Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van HBO.

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van HBO.

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. 
De meeste liefhebbers van series weten intussen wel waar ze de beste kwaliteit moeten vinden. Dat zijn in de meeste gevallen toch de Original-series van streamingsdiensten als Netflix en Amazon of de series van Amerikaanse betaalzenders. Daar hebben de series vaak een hoger budget en kunnen ze nét even iets verder gaan dan de series van de publieke zenders. HBO is hiervan toch wel de grondlegger. Game of Thrones kent iedereen intussen wel, maar ze hebben nog veel meer toppers. Daarom voor jullie een top 5 van de beste series die HBO in de afgelopen jaren zoal gemaakt heeft. Helaas geldt voor alle series van HBO dat zij enkel en alleen bij Ziggo Movies en Series XL te zien zijn.

5. True Blood


True Blood is een vampierenserie die seks en geweld niet schuwt, een typische HBO-productie dus. Het is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. Hoofdpersonage Sookie (Anna Paquin) wordt verliefd op Bill (Stephen Moyer), die een vampier blijkt te zijn en dat brengt de nodige ellende met zich mee. True Blood kreeg zeven seizoenen, dus je kunt hiermee vooruit.

4. Big Little Lies


Neem een handjevol uitstekende actrices als Nicole Kidman en Reese Witherspoon en laat die schitteren in een verhaal waarin een moordonderzoek centraal staat. Wie is er dood en wie heeft het gedaan? Dat houdt je zeven afleveringen lang bezig, terwijl je intussen geniet van de acteerprestaties van deze sterke vrouwen. In seizoen twee deden ze er nog een schepje bovenop met de aanvulling van Meryl Streep in de cast. De serie won vele prijzen voor zowel de serie zelf als de actrices en acteurs erin.

3. Band of Brothers


Een tiendelige miniserie over de Tweede Wereldoorlog van producenten Steven Spielberg en Tom Hanks uit 2001. De personages zijn gebaseerd op echte soldaten van de Easy Company die toendertijd in Europa hebben gevochten. Het begin van elke aflevering bevat korte interviews met deze veteranen. Band of Brothers is een indrukwekkende serie die terecht een Emmy Award won voor beste miniserie. De serie bevat rollen voor onder andere Damian Lewis, David Schwimmer en Ron Livingston.

2. Boardwalk Empire


Een fantastische serie die zich afspeelt tijdens de drooglegging in Amerika van de jaren '20 en '30 met een briljante rol van Steve Buscemi als Nucky Thompson. Het maken, verhandelen, nuttigen en in het bezit zijn van alcohol was in deze tijd streng verboden. Nucky is een corrupte politicus die niet van plan is om zich hierbij neer te leggen. De pilot werd geregisseerd door meester-regisseur Martin Scorsese. Boardwalk Empire liep vijf seizoenen van 2010 tot 2014.


1. Westworld


Westworld is een schitterend vormgegeven en behoorlijk complex verhaal. De serie gaat over een pretpark in westernstijl. In de toekomst kunnen rijke, verveelde mensen hun lusten en gruwelijke fantasieën botvieren op zogeheten 'hosts', robots die niet van mensen te onderscheiden zijn. Langzaam aan ontwikkelt een van de robots een bewustzijn en begint zich te realiseren wat er hen wordt aangedaan in het park. Dit leidt tot een bloedige opstand. Evan Rachel Wood, Thandie Newton en Jeffrey Wright spelen waanzinnig goed en dan krijg je er als bonus ook nog Sir Anthony Hopkins bij.

Bovenstaande zijn maar een paar toppers van HBO, maar zij hebben nog zoveel meer moois te bieden: van The Sopranos tot Chernobyl, van The Wire tot Rome en van True Detective tot Watchmen (2019). Zeker weten dat er wel iets voor jou tussen zit. Heb je nu geen Ziggo of heb je het bovenstaande allemaal al gezien? Er volgen binnenkort nog meer Top 5-lijstjes met goede tips.


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

BlackBiker
BlackBiker 25 mei 2020, 12:39
Prima lijstje weer. Mooie series.
Maar bijna al deze series zijn ook te koop. Band of Brothers bijvoorbeeld is echt niet zo duur meer tegenwoordig. En als je die gaat kijken, check dan ook "The Pacific". Van dezelfde makers en ook zeer indrukwekkend. Gaat over WW2 in de Stille Oceaan.
DAVE2804
DAVE2804 25 mei 2020, 16:58
Fijn om te lezen dat je mijn lijstje leuk vond. The Pacific is inderdaad ook heel erg goed, al vond ik Band of Brothers nét een tikkeltje beter. Dat is puur op gevoel, hoor! Vergelijk het met The Godfather Part l en Part ll. Beiden geweldige films, maar ik vond Part 1 nét iets beter. Maar voor beide geld natuurlijk dat het meesterwerken zijn. In het geval van BoB en TP geld hetzelfde: beide zijn topseries!!
mk187
mk187 17 september 2020, 22:05
The Wire! Je vergeet the Wire!!! :)
Verder mooi lijstje! ;)
Log in om een reactie achter te laten