Goliath

8,0 / 10
50 min
Drama, Juridisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
8,0 / 10
4seizoenen/32afleveringen/2016 - 2021 
NetwerkPrime Video
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min20162021 (Beëindigd)
Genres:DramaJuridisch
Netwerk:Prime Video
Goliath is een Amerikaanse juridische dramaserie van de zender Amazon. De serie ging in première op 14 oktober 2016.

De eens krachtige advocaat, Billy McBride heeft nu een burn-out en besteed meer tijd in een bar dan een rechtszaal. Wanneer hij met tegenzin instemt met het voortzetten van een onrechtmatige dood rechtszaak tegen de grootste klant van Cooperman & McBride, het enorme advocatenkantoor die hij hielp creëren, ontdekken Billy en zijn bij elkaar geraapte team een grote en dodelijke samenzwering, die hen allemaal in gevaar brengt in een leven of dood proces tegen de ultieme Goliath.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 8
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 8
Seizoen 4

Populaire reacties (4)

avatar CC11
8.9
30 okt 2016
Slechts enkele maanden terug zag het er naar uit of 2016 zou een jaar van series worden om snel te vergeten.
Middelmaat of erger was troef en remakes of reboots waren precies het enige wat netwerken en producenten konden verzinnen.

Wellicht voldoende om de doorsnee kijkers bezig te houden maar echte serieliefhebbers willen natuurlijk meer, anders en beters, en volkomen terecht.

Misschien onverwacht, maar een drietal maanden later, lijkt het betere werk voor wat 2016 betreft te komen van aan lager wal geraakte helden met allerhande eigen demonen of althans hun personages die kleur hebben gegeven aan wat anders een "grijs" en onbeduidend seriejaar zou zijn geworden.

Eerst was er "The Night Of", met een onvergetelijke John Turturro in de hoofdrol van een drama met een einde waarover de kijker eigenlijk mag of moet uitmaken hoe het precies zat.
Eerlijk gezegd ben ik er zelf nooit uitgeraakt en bleven er ook na een tweede keer kijken vragen over schuld en onschuld in mijn hoofd spelen.
Eentje om over na te denken dus, maar absoluut de moeite waard en zonder twijfel ook het allerbeste wat 2016 te bieden had, zowel wat betreft vertolkingen, verhaal en visueel voor de kijker die meer wil.

Vervolgens kwam er een vrijwel onbekende Logan Marshall-Green voorbij in zijn rol van getormenteerde Vietnam-veteraan die willens nillens huurmoordenaar wordt in "Quarry". Een zonder meer zeer donkere ziel in een serie die de "seventies" en een deel van haar problemen treffend weergeeft.

En dan was er "Goliath", een serie waarvan de titel het fictieve bedrijf en de advocatenfirma die haar verdedigt beschrijft met een cast bestaande uit oscarwinnaars Billy Bob Thornton en William Hurt, bijgestaan door een aantal bekende en minder bekende acteurs en actrices.

Net zoals bij "The Night Of" geeft men in dit drama ook niet alles prijs en moet de kijker zelf ook al eens iets invullen over het hoe en waarom er bepaalde zaken gebeuren wat evenwel niet wegneemt dat het van de drie hier genoemde series misschien wel degene is die het vlotst wegkijkt.

Voor mij persoonlijk is "Goliath", voor wat betreft nieuwe series van 2016, goed voor een zilveren medaille, na het ongenaakbare "The Night Of".

Als ik al één minpunt kan bedenken dan is het dit; Net zoals bij "The Night Of" is het verhaal na de acht afleveringen die het seizoen rijk is verteld en lijkt het me onwaarschijnlijk dat we een vervolg mogen verwachten.

Wie zelf een beetje inspanning tijdens de ontspanning niet schuwt mag deze ook zeker niet missen.
avatar Christophe
9
10 feb 2021
Een verrassing, deze serie. Ik had ze niet zó goed verwacht eigenlijk, maar Thornton overtreft zichzelf in de rol van advocaat Billy McBride. Het tweede seizoen is even goed als het eerste, maar wel een pak spannender dan serie 1, vond ik. Het derde seizoen moet ik nog zien. Voorlopig het beste wat ik in 2021 al zag op serie gebied. Ook alle sidekicks van Billy (en dit typeert echt wel alle goede series) zijn absoluut top.

Het enige minpuntje wat mij betreft, zit hem in de 'villains', want ik geloof niet zo in de 'slechte slechterik' die gestoord is en waar werkelijk helemaal niets goeds in zit, de meeste slechte mensen hebben ook goede kanten. In Goliath wordt daar minder aandacht aan besteed dan in pakweg The Soprano's of Ozark, om er maar twee te noemen.

Goliath is een dikke aanrader voor kijkers die houden van True Detective, The Outsider of CB Strike bijvoorbeeld.

Vergelijkbare series

Homeland
3 stemmen
The Blacklist
3 stemmen
Breaking Bad
2 stemmen
The Killing
2 stemmen
Mr. Robot
2 stemmen
Goliath