Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nederlands Filmfonds investeert miljoenen in nieuwe televisieseries

Nederlands Filmfonds investeert miljoenen in nieuwe televisieseries

De pilot van het Nederlands Filmfonds voor high-end tv drama-, documentaire- en animatieseries wordt de komende periode voortgezet.
De pilot is zodanig succesvol gebleken dat binnen twee aanvraagronden in totaal 9,6 miljoen euro beschikbaar is gesteld aan 16 series, waarvan 11 internationale coproducties. Het gaat onder meer om Keizersvrouwen van Rinkel Film, Vliegende Hollanders van Topkapi TV, Kamp Koekieloekie van NL Film & TV en Grenslanders van Column Projects.

De productie en distributie van internationaal aansprekende high-end televisieseries neemt wereldwijd een vlucht, ook in Europa met series als Borgen, Deutschland 83, The Crown en The Missing. De pilot is er op gericht te stimuleren dat Nederland bij die internationale ontwikkelingen aanhaakt. Enerzijds door in eigen land, naast de gangbare televisieseries, de ontwikkeling en productie van internationaal aansprekende kwaliteitsseries mogelijk te maken. Anderzijds door te stimuleren dat (delen van) buitenlandse kwaliteitsseries in coproductie met Nederland worden gerealiseerd.

5390 Filmfonds

Vergelijkbare regelingen als de Production Incentive in het buitenland richten zich al veel langer op zowel filmproducties als high-end televisieseries. Door hier op aan te sluiten wordt ingespeeld op de steeds grotere verwevenheid tussen de film- en televisie-industrie en wordt een extra impuls gegeven aan de productie-activiteit in Nederland en zijn internationale concurrentiepositie.

Het Nederlands Filmfonds wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten