Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en kelders en zolders

Series en kelders en zolders

Goed, na het gehad te hebben over Series en plaatsen te bezoeken en Series en vechten of vluchten wil ik het even hebben over een ander dingetje die in series opvalt; ze zitten altijd in de kelder of op zolder.
Kelders zijn een geliefde schuilplaats voor seriemoordenaars en ander gespuis die iets te verbergen hebben. Maar ook sommige leden uit het politiekorps weten van een kelder een handige schuilplaats te maken voor bijvoorbeeld hun niet zo legaal verkregen pistolen en geld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan series als Criminal Minds, Mr. Mercedes en Chicago PD.

Wat doen ze dan in die kelders, nou geen dingen die ik hier graag zou herhalen. Geregeld worden er slachtoffers, zowel levend als dood, uit kelders gehaald waar dingen gebeurden die duidelijk het daglicht niet konden verdragen. Ik denk dat dat voort komt uit het feit dat vroeger vooral kerkers werden gebruikt om gevangenen in op te sluiten.

Embed from Getty Images

Die kerkers lagen vaak onder een kasteel en de omstandigheden waren daar erbarmelijk, goede reden dus voor de seriemoordenaar om daar gebruik van te maken. Vooral om slachtoffers langdurig te kunnen vasthouden en waar nodig te martelen. Een vaak geroepen kreet in ons huis is dan ook: ‘Kijk in de kelder!’ En in acht van de tien gevallen zitten ze inderdaad ook in de kelder.

Maar nu hoor ik je denken: en wat dan met die andere twee gevallen? Nou in één op de tien gevallen vindt het misdrijf plaats op een andere plek dan de kelder, ook stallen op boerderijen in de middle of nowhere is zo’n plek. En dan praat ik hier nog steeds over seriemoordenaars. En in één op de tien gevallen gebeuren er dingen op zolder die niet echt door de beugel kunnen. Denk hierbij aan de moordenaar die zich verschanst op zolder en via allerlei kijkgaatjes zijn slachtoffer(s) in de gaten houdt. Ook minder moordlustige types, denk aan Stalker, vinden zolder een heerlijke plek om daar dingen te doen die onzichtbaar zijn voor het oog van de bewoner(s).

Embed from Getty Images

In series vinden ze vaak alleen maar dood en verderf in een kelder of op zolder. Ik denk liever bij kelders en zolders aan plekken waar je oude (waardevolle/-loze) spullen kunt vinden, die ruiken naar vroeger en lang vervlogen tijden. Zo’n plek waar je plotseling een verloren gewaande Rembrandt zou kunnen vinden of de eerste editie van een boek van Sir Arthur Conan Doyle.

Met vriendelijke seriegroet en zoek voorzichtig

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten