Delen op social media
Trailer

Grey's Anatomy

8,6
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

5
Top 100 ranking
Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2005 - ..
Duur:
Netwerk:ABC
Genres:Drama
Grey's Anatomy is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender ABC. De serie ging in première op 27 maart 2005.

Grey's Anatomy gaat om Meredith Grey, een assistent chirurgie in het (niet-bestaande) Seattle Grace Hospital in Seattle, Washington. De show heeft verscheidene hoofdpersonen, maar Meredith wordt gepresenteerd als het centrale karakter. De naam van de serie is een zinspeling op de titel van het boek Gray's Anatomy, dat lang een standaardwerk was op het gebied van de menselijke anatomie.

Acteurs

Nieuws (402)

Populaire reacties (50)

avatar_gumstarr
07 nov 2014 17:24 -
Al elf seizoenen lang wroeten de doktoren van Seattle Grace Hospital tot aan hun ellebogen in de opengereten lichamen van hun patiënten en nog begint het niet te vervelen. De schrijvers lijken precies aan te voelen wanneer het tijd is om één van de personages over de kling te jagen, omdat het tijd is voor nieuw bloed. Zo blijft Grey’s altijd vers en verrassend. Daarbij persen ze ook nog eens de meest vette season finals uit hun pen.

Wel roept Grey’s vragen op. Hoe komt McDreamy aan dat haar en hoe krijg ik dat ook, bijvoorbeeld. Of, waarom is mijn huisarts ‘n zwaarlijvige Crocksdraagster met ‘n vleeskleurige BH en snor, terwijl ze daar in Seattle beschikken over een line-up die net zo makkelijk aan ANTM (afkortingkje voor de kenners) had mee kunnen doen? Om nog maar te zwijgen van… Ik ben ‘n alpha man die z’n biefstuk ‘t liefst van de nog levende koe afbijt, dus waarom zit ik hier alleen op de bank bij deze scene weer tranen weg te vegen van mijn uit marmer gehouwen kaaklijn?

Als dat vragen zijn waar je niet perse een antwoord op hoeft te hebben, dan kun je Grey’s Anatomy prima kijken.
Reageer
avatar_anonymous
16 apr 2013 10:01 -
s1 gezien maar 9 afl. keek lekker weg op naar s2 wel 27 afl. en nog vele te gaan waarom ben ik zo laat met deze serie begonnen ?!
Reageer
avatar_alexanderleveld
23 okt 2015 12:58 -
We zijn nu vijf afleveringen onderweg van het twaalfde seizoen en ik moet zeggen: ze doen het verrassend goed. De focus ligt nu wel meer dan ooit op vrouwelijke humor enzovoort, maar ik als man vind het nog steeds een guilty pleasure. De 250ste aflevering was daarom ook erg vermakelijk en ik zie de rest van het twaalde seizoen positief tegemoet.
Reageer
avatar_kim0396
02 jan 2015 15:14 -
Ik vind de serie erg goed, ik kijk uit naar elke nieuwe afleveringen. Toch denk ik wel dat ze langzamerhand een einde mogen breien aan de serie. Ik vind tot seizoen 10 alle afleveringen geweeldig. Alleen nu Christina uit de serie is lijkt de hele serie in een negatieve spiraal te zitten, dit is erg jammer. Elke keer wachten op nieuwe afleveringen is ook jammer, ik moet soms even terug kijken omdat als je er eventjes uit bent. Je de volgende aflevering niet goed meer begrijpt. Toch zal ik verder kijken tot het einde
Reageer
avatar_Sjonnie57
15 feb 2016 12:41 -
Mijn kennismaking met Grey’s Anatomy was toevallig. Tijdens een zap rondje gedurende een reclameblok stuitte ik op de beelden van een gepassioneerde arts, die een betoog hield over een kankergezwel. Niet echt een prettig onderwerp, maar zowel de performance als de intelligente inhoud van het college trokken mijn aandacht. Dusdanig dat ik bleef kijken en mijzelf in verbazing afvroeg waar ik in hemelsnaam naar zat te kijken. Achteraf bleek het te gaan om Dr. Amelia Shepard (Caterina Scorsone) in Grey’s Anatomy. Niet alleen haar scene was interessant, maar ook scènes die erna kwamen. Ik snapte er niet veel van, omdat ik de verhaallijnen niet kende, maar het spel en de hele sfeer trokken mij aan. Ik ben de serie gaan volgen en toen ik ook nog Geena Davis tegenkwam (met een prachtige rol) was ik verkocht.
Grey’s Anatomy kende ik alleen in naam en had deze gerangschikt onder de ziekenhuisseries: niet interessant. Na die toevallige kennismaking heb ik alle voorafgaande seizoenen op de kop getikt en in korte tijd bekeken. Wat een geweldige en intelligente serie. Interessante personages, uitstekende acteurs , boeiende verhaallijnen, goede plot twists en een lekker tempo. Mijn favoriete personage is al die tijd Meredith Grey (Ellen Pompeo) gebleven. Ondanks haar gemankeerde jeugd, waarvan in de loop van de serie steeds meer bekend wordt, groeit ze uit tot een uitermate kundig chirurg die het leven aan kan.
Van mij mogen de makers nog wel even door gaan.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.
15x23
2 mei 2019
15x24
9 mei 2019
15x25
16 mei 2019
Seizoen 13
0/24
Seizoen 14
0/24
Seizoen 15
0/25

Recensies (18)

7.5
Grey's Anatomy - Seizoen 13
2 apr 2018
In de week van 26 februari tot 4 maart lag het sterftecijfer in Nederland hoger dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog. In die week was ik net als de week ervoor ziek, zwak en misselijk. Op zo’n moment zijn Videoland en Netflix mijn beste vriend. Op 27 maart 2005 ging op de Amerikaanse...
9
Grey's Anatomy - Seizoen 5
11 sep 2016
‘Kende je Grey’s nog niet?!’, riep een van mijn collega’s verbaasd toen ik vertelde dat ik in een weekend een heel seizoen had gekeken. Ja, inderdaad…. Grey’s Anatomy was nieuw voor mij. Natuurlijk had ik weleens erover gehoord of zelfs een stukje gezien op tv tijdens het zappen (wie niet?), maar...

Video's (342)

Grey's Anatomy 15x25 Promo
Geplaatst op 10 mei 2019, 03:15
Grey's Anatomy 15x25 Promo "Jump into the Fog" (HD) Season 15 Episode 25 Promo Season Finale
Grey's Anatomy 15x24 Promo
Geplaatst op 3 mei 2019, 04:15
Grey's Anatomy 15x24 Promo "Drawn to the Blood" (HD) Season 15 Episode 24 Promo

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.