Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 20

Weekoverzicht 20

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 13 tot en met 19 mei voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Game of Thrones


Bijna een miljoen ontevreden fans van Game of Thrones hebben inmiddels hun handtekening gezet onder een petitie waarin zender HBO wordt verzocht het laatste, achtste seizoen opnieuw te laten maken.

Datums Series


Black Mirror


Black Mirror is een Britse sciencefictionserie van Netflix (voorheen Channel 4). De serie ging in première in december 2011. Op 5 juni verschijnen de drie afleveringen van het vijfde seizoen.

Deep State


Deep State is een Amerikaanse actieserie van de zender FOX. De serie ging in première in april 2018. Op 9 mei is bij FOX het tweede seizoen van start gegaan. Het tweede seizoen komt nu ook naar Ziggo.

Killing Eve


Het tweede seizoen van thrillerserie Killing Eve is deze zomer te bekijken vanaf 30 juni bij NPO 3. Vanaf die dag is ook het complete seizoen van acht afleveringen beschikbaar op NPO Start Plus.

Rick and Morty


Rick and Morty is een Amerikaanse animatieserie die in 2013 in première ging bij Adult Swim. Op 1 november gaat het vierde seizoen van start.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 20 (13 – 16 mei)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Station 19


De Grey’s Anatomy spin-off Station 19 komt naar Nederland, Net5 gaat de serie uitzenden.

Nieuwe Series


ABC


ABC heeft twee nieuwe series besteld: de dramedy The Baker and the Beauty en de dramaserie Emergence.

Black Excellence


Netflix heeft de serie Black Excellence besteld, een familiekomedie met Kenia Barris en Rashida Jones.

Filthy Rich (2019)


Kim Cattrall speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie Filthy Rich (2019) van FOX. Het is een project van regisseur Tate Taylor.

The Good Lord Bird


Filmmaker Albert Hughes (bekend van Alpha en Menace II Society) gaat aan de slag voor Showtime. Zijn nieuwe televisieproject wordt de serie The Good Lord Bird, met in de hoofdrol Ethan Hawke.

Harkum


Dit weekend starten de opnames van de nieuwe BNNVARA-serie Harkum. Een komische serie die dit najaar tien weken te zien is op NPO 3.

The Kenan Show


Het netwerk NBC heeft een serieorder gegeven aan The Kenan Show, een komedieserie met in de hoofdrol Kenan Thompson.

The Magic Order


De streamingdienst Netflix aangekondigd dat er een nieuwe serie komt met als titel The Magic Order.

Mrs. America


FX werkt aan de Amerikaanse televisieserie Mrs. America, die gebaseerd is op het levensverhaal van de Amerikaanse schrijver, advocaat en conservatieve activist Phyllis Schlafly.

NBC


NBC heeft de dramaserie Lincoln en de komedieseries Perfect Harmony en Indebted opgepikt voor het seizoen 2019-2020.

Panic (2019)


Deadline heeft gemeld dat Amazon Prime Video een televisieserie heeft besteld met als titel Panic (2019).

Star Trek: Jean Luc Picard


Amazon Prime Video en CBS Studios International sluiten een internationale overeenkomst voor de nieuwe Star Trek Jean-Luc Picard-serie. De serie heeft nog geen officiële titel.

Spin-off


9-1-1: Lone Star


FOX gaat de bekende serie 9-1-1 uitbreiden met een spin-off, 9-1-1: Lone Star, met Rob Lowe in de hoofdrol.

Gecancelde Series


Empire


Een paar weken geleden kondigde FOX aan dat de muzikale dramaserie Empire was vernieuwd voor een zesde seizoen. Nu blijkt dat dat seizoen de allerlaatste gaat worden.

Madam Secretary


Op 11 mei wist MijnSerie al te melden dat Madam Secretary een zesde seizoen zou krijgen, maar er is slecht nieuws voor de fans.

The Tick


The Tick is een Amerikaanse actieserie van Amazon Prime Video die in 2017 van start ging. Sinds 5 april is het tweede seizoen te bekijken. Dat zal tevens het laatste seizoen worden.

Whiskey Cavalier


Het blijft bij slechts één seizoen voor Whiskey Cavalier, ABC heeft de komische actieserie gecanceld.

Vernieuwde Series


ABC


De Alfabet-zender heeft de komedieseries Schooled en The Goldbergs (2013) vernieuwd.

The Bold Type


The Bold Type is een Amerikaanse dramaserie van de zender Freeform. Momenteel is het derde seizoen nog bezig en er is al besloten dat er een vierde seizoen volgt.

Siren (2018)


De Amerikaanse fantasyserie Siren (2018) brengt het verhaal over de stad Bristol Cove, die geobsedeerd is door zeemeerminnen die volgens een legende in een oud huis woonden. Freeform heeft de serie een derde seizoen gegeven.

Snowpiercer


Snowpiercer is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender TBS. Hoewel de serie nog van start moet gaan heeft TBS nu al een tweede seizoen besteld.

This Is Us


De Amerikaanse zender NBC heeft bijgetekend voor nog drie seizoenen van dramaserie This Is Us.

Kijkcijfers Series


Game of Thrones


Game of Thrones heeft met de voorlaatste aflevering afgelopen zondag een kijkcijferrecord gevestigd bij HBO.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


ABC


ABC heeft net als NBC en FOX eerder deze week hun schema bekend gemaakt.

The CW


- The CW heeft, net als NBC, ABC en FOX deze week, hun schema bekend gemaakt.

- De deal tussen The CW en Netflix zal niet worden verlengd. Sinds 2011 werken de twee partijen samen, maar na de zomer zal het huidige contract aflopen.

Dirty John


Dirty John is een Amerikaanse misdaadserie van de zender Bravo. In januari 2019 werd het eerste seizoen van acht afleveringen afgesloten. USA Network gaat de true-crimeserie overnemen voor het tweede seizoen.

FOX


- De schorsing voor de rechtbank in Proven Innocent (2019) blijkt permanent. The Orville mag nog even doorgaan met hun ruimte-avonturen van FOX.

- FOX heeft net als NBC deze week al hun schema bekend gemaakt. Het schema heeft wat minder series. Dit heeft alles te maken met het Football schema.

NBC


NBC heeft het komend herfstseizoen niet veel verrassingen in petto voor de kijker. Uiteraard staan er nieuwe serie in het schema maar verder weinig veranderingen.

TBS


De Amerikaanse zender TBS werkt aan de nieuwe komedieserie Chad. Verder is besloten dat de series The Last O.G. en Miracle Workers (2019) nieuwe seizoenen krijgen.

Nominaties en Prijzen


BAFTA’s


Op zondag 12 mei werden de Britse televisieprijzen BAFTA’s uitgereikt.

MTV Movie & TV Awards


MTV heeft de genomineerden voor de MTV Movie & TV Awards 2019 bekend gemaakt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


3%


3% is een Braziliaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in november 2016 en op 7 juni gaat het derde seizoen van start. Er is een trailer uitgebracht.

Game of Thrones


- Zondagavond zond HBO de vijfde aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones uit. Die is hier maandag te zien bij Ziggo. Er zijn beelden vrijgegeven van de allerlaatste aflevering.

- HBO heeft de eerste trailer vrijgegeven van Game of Thrones: The Last Watch, een twee uur durende documentaire over het maken van het laatste seizoen.

His Dark Materials


HBO heeft een nieuwe teaser uitgebracht voor het eerste seizoen van His Dark Materials. Het is een coproductie van de BBC en HBO.

Nancy Drew


Nancy Drew (2019) is een nieuwe Amerikaanse mysterieserie van de zender The CW. De serie zal in het najaar in première gaan. De zender heeft een trailer vrijgegeven.

MijnSerie nieuws


Column


- De gevolgen van series: verwondering
De sensatie dat je steeds opnieuw door éénzelfde serie zo verwonderd, zo overvallen wordt; dat maakt een serie aantrekkelijk. House M.D. is een voorbeeld van zo'n serie vol verbazing en verstomming.

- Hilarious! Een talkshow over het succes van Britse humor op de Nederlandse televisie
Fish and Chips of Hollandse stamppot. Zoveel verschillen en toch houdt de Nederlandse kijker kennelijk van beide.

Kijkcijfers: Week 19


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 6 tot en met 12 mei in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Midnight, Texas; Midnight, Texas is gebaseerd op een boekenreeks, van welke schrijfster?, was Charlaine Harris. Weetje: De boekenreeks van Midnight, Texas, geschreven door Charlaine Harris heeft drie titels; Midnight Crossroad (2014), Day Shift (2015) en Night Shift (2016). Stephenie Meyer is de auteur van de Twilight reeks. Diana Gabaldon kennen we van Outlander en Margaret Atwood van The Handmaid’s Tale.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Little Drummer Girl (2018); In 2016 ging er nog een andere serie gebaseerd op een boek van John le Carré in première. Welke serie was dat?, was The Night Manager. Weetje: The Perfect Spy is uit 1987, Smiley’s People uit 1982 en Tinker Tailor Soldier Spy is uit 1979.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2019 die in week 21 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 20 mei


14.00 – Star Road – Seizoen 15 (V LIVE)
21.00 – Hatton Garden – Serie première (ITV)

-

Woensdag 22 mei


Summer Of Rockets – Serie première (BBC Two)

-

Donderdag 23 mei


22.00 – Mock the Week – Seizoen 18 (BBC Two)

Vrijdag 24 mei


Alta Mar – Serie première (Netflix)
ALEX – Seizoen 2 (Viaplay)

Wist je Dat?


Game of Thrones


Honderdduizenden fans van de populaire HBO-serie Game of Thrones ontevreden zijn over het verloop van het achtste en laatste seizoen.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten