de Belgische dramedyserie Zie mij graag verschijnt in juni op Videoland.

The Alienist: Angel of Darkness krijgt releasedatum


Het tweede seizoen van The Alienist, met als ondertitel Angel of Darkness, zal in juli te zien zijn bij TNT.

Tweede seizoen Absentia verschijnt in juni bij Videoland


In juni verschijnt het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Absentia op Videoland.

Gecancelde Series


Outmatched


FOX heeft besloten om geen tweede seizoen te gaan bestellen van de komedieserie Outmatched. Deze beslissing, die te verwachten was, komt doordat nooit de kijkcijfers werden gehaald om te rechtvaardigen dat er een tweede seizoen besteld kon worden. Outmatched gaat terug naar een van Fox's bekendste komedieseries, Malcolm In the Middle. De familiekomedie gaat over een echtpaar in South Jersey dat probeert rond te komen en vier kinderen groot te brengen, van wie er drie toevallig gecertificeerde genieën zijn.

Zoey’s Extraordinary Playlist


Er keken gemiddeld 2 miljoen kijkers naar de muzikale komedieserie Zoey’s Extraordinary Playlist. En dat blijkt niet genoeg, NBC heeft stilletjes de serie gecanceld na één seizoen van twaalf afleveringen. Zoey’s Extraordinary Playlist voegt zich bij de andere gecancelde series, Bluff City Law, Perfect Harmony en Sunnyside, van NBC.

Geen vierde seizoen voor Alexa & Katie en het derde seizoen gaat verder in juni


Er komt geen vierde seizoen van Alexa & Katie. In juni zullen er nieuwe afleveringen van het derde seizoen van de Amerikaanse komedieserie verschijnen.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 20


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 11 tot en met 17 mei 2020 in Amerika.

Nieuwe Series


Star Trek: Strange New Worlds. 'Terug naar vroeger'


Er is een nieuwe Star Trek- serie opkomst, en die gaat oude tijden doen herleven.

Netflix werkt met Stay Close aan vierde Harlan Coben serie


Na Safe, The Stranger (2020) en The Woods (2020) werkt Netflix momenteel aan een vierde serie gebaseerd op een boek van Harlan Coben.

Vernieuwde Series


Breeders


FX heeft kuit geschoten, de komedieserie Breeders is vernieuwd met een tweede seizoen. De serie legt de ouderlijke tegenstrijdigheid bloot dat het mogelijk is op precies hetzelfde moment je kind lief te hebben tot de horizon van het universum, terwijl je tegelijkertijd apoplectisch boos genoeg bent om hen daarheen te willen sturen en te laten. Hoewel de serie niet de allerbeste kijkcijfers laat zien, heeft FX besloten om de serie toch een tweede kans te geven.

Gentefied


Netflix heeft de Latino dramedy Gentefied vernieuwd met een tweede seizoen. Deze zal acht afleveringen krijgen van een half uur. Het tweede seizoen van de serie over de familie Morales zal naar verwachting in 2021 te zien zijn.

What We Do in the Shadows


FX heeft aangekondigd dat de mockumentary What We Do in the Shadows is vernieuwd met een derde seizoen. Het goede nieuws komt vroeg, het tweede seizoen is nog bezig. De laatste aflevering van het tweede seizoen zal op 10 juni worden uitgezonden. Het derde seizoen zal naar verwachting in 2021 van strat gaan bij FX.

Oogappels krijgt een derde seizoen


De Nederlandse dramaserie Oogappels is officieel verlengd met een derde seizoen. De scripts worden al geschreven.

Sistas vernieuwd met een tweede seizoen


De Amerikaanse komedieserie Sistas is verlengd met een tweede seizoen. Mogelijk kan de productie binnenkort al van start.

The Resident verlengd met een vierde seizoen


Het derde seizoen van de medische dramaserie The Resident eindigde eerder dan gepland, maar nu is er een vierde seizoen aangekondigd door FOX.

