Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Europese omroepen werken aan gezamenlijk online platform

De publieke omroepen uit Frankrijk, Duitsland en Italië gaan een gezamenlijk online platform starten om beter te kunnen concurreren met partijen als Netflix. France Télévisions gaat samenwerken met ZDF en de RAI.

De drie omroepen hebben een organisatie opgericht die de Alliantie heet, een Europese audiovisuele groep die tot doel heeft om grootschalige projecten te financieren en aan te bieden. Zij willen vooral prestigieuze televisieseries met een groot budget maken.

De samenwerking gaat gepaard met partnerschappen met RTVE (Spanje), RTBF (België), VRT (België) en RTS (Zwitserland). Een uitnodiging is gestuurd naar andere Europese omroepen om de financiering van kostbare televisieseries gezamenlijk mogelijk te maken.

"We kunnen Europese kaskrakers realiseren die kunnen concurreren met de Amerikaanse series", aldus Eleonora Andreatta, RAI's fictieregisseur.

Er zijn al drie nieuwe gezamenlijke projecten in voorbereiding, waarvan de eerste een achtdelige serie is over het leven en werk van Leonardo da Vinci. Die wordt geproduceerd door LuxVide en Beta Film, voor een budget dat door France Télévisions wordt geschat op 2,5 tot 3,5 miljoen euro per uur.

5406 Da Vinci

De andere twee zijn joint ventures tussen France Télévisions en RAI voor budgetten rond de 2 miljoen euro per aflevering. Het gaat om Mirage, een spionageserie van het Franse productiebedrijf Lincoln TV, dat begin 2019 in Dubai wordt gedraaid, en Eternal City, gesitueerd in Rome in de jaren zestig. Dit zal een co-productie zijn van Aurora TV, Fearless Mind en Banijay Studios France.

Een paar dagen geleden hebben vijf Scandinavische televisiezenders (uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland) ook al een alliantie aangekondigd, genaamd Nordic12, om gezamenlijk twaalf series per jaar te produceren.

Of de samenwerkingsverbanden werkelijk in de toekomst serieus kunnen concurreren met partijen als Netflix blijft niettemin de vraag. Netflix brengt in 2018 in totaal 700 nieuwe televisieseries en heeft daarvoor een budget van 8 miljard dollar.

Zie ook het artikel Netflix investeert in Europese televisieseries dat MijnSerie in februari publiceerde.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Karzal
05 mei 2018 09:43 -
Pfff.... DC komt met een nieuwe streaming service, Disney maakt er ook een, we hebben al meerdere bestaande streaming services en dan komt er nog meer bij.... wordt eigenlijk een beetje te veel van het goede op deze manier...
Reageer
avatar_renzoroy
05 mei 2018 13:09
ja, dadelijk moeten mensen 20 verschillende abonnementen nemen om alles te kunnen zien.. :/ slaat echt nergens op. Amazon Prime, Hulu, Netflix, Videoland, Disney, Apple, Ziggo/HBO.... gaat nergens over.
Reageer
avatar_Karzal
05 mei 2018 13:18
Volgens mij zag ik al iets voorbij komen over een samenvoeging van videoland & ziggo? Lijkt me een goed voorbeeld van hoe het zou moeten. Samenvoegen die zooi, niet constant meer uitbrengen.
Reageer
avatar_renzoroy
05 mei 2018 13:40
ja vraag mij af of dat ooit gaat gebeuren, vooral omdat netflix, hulu etc etc ook allemaal hun eigen series produceren.
Reageer
avatar_xlucasverbunt
05 mei 2018 13:46
Bevordert alleen maar het illegaal kijken als iedereen met andere streaming service komt
Reageer
avatar_renzoroy
05 mei 2018 13:50
Bijgewerkt op: 05 mei 2018 13:51
ja precies. Legaal kijken is op die manier vrij duur, plus dat je dan afhankelijk bent van wat de streaming diensten aanbieden. Alternatief is blurays kopen maar het probleem daarvan is (behalve ook duur) dat ook niet alles in Europa uitgebracht wordt. Zo heb ik ooit de 1e 3 seizoenen van Home Improvement op dvd gekocht, maar de rest van de serie is nooit op regio 2 uitgebracht. Zo heb ik nog wel meer series incompleet op dvd/bluray om die reden. Welke optie blijft er dan idd over?? ;)
Reageer
avatar_TragicError
08 mei 2018 20:13 -
Op een gegeven verdwijnen de normale omroepen zoals we die nu kennen. Streamingdiensten zoals Netflix en Hulu zijn eigenlijk de oude zenders van vroeger. Er zullen er altijd meer dan één zijn.
Reageer

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00