Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Nederlands Filmfonds investeert miljoenen in nieuwe televisieseries

De pilot van het Nederlands Filmfonds voor high-end tv drama-, documentaire- en animatieseries wordt de komende periode voortgezet.

De pilot is zodanig succesvol gebleken dat binnen twee aanvraagronden in totaal 9,6 miljoen euro beschikbaar is gesteld aan 16 series, waarvan 11 internationale coproducties. Het gaat onder meer om Keizersvrouwen van Rinkel Film, Vliegende Hollanders van Topkapi TV, Kamp Koekieloekie van NL Film & TV en Grenslanders van Column Projects.

De productie en distributie van internationaal aansprekende high-end televisieseries neemt wereldwijd een vlucht, ook in Europa met series als Borgen, Deutschland 83, The Crown en The Missing. De pilot is er op gericht te stimuleren dat Nederland bij die internationale ontwikkelingen aanhaakt. Enerzijds door in eigen land, naast de gangbare televisieseries, de ontwikkeling en productie van internationaal aansprekende kwaliteitsseries mogelijk te maken. Anderzijds door te stimuleren dat (delen van) buitenlandse kwaliteitsseries in coproductie met Nederland worden gerealiseerd.

5390 Filmfonds

Vergelijkbare regelingen als de Production Incentive in het buitenland richten zich al veel langer op zowel filmproducties als high-end televisieseries. Door hier op aan te sluiten wordt ingespeeld op de steeds grotere verwevenheid tussen de film- en televisie-industrie en wordt een extra impuls gegeven aan de productie-activiteit in Nederland en zijn internationale concurrentiepositie.

Het Nederlands Filmfonds wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00