Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Series toevoegen, wijzigen of aanpassen: hoe doe je dat?

Veel leden van MijnSerie maken er al gebruik van: series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in de database van MijnSerie.

Inmiddels zijn we hard op weg om de 8800ste serie in ons bestand te kunnen toevoegen. Maar er zijn enkele ‘regels’ die horen bij het toevoegen van (nieuwe) series. We nemen ze met je door.

* Een serie moet eerst in TVDb staan, en goedgekeurd zijn, voordat deze kan worden toegevoegd.
* In TVDb kunnen aanpassingen worden gedaan aan onder andere (première)datums, afleveringen, acteurs, foto's, zender, genres, tijdsduur afleveringen en land. Deze worden dan ook meegenomen in de MijnSerie database.
* (Televisie)films horen niet thuis in onze database. Sommige televisiefilms van een serie worden wel in het database gezet als Special.
* Ook programma’s waar slechts één aflevering per jaar van wordt gemaakt horen niet thuis in onze database. Of programma’s als WK Voetbal horen ook niet thuis in onze database.
* Let bij het toevoegen, dat je hier kunt doen, goed op de volgende informatie: staat de duur (tijd hoelang een aflevering duurt) en datum (jaartal) goed, is het land van herkomst correct, is de zender juist, zijn er afleveringen - eventueel met datums - toegevoegd en welke genres kan ik toevoegen.
* Over genres toevoegen het volgende: één tot drie genres zijn vaak meer dan genoeg. Hoe meer genres je toevoegt hoe verwarrender het kan worden, voorbeeld: een detective heeft vaak al met misdaad te maken of superhelden met actie, die hoeven dus niet samen toegevoegd te worden.
* In 'beschrijving' is het de bedoeling dat je daar een correcte Nederlandse tekst neerzet.

Soms kan het wat langer duren voor een serie goedgekeurd wordt. Dit kan gebeuren omdat de informatie eerst nagekeken of aangevuld moet worden.

Wanneer kan een serie worden afgekeurd? Als niet alles (correct) is toegevoegd, of er geen Nederlandse omschrijving in staat. Of als een serie niet voldoet aan de criteria zoals hierboven beschreven. We zullen dan aangeven waarom de serie die je hebt toevoegt is afgekeurd.

Ook kun je content zelf wijzigen. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken. Ook hier gelden een paar ‘regels’.

* Duur van afleveringen. De duur van de afleveringen kan soms verschillen. Dit kun je wijzigen maar let op, alleen de duur zoals het uitgezonden is door de originele zender. Netflix wil vaak nogal eens wat wijzigen in de duur van aangekochte series, maar die zijn dus niet correct en zullen worden afgekeurd.
* Land en zender. Spreekt voor zich, maar ook hier geldt dat aangekochte series door andere netwerken/streamingdiensten niet als originele zenders gelden, tenzij deze de productie hebben overgenomen. Denk hierbij aan Lucifer en You bij Netflix.
* Genres. Wijzigingen zijn prima, maar gebruik niet meer dan drie genres en wijzig het dan ook in de beschrijving.
* Trailer. Mocht er geen trailer zijn, of niet de juiste, kun je die altijd toevoegen.
* Synoniemen. Soms hebben series (vooral uit andere landen dan Amerika of Engeland) nog een andere titel, meestal één in de oorspronkelijke taal, denk aan The Bridge (2011) als Bron|Broen, die kun je dan toevoegen of je kunt de Engelse titel toevoegen, zoals bij La Casa de Papel als Money Heist.
* Beschrijving. In de beschrijving staat bovenaan bijna altijd: Serienaam, Land en Genre(s) van de serie. De serie ging in première op dd maand jjjj. Daaronder een beschrijving van de serie. Daarin kunnen (tik)foutjes zijn geslopen of kan de beschrijving helemaal ontbreken of niet correct zijn. Wijzigen, verbeteren of toevoegen mag in correct Nederlands.

Ook hier kan een wijziging, verbetering of aanpassing soms worden afgekeurd. Wij zullen zo duidelijk mogelijk uitleggen waarom deze aanpassing is afgekeurd.

Mocht je denken dat (première)datums, looptijd, beëindigd of juist niet, seizoenen, titels of foto’s niet correct zijn? Dan kun je dit aangeven in het forum onder: MijnSerie Features, Bugs & Development.

Succes met het toevoegen en/of wijzigen-aanpassen van je favoriete serie(s).

P.s. Lees ook dit bericht over de series die door Netflix worden uitgezonden of zijn overgenomen.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Sproet2jes
09 feb 2019 20:27 - 09 feb 2019 20:27
Ik zag dat Emma Fielding is verwijderd, -vanwege 1 afl. per jaar, maar hoe zit t dan met Jesse Stone.? Die heeft precies t zelfde, soms zelfs meerdere jaren. Niet dat ik wil dat Jesse S. ook wordt verwijderd , maar waar zit t verschil..?
Reageer
avatar_Roeman
09 feb 2019 22:25
Er zit totaal geen verschil in beide. Behalve het feit dat Jesse S in 2014 is toegevoegd en we het nog niet eerder hebben gezien. Als we nu meer van dit soort televisiefilms tegenkomen verwijderen we die ook.
Reageer

Laatste nieuws

Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
Vandaag, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.
Vandaag, 10:02
1
De dramaserie Vliegende Hollanders gaat in oktober in première. De serie verschijnt dan op NPO Plus en zal ook wekelijks te zien zijn op NPO 1 en NPO Start.
Vandaag, 09:00
Het eerste seizoen van de Britse thrillerserie Liar van Harry en Jack Williams (The Missing) is vanaf oktober weer te bekijken op Videoland.
woensdag, 15:00