Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC en Netflix werken aan thrillerserie Black Earth Rising

BBC en Netflix werken aan thrillerserie Black Earth Rising

De complexe thrillerserie Black Earth Rising gaat over de persoonlijke, juridische en politieke beroering die ontstaat door de vervolging van plegers van internationale oorlogsmisdaden.
Acteurs John Goodman en Michaela Coel spelen de hoofdrollen in de serie, die aanvankelijk bekend stond als The Forgiving Earth. Dat heeft de BBC maandagavond bekend gemaakt. Andere acteurs zijn Noma Dumezweni, Harriet Walter, Tamara Tunie, Lucian Msamati en Abena Ayivor.

Embed from Getty Images
Michaela Coel

Het verhaal speelt zich af in Engeland, Afrika en de VS, en draait om Kate Ashby, gespeeld door Michaela Coel, die werd gered als een jong kind tijdens de Rwandese genocide en geadopteerd door Eve Ashby (Harriet Walter). Kate is opgegroeid in Engeland en werkt nu als journalist en juridisch onderzoeker. Wanneer Eve een zaak aanhangig maakt bij het Internationaal Strafhof en een Afrikaanse ambtenaar vervolgt, brengt het verhaal Michael en Kate naar een reis die hun leven voor altijd zal veranderen.

Embed from Getty Images
John Goodman

Black Earth Rising is een achtdelige thrillerserie, geproduceerd door Drama Republic. De serie is geschreven en wordt geregisseerd door BAFTA-winnaar Hugo Blick, bekend van series als The Honourable Woman en The Shadow Line. De serie wordt in 2019 door BBC Two uitgezonden in Engeland, terwijl Netflix de wereldwijde rechten heeft.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten