The Alienist

7.7 / 10
47 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.7 / 10
2seizoenen/18afleveringen/2018 - heden
NetwerkTNT
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:47 min2018 - heden
Genres:Misdaad
Netwerk:TNT
The Alienist is een Amerikaanse misdaadserie van de zender TNT. De serie ging in première op 22 januari 2018.

The Alienist speelt zich af in het jaar 1896 en volgt de excentrieke psycholoog Laszlo Kreizler, die een reeks gruwelijke moorden op jonge mannelijke prostituees op moet lossen. Hij krijgt hulp van John Moore, een illustrator voor de krant, en Sara Howard, een jonge vrouw met de ambitie om de eerste vrouwelijke detective in New York te worden. The Alienist is een adaptatie van het boek van Caleb Carr.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 2
0 / 8

Recensies (3)

The Alienist - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 1

7.5

Nieuws (11)

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie misdaad. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
27 dec 2020
10
Het tweede seizoen van The Alienist, ook bekend als The Alienist: Angel of Darkness, met Dakota Fanning in de hoofdrol is vanaf eind oktober te zien bij Netflix.
28 sep 2020
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
1 sep 2020

Populaire reacties (3)

9
02 okt 2020
Hoge score en fundamenteel oneens met de recensie van Mandy, wat perfect mogelijk is, toch? Dat twee mensen eenzelfde serie compleet anders 'zien' en aanvoelen. Topacteurs, mooie verfilming van het boek en een sfeer die me helemaal mee zoog in de late 19e eeuw. En dat laatste is nu net wat dit soort 'detective reeksen' van elkaar onderscheidt. Je hebt er honderden en ze gaan allemaal over hetzelfde. Moord. Personages. Wie heeft het gedaan?
Wat de ene beter maakt dan de andere wordt het best geïllustreerd door het succes bij zowel critici als publiek van True detective, the outsider, big little lies of the sinner. Het is de sfeer waarin zo een serie baadt die het verschil maakt. En dat begint al met de intro (titelmuziek, begingeneriek...), meteen gevolgd door de diepgang van de personages. Toegegeven, het personage van Luke Evans heeft wat minder diepgang dan de andere twee hoofdrollen, maar deze serie heeft hét. De vele nominaties en (gewonnen) awards bewijzen dit.
Deze serie is dus zeker een aanrader voor wie houdt van detective verhalen met een duister randje... en diepgang. Ik ben alleszins fan!
8
22 okt 2020
Spannende serie! Goede acteurs!
Lekker 19-eeuws sfeertje!

Vergelijkbare series

Ripper Street
6 stemmen
The Blacklist
5 stemmen
The Sinner
4 stemmen