Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weekoverzicht 18

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 30 april tot en met 6 mei voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Nog steeds is er niet bekend gemaakt of Agents of S.H.I.E.L.D. nu een vijfde seizoen gaat krijgen of niet. In maart 2018 waren er geruchten dat de serie gecanceld zou worden. In april waren er weer geruchten dat ABC de serie toch zou gaan vernieuwen, maar tot nu toe houdt de Alfabet-zender de kaken stijf op elkaar. Maar mocht het vijfde seizoen toch de laatste zijn zou de laatste aflevering prima dienst kunnen doen als seriefinale. Showrunner Maurissa Tancharoen (foto): “We benaderen het einde van elk seizoen op dezelfde manier. We weten nooit zeker, tot het einde van de opnames, of we verder mogen. Dus ons doel is altijd om op elke manier voor een bevredigende conclusie te zorgen.”

Algemeen Serienieuws


American Gods


Fantasy-schrijver Neil Gaiman heeft in een persoonlijke videoboodschap op Twitter laten zien dat de opnames van het tweede seizoen van American Gods officieel zijn gestart.

Celblok H


De SBS6-serie Celblok H is vanaf 3 mei 2018 on demand te zien bij Videoland. Alle vier seizoenen zijn toegevoegd aan het aanbod van het video-on-demand-platform van RTL.

Datums Series


13 Reasons Why


Op 18 mei komt het volledige tweede seizoen van dramaserie 13 Reasons Why beschikbaar bij Netflix, zo is gisteren bekendgemaakt.

Arrested Development


Netflix moet nog een exacte datum bekend maken wanneer het vijfde seizoen van komedieserie Arrested Development te zien is. Maar inmiddels staat wel vast dat het seizoen deze zomer verschijnt. UPDATE: Het vierde seizoen van Arrested Development (dat al verscheen in 2013) is geheel opnieuw gemonteerd door bedenker Mitch Hurwitz. Het seizoen telt nu 22 afleveringen in plaats van 15.

Castle Rock


Castle Rock is een Amerikaanse horrorserie van de zender Hulu. De serie gaat op 25 juli in première, zo heeft de zender bekendgemaakt.

Goliath


Amazon heeft gemeld dat het tweede seizoen van de dramaserie Goliath, met Billy Bob Thornton in de hoofdrol, op 15 juni van start gaat.

Liar


De Britse ITV dramaserie Liar zal binnenkort te zien zijn bij Videoland. BBC First heeft de serie al uitgezonden.

Ripper Street


Ripper Street is een Engelse misdaadserie van de zender Amazon (voorheen BBC America). De serie was te zien van 2012 tot en met 2016 en bestaat uit vijf seizoenen.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series


Benidorm


De ITV sitcom Benidorm is niet vernieuwd. De uitzending van 2 mei 2018 zal de boeken ingaan als allerlaatste van de serie, zo verklaarde schrijver Derren Litten. “Raar om te bedenken dat woensdag de laatste aflevering is van Benidorm! Ik bedacht de serie elf jaar geleden, schreef het, had een gastrol en uiteindelijk regisseerde ik het ook. Het is moeilijk te bedenken wat er nu anders te doen zal zijn. Bedankt voor het kijken!”

People Just Do Nothing


Op 9 maart kon MijnSerie aankondigen dat de mockumentary People Just Do Nothing vernieuwd was met een vijfde seizoen. Maar nu is bekend gemaakt dat het vijfde seizoen de allerlaatste gaat worden voor de serie. Het laatste seizoen staat gepland om later in 2018 bij de BBC Two in première te gaan en niet lang aarna bij BBC Three.

Timeless (2016)


Timeless (2016) is een spannende avonturenserie waarin een mysterieuze crimineel een geheime state-of-the-art tijdreismachine steelt met de bedoeling om Amerika zoals wij het kennen te vernietigen door het verleden te veranderen.

Unbreakable Kimmy Schmidt


Hoewel de Netflix komedieserie technisch nog niet is gecanceld is het vierde seizoen wel de laatste voor Unbreakable Kimmy Schmidt.

Nieuwe Series


Black Earth Rising


De complexe thrillerserie Black Earth Rising gaat over de persoonlijke, juridische en politieke beroering die ontstaat door de vervolging van plegers van internationale oorlogsmisdaden.

Chilling Adventures of Sabrina


De spin-off van Riverdale, waarvan Netflix direct twee seizoenen heeft besteld, had tot dusver alleen een werktitel. Nu is bekendgemaakt dat de serie Chilling Adventures of Sabrina zal gaan heten.

Messiah


Actrice Michelle Monaghan (True Detective, The Path) speelt een hoofdrol in de nieuwe thrillerserie Messiah van Netflix.

Naamloze serie


Er wordt een dramaserie gemaakt die is gebaseerd op het werk van Paulo Coelho, de schrijver die voornamelijk bekend is van zijn bestseller De Alchemist.

New Amsterdam


NBC heeft besloten dat de medische dramaserie New Amsterdam gerealiseerd gaat worden, nadat er eerst een succesvolle pilot is gemaakt. Het project is afkomstig van Universal TV.

Queen America


Facebook gaat de komische serie Queen America aanbieden. De serie van tien afleveringen zal te zien zijn op het videoplatform Facebook Watch.

The Feed


Guy Burnet (Counterpart), Nina Toussaint White (EastEnders), David Thewlis (Harry Potter) en Michelle Fairley (Game of Thrones) gaan een hoofdrol spelen in de thrillerserie The Feed van Amazon Prime.

Vernieuwde Series


Easy


Netflix heeft volgens bronnen stilletjes de komedieserie Easy vernieuwd met een derde seizoen. Volgens insiders zal het derde seizoen van Easy later in 2018 van start gaan bij de streamingdienst. Netflix moet dit nieuws nog officieel bevestigen, MijnSerie houdt je op de hoogte.

Empire


Fox heeft de serie Empire vernieuwd met een vijfde seizoen. De familie Lyon is nog lang niet uit gebruld.

Flikken Maastricht


Flikken Maastricht keert terug op de Nederlandse televisie. Het dertiende seizoen wordt komend najaar opgenomen.

McMafia


BBC One heeft aangekondigd dat de hitserie McMafia zal terugkeren met een tweede seizoen.

Peaky Blinders


Peaky Blinders is een Engelse historische misdaadserie van de zender BBC Two. De serie ging in première in 2013 en heeft inmiddels vier seizoenen gehad.

Poldark


Seizoen vijf van Poldark is een feit.

Still Open All Hours


BBC One heeft besloten om de convenience store Arkwright’s nog open te houden. De serie Still Open All Hours is vernieuwd met een vijfde seizoen. De Britse komedieserie ging in december 2014 in première en trekt elke week een gemiddelde van zes miljoen kijkers. Opnames voor Still Open All Hours zullen deze zomer van start gaan. Wanneer in 2018 het vijfde seizoen van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

The Good Fight


In februari 2018 leek The Good Fight al vernieuwd. Het nieuws moest alleen nog officieel bevestigd worden door CBS All Access.

The Handmaid's Tale


Eerder deze week waren er al geruchten dat de sciencefiction dramaserie The Handmaid's Tale was vernieuwd met een derde seizoen. Nu is het nieuws officieel bevestigd door Hulu.

The Resident


De medische dramaserie van FOX The Resident heeft een stille vernieuwing gekregen met een tweede seizoen. Volgens insiders zal het tweede seizen, dat nog officieel door FOX moet worden aangekondigd, in het seizoen 2018-2019 van start gaan. Een exacte datum is nog niet bekend. MijnSerie houdt je uiteraard op de hoogte van ontwikkeling rond The Resident en meer series.

Westworld


De sciencefictionserie Westworld, waarin onder meer de Nederlandse actrice Katja Herbers te zien is, krijgt definitief een derde seizoen. Dat heeft betaalzender HBO, die de serie uitzendt, dinsdag officieel bekendgemaakt.

Afleveringen


Legion


Legion is een Amerikaanse actieserie van de zender FX Networks. Op 3 april start daar het tweede seizoen. Seriezender FOX gaat in Nederland vanaf donderdag 7 juni om 21.00 uur het tweede seizoen van Legion ook vertonen.

The Simpsons


The Simpsons hebben zondagavond televisiegeschiedenis geschreven. De Amerikaanse zender FOX zond de 636e aflevering uit en daarmee is de animatieserie de langst lopende Amerikaanse televisieserie ooit op primetime.

Casting Nieuws


Judas


Actrice Bianca Krijgsman speelt Stien Leipoldt, de moeder van moordverdachte Willem Holleeder, in de dramaserie naar Astrid Holleeders bestseller Judas. De reeks wordt door RTL gemaakt voor het video on demand-platform Videoland.

