Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste Netflix Originals

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Lucas Verbunt

Het is haast onmogelijk om vijf Netflix Originals te kiezen uit het inmiddels gigantische aanbod van de streaming gigant. Het onderstaande lijstje bestaat dan ook niet per se uit de vijf béste originals, maar vijf Netflix-series die het zeker meer dan waard zijn om te kijken.

5. Anne with an E


Deze Canadese serie is gebaseerd op de befaamde 'Anne of Green Gables' boekenreeks. Heerlijke, hartverwarmende serie over een jong weesmeisje dat intrekt bij haar nieuwe familie. Anne's rijke verbeelding geeft haar de ruimte om te dealen met haar problemen. Alle drie seizoenen staan op Netflix.

4. Godless (2017)


Westerns. Je houdt ervan of niet. Deze miniserie is een goede aanvulling op het genre. Het heeft bovendien een heerlijk feministisch tintje. De zeven afleveringen hebben bovendien een aantal Emmy's binnen gesleept.

3. Locke & Key


Deze serie is onlangs op Netflix verschenen en is ondertussen al een van mijn favorieten geworden. Een heerlijke combinatie van urban fantasy en (lichte) horror. De Locke kinderen verhuizen na de dood van hun vader naar Key house, de plek waar hij op is gegroeid. Eenmaal daar vinden ze magische sleutels die hun leven helemaal overhoop halen.

2. Sense8


Dit is echt een van mijn favoriete series ooit. Een prachtige ode aan humaniteit, seksualiteit en saamhorigheid. Een project waar cast en crew van over de hele wereld aan heeft meegewerkt; van Korea tot Chicago, van Duitsland tot Mexico. Helaas voortijdig en z'n einde gekomen, maar gelukkig wel mooi afgerond.

1. The Witcher

Dé nieuwe fantasy serie van het (nog net) het afgelopen jaar. Het eerste seizoen was wat onsamenhangend, maar daar komt vast verandering in het komende seizoen. Ik kan niet wachten om te zien hoe het verder gaat met Yennefer (toch wel mijn favoriete personage!).

Er zijn natuurlijk nog vele anderen series te zien op Netflix. Neem bijvoorbeeld de science fiction serie Altered Carbon; of het komische One Day at a Time (2017). Alles al gezien van dit lijstje? Of zijn deze series niet jouw ding? Dan komen er binnenkort nog meer top 5 lijstjes aan.


Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanWillemK
18 Mei 2020 17:00 - 22 sep 2021 04:49
"Het onderstaande lijstje bestaat dan ook niet per se uit de vijf béste originals"

Zo staat het anders wel in de titel :P
Grapje uiteraard.

Sense8 deed het bij mij echt super slecht. Veel ongemakkelijke scenes en erg langdradig. Seizoen 2 vond ik al een stuk beter.
Reageer
avatar_tweemaalh
18 Mei 2020 17:09 -
Ah, Godless. Ik was hem bijna weer vergeten, maar ik vond het een uitermate sterkte serie.
Reageer
avatar_DAVE2804
18 Mei 2020 17:13 -
Helemaal eens met je mening over Sense8. Beide seizoenen heb ik afgelopen jaar bekeken en het is een geweldige serie. Locke & Key, Godless en vooral The Witcher wil ik ook nog graag zien.
Reageer
avatar_anonymous
18 Mei 2020 17:25 -
Godless was een geweldige serie, jammer dat het maar 7 afleveringen waren. Hoop dat Netflix nog een keer met zo'n soort serie komt. Sense8 en The Witcher waren ook goed. Locke&Key staat nog op mijn lijst en baal nog steeds dat Netflix is gestopt met One Day at a Time.
Reageer