Last Man Standing krijgt een negende seizoen


FOX heeft de Amerikaanse komedieserie Last Man Standing verlengd met een negende seizoen. Het nieuwe seizoen wordt in 2021 verwacht.

Freeform vernieuwt twee series en stelt er een aantal uit


Freeform heeft twee series vernieuwd en heeft onder andere het nieuwe seizoen van Good Trouble uitgesteld naar volgend jaar.

Prodigal Son vernieuwd met een tweede seizoen


De Amerikaanse misdaadserie Prodigal Son, met Tom Payne (The Walking Dead) en Michael Sheen (Masters of Sex), is door Fox vernieuwd met een tweede seizoen.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC vernieuwt en cancelt veel series


ABC heeft veel series vernieuwd of gecanceld. Acht series met een script zijn verlengd en er zijn vier series gecanceld.

CBS schema seizoen 2020-2021


CBS heeft in navolging van FOX en The CW het schema bekend gemaakt voor seizoen 2020-2021.

Overlijdensberichten


John Mahon


De Amerikaanse acteur met een indrukwekkende CV John Mahan is op 3 mei overleden. Hij stierf door natuurlijke oorzaak in zijn huis in Los Angeles. De lange lijst aan series, films en Broadway-producties begint al in 1973. Hij speelde onder andere in The Rockford Files, Kojak, Cahney & Lacey, St. Elsewhere, Knight Rider, MacGyver, Hill Street Blues, Baywatch, Dallas, Knots Landing, Profiler, Frasier en The X-Files. Zijn laatste televieoptreden was in 2006-2007 als George in Studio 60 on the Sunset Strip. John Patrick Mahon is 82 jaar geworden, R.I.P.

Ken Osmond


Ken Osmond, de Amerikaanse acteur die in Leave It to Beaver de onderdanige onruststoker Eddie Haskell speelde is 18 mei 2020 overleden. Hij speelde deze rol van 1957 tot en met 1963 om deze in 1983 tot 1989 weer op te pakken in de serie Still the Beaver. Hij speelde ook nog in series als Colt. 45, Wagon Train, Petticoat Junction, The Munsters, Happy Days, Rags to Riches, Lassie en Parker Lewis Can’t Lose. Zij laatste rol op televisie was in 1992 in Hi Honey, I’m Home. Kenneth Charles Osmond is 76 jaar geworden, R.I.P.

Lynn Shelton overleden


Regisseur Lynn Shelton is op 54-jarige leeftijd overleden. Ze regisseerde onder andere afleveringen van Little Fires Everywhere, Mad Men en New Girl.

MijnSerie nieuws

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van …


Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog meer mooie lijsten. Veel kijkplezier.

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste Netflix Originals



Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste fantasy-series



Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van HBO.



Populairste series


Populairste series afgelopen week (21)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvraag


Maak kans op het derde seizoen van Baron Noir


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van Baron Noir. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het derde seizoen van Babylon Berlin


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van Babylon Berlin. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van ZeroZeroZero


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van ZeroZeroZero. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei 2020 die in week 22 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 25 mei


Barkskins – Serie première (National Geographic)
21.00 – Inside the Factory – Seizoen 6 (BBC Two)
The Other Two – Seizoen 1 (Videoland)

-

Dinsdag 26 mei


The Genetic Detective - Serie première (ABC)
20.00 - World of Dance – Seizoen 4 (NBC)
The 100 – Seizoen 7 (Netflix)
Bull (2016) – Seizoen 3 (Videoland)

-

Woensdag 27 mei


The Flight Attendant – Serie première (HBO Max)
We Hunt Together – Serie première (Alibi)
21.00 – American Soul – Seizoen 2 (BET)
22.00 – Mysteries of the Deep – Serie première (Science Channel)

-

Donderdag 28 mei


21.30 – QI – Seizoen 18 (BBC Two)

-

Vrijdag 29 mei


12.00 – Somebody Feed Phil – Seizoen 3 (Netflix)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten