Delen op social media
Trailer

Empire

8,3
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

72
Top 100 ranking
Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2015 - ..
Duur:
Netwerk:FOX
Genres:DramaMuziek
Empire is een Amerikaans muzikale dramaserie van de zender FOX. De serie ging in première op 7 januari 2015.

Een uniek familiedrama gesitueerd rond een hip-hop imperium. De serie gaat over Lucious Lyon (Oscar-genomineerde Terrence Howard), een charismatische superster die zich klaar maakt voor de beursgang van zijn bedrijf. Dat avontuur zal gepaard gaan met de nodige middelen, zij het eerlijk of oneerlijk.

Acteurs

Nieuws (147)

Populaire reacties (12)

avatar_gumstarr
29 jan 2015 10:54 -
Ik ben dus een sucker voor 90’s R&B. Het is mij op dat vlak nooit zoet of slecht genoeg. Geef me een knisperend haardvuur, twee pallets bodylotion, een berenvel en het constante gejammer van beroepsjankerds als Blackstreet, Brownstone en Jodeci en ik spin als een opgerolde kat tegen de verwarming. Die liefde voor het genre heb je ook écht wel nodig als je meer dan één aflevering van Empire uit wil zitten, want het lijkt soms wel alsof je naar een 40 minuten durende videoclip van R. Kelly zit te kijken. Lekkere glibberige tunes, maar uitermate middelmatig acteerwerk en een opeenstapeling van clichés.

Lucious Lyon is de opperkoning van een urban platenlabel. Als de mensen niet doen wat Lucious zegt, dan beukt hij ze in elkaar, want dat is schijnbaar hoe urban platenlabelbazen te werk gaan (Proef hier een licht cynische ondertoon. Proef ‘m heel erg.). Lucious is ziek. Hij heeft ALS. Je weet wel, die ziekte waar nu een medicijn voor is omdat Jeroen van der Boom en de hele cast van GTST op YouTube een emmer met ijskoud water over zichzelf heen gooiden (Weer wat cynisme.). Voor zijn opvolging kijkt Lucious naar zijn kroost. Niet zijn gehele kroost, want één van de telgen is homo en daar moet Lucious niks van hebben. Ondanks het feit dat de uitdekastkomerij van Frank Ocean heeft aangetoond dat er – op wat ongeschoolde primaten na – weinig mensen écht warm of koud worden van homoseksualiteit in de urban scene, schijnt de zender Fox het nog steeds een ‘dingetje’ te vinden. Als het over black culture gaat moet er natuurlijk ook iemand in de gevangenis zitten (Houdt dat cynisme dan nooit op?!) en in Empire is dat de moeder van Lucious z’n kinderen, Cookie. Wanneer zij vrijkomt en zich ook met de bedrijfsvoering gaat bemoeien zijn de rapen helemaal gaar.

Het is Fox gelukt om alle bestaande stereotypes over de hiphop/urban wereld, gays, vrouwen en zwart Amerika in één show te persen. Alsof dat nog niet bewonderingswaardig genoeg is, hebben ze het ook voor elkaar gekregen om een niet eens zo heel slechte cast te laten acteren als leden van amateurtoneelvereniging ‘Vrolijk op de planken’ uit Bunschoten. Hierdoor worden de karakters eigenlijk meer karikaturen en zoeken je tenen bij iedere dialoog angstvallig naar ruimte om tot volle kromming te komen in je Nike Roshe Run. Hoe Empire op IMDb een 7,7 bij elkaar heeft weten te hosselen is mij een volkomen raadsel, want in Huize Gumstarr haalt hij met de hakken over de sloot een voldoende en alleen maar omdat er lekker slechte muziek in zit.
Reageer
avatar_anonymous
26 feb 2015 10:49 -
Kan iemand mij vertellen waar de aflveringen staan?
Reageer
avatar_funmovies
06 dec 2016 21:46 -
Ik vind het een toffe seriex net name muziekgenres en ja over the top maar dat zijn alle series. Tot nu toe nog heel blij met de serie. Kijk er met plezier naar
Reageer
avatar_anonymous
11 nov 2016 19:36 -
hoe kan ik deze serie kijken moet ik ervoor betalen hoe werkt dit allemaal
Reageer
avatar_winthoos
30 mrt 2016 23:12 -
Ik vond het ook waardeloos. Heb het vol gehouden tot aflevering 2
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
06x01- 24 september 2019
05x16
24 april 2019
05x17
1 mei 2019
05x18
8 mei 2019
Seizoen 4
0/18
Seizoen 5
0/18
Seizoen 6
0/0

Recensies (3)

7
Empire - Seizoen 2
5 nov 2016
Muziek in series is hot. Toch staat dat niet garant aan succes. Dat bleek maar weer uit het inmiddels gecancelde Vinyl van HBO. Een serie waar niemand minder dan Mick Jagger aan het roer stond. Empire is daarentegen wel een succes. Het eerste seizoen had een trage start maar naarmate de...
7.5
Empire - Seizoen 1
3 apr 2015
De grootste hit van het seizoen 2014-2015. In april is de serie bij ons te zien op FOX. Empire is de eerste serie in jaren waar wekelijks de kijkcijfers toenamen, met demografiecijfers die ongekend zijn voor een debuutserie in het huidige televisielandschap. Dat voor een serie die gedragen wordt...

Video's (106)

Empire 5x18 Promo
Geplaatst op 2 mei 2019, 03:15
Empire 5x18 Promo "The Roughest Day" (HD) Season Finale
Empire 5x17 Promo
Geplaatst op 25 april 2019, 04:00
Empire 5x17 Promo "My Fate Cries Out" (HD)

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.