The Boys


Al op 13 november 2017 berichtte MijnSerie al over de nieuwe serie The Boys. En in april 2018 konden we meer melden over de serie. Nu zal niet Seth Rogen en Evan Goldberg de pilot gaan regisseren van The Boys maar de bejubelde regisseur Dan Trachtenberg zal de pilot-aflevering gaan regisseren. Vanwege te drukken schema’s kunnen eerst genoemden wel uitvoerend producenten blijven maar ontbreekt de tijd om de pilot in goede banen te leiden.

The Crown


Actrice Helena Bonham Carter, bekend van de Harry Potter-filmreeks en Les Misérables, krijgt een vaste rol in het nieuwe seizoen van The Crown.

The Sinner


De Amerikaanse serie The Sinner krijgt een tweede seizoen. De Amerikaanse televisiezender USA Network heeft namelijk een tweede seizoen besteld van de thrillerserie, die vanaf augustus te zien is.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Alliantie


De publieke omroepen uit Frankrijk, Duitsland en Italië gaan een gezamenlijk online platform starten om beter te kunnen concurreren met partijen als Netflix. France Télévisions gaat samenwerken met ZDF en de RAI.

DC Universe


Stripgigant DC Comics is momenteel druk bezig met een eigen video-on-demand dienst. Recent werd onthuld dat het nieuwe platform de naam DC Universe krijgt en later dit jaar gelanceerd wordt.

Nederlands Filmfonds


De pilot van het Nederlands Filmfonds voor high-end tv drama-, documentaire- en animatieseries wordt de komende periode voortgezet.

NPO


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is een proef gestart met het verspreiden van producties via verschillende streamingdiensten. 25 NPO-producties zullen via KPN, Videoland of Netflix te zien zijn.

Videoland


Het aanbod van Nederlands product bij Videoland wordt de komende maanden verder uitgebreid. In de periode van mei tot en met oktober komen veertien televisieseries van Talpa TV beschikbaar.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Attack on Titan


Funimation heeft de eerste trailer vrijgegeven van het derde seizoen van de populaire serie Attack on Titan. Dat is een Japanse animatieserie die te zien is bij de publieke zender NHK.

MijnSerie nieuws


Column


- Series en kelders en zolders
Goed, na het gehad te hebben over Series en plaatsen te bezoeken en Series en vechten of vluchten wil ik het even hebben over een ander dingetje die in series opvalt; ze zitten altijd in de kelder of op zolder.

- Showtime, seizoen 3 aflevering 4
Deze week was er weer een Showtime. Deze keer ging de column over Liar.

Kijkcijfers: Week 17


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 23 tot en met 29 april in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van Cape Town; De serie Cape Town is gebaseerd op een boek van schrijver Deon Meyer. Wat is de titel van het boek dat aan de basis stond van Cape Town?, was Feniks (Dead before Dying). Weetje: Schrijver Deon Meyer schrift zijn boeken in het Afrikaans. Feniks (Dead befor Dying) was het eerste boek die beloont werd met filmrechten.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2018 die in week 19 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 7 mei


19.30 – House Rules (AU) – Seizoen 6 (Seven Network)

-

Dinsdag 8 mei


00.00 – Lifelines – Serie première (RTL Television)
20.15 – Weissensee – Seizoen 4 (Das Erste)

-

Vrijdag 11 mei


18.00 – Spirit: Riding Free – Seizoen 5 (Netflix)

-

Zondag 13 mei


16.00 – The Powerpuff Girls (2016) – Seizoen 3 (Cartoon Network)

Wist je Dat?


Volgens hoofdrolspeelster Ellen Pompeo is het einde nabij voor de medische dramaserie Grey's Anatomy. “Het einde komt steeds dichterbij. Bedenkster Shonda Rhimes en ik nemen die beslissing samen,” vertelde Pompeo in een interview met US Weekly. “Ik wil meer betrokken zijn in het leven van mijn kinderen nu ze ouder worden. Ze hebben me meer nodig, deze wereld is zo’n gekke plek.” De actrice die al vanaf 2005 Meredith Grey speelt heeft drie kinderen. Maar Pompeo wil niet helemaal stoppen: ´Ik wil meer achter de camera werken. Ik vind producen heel interessant, ik ben er dol op. Het is het ene probleem oplossen na het andere, het is probleem oplos les 101.” En acteren moet je volgens haar aan jongere vrouwen overaten maar helemaal stoppen met acteren wil ze niet: “Je moet reizen, je bent veel weg. Je moet hierheen, daarheen, ’s nachts werken in de regen. Ik zeg niet dat ik het nooit meer zal doen. Als er een geweldige kans is, dan grijp ik die.” Pompeo heeft al ideeën over hoe de serie moet eindigen, maar dat houdt ze voorlopig nog even voor zichzelf.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten