Legion

7.4 / 10
44 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.4 / 10
3seizoenen/23afleveringen/2017 - heden
NetwerkFX
3x5 22 juli 2019Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min2017 - heden
Netwerk:FX
Legion is een Amerikaanse superheldenserie van de zender FX. De serie ging in première op 8 februari 2017.

Legion gaat over David Haller (AKA Legion), een man die sinds zijn jeugd worstelt met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 2
0 / 11
Seizoen 3
0 / 4

Recensies (2)

Legion - Seizoen 1

5

Legion - Eerste aflevering

7.5

Nieuws (45)

Het zijn niet de eerste de beste namen die tot de cast gaan behoren van Emmy winnaar Fargo, de gelimiteerde serie van FX.
Gisteren, 15:30
Stranger Things, Ransom, Legion, Good Witch, Suits en The Affair. Maar ook ABC’s herfstschema, nieuwe series, gecancelde series en een vacature. Het is maar een kleine greep uit al het nieuws dat in week 27 uitkwam.
ma 8 juli
FOX en Ziggo gaan allebei het derde seizoen van Legion vertonen. Bij Ziggo kun je ook de eerste twee seizoenen terugkijken.
wo 3 juli

Populaire reacties (16)

10
26 mrt 2017
Deze serie is zo ontzettend goed. Wat een ongelooflijke bizarre productie. Marvel is nogal ondersteboven van het hoge niveau , 2e seizoen al bevestigd en dat ondanks de tegenvallende kijkcijfers.Deze serie is namelijk niet voor iedereen geschikt, vrij psychotisch en soms lastig te volgen.

Kijk deze serie als je van films en tv series houdt zoals Twin peaks, Shutter island, Inception, Utopia (channel4), GoT, Fight Club, Silence of the lambs, The Matrix, A clockworks Orange, Mr. Robot, Fargo (tv serie) en natuurlijk X-MEN. Legion heeft inmiddels een ware fanbase en cultgroep op Reddit etc.

Verhaal is prachtig uitgewerkt en als kijker maak je dezelfde ontwikkeling mee als de hoofpersoon 'David'. De eerste paar afleveringen zijn verwarrend, frustrerend en fantastisch tegelijkertijd. Je bent zoekende, je leeft meer en meer mee met de andere karakters en stukje bij beetje gaan je David beter begrijpen. Actie scenes en superkrachten zijn in eerste instantie niet het centrale aspect van deze serie, maar daar valt over te twisten, zelfs wat betreft de eerste paar afleveringen.

Acteerprestaties zijn van ontzettend hoog niveau. Dan Stevens en Aubrey Plaza stelen de show en het zou mij niets verbazen als zij in de prijzen vallen bij de Emmy Awards. Dat geldt ook voor de regisseur Noah Hawley (Fargo). Want Legion is een cinematografisch hoogstandje van het hoogste niveau. Het mooie aan de regie en artwork is dat dit tevens als middel wordt gebruikt om de kijker 'hints' te geven en je iets duidelijk te maken. Het terug kijken van een bepaald shot heeft mij al menigmaal een 'Wtf' momentje opgeleverd, hoe had ik dat kunnen missen!! Deze hele serie zit vol met dit soort 'Easter eggs'.

Met nog één aflevering te gaan kan ik nu nu al zeggen, dit is in mijn optiek met afstand de beste 'marvel' productie tot nu toe.

Legion. An onorthodoxe superhero TV-series legt de lat hoog. X-MEN meets Fight club.

10.
8
18 mrt 2017
Wat een fascinerende serie! Niet heel makkelijk, maar wel geweldig creatief. Goed opletten ook, want sommige stukken worden pad later in de serie duidelijk. Eigenlijk meer een serie om achter elkaar te blijven kijken.

Vergelijkbare series

Jessica Jones
11 stemmen
Daredevil
9 stemmen
Arrow
4 stemmen
Utopia
3 stemmen
X-Men (2011)
3 stemmen