Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Seizoen drie van The Crown verschijnt pas in 2019

Actrice Helena Bonham Carter, bekend van de Harry Potter-filmreeks en Les Misérables, krijgt een vaste rol in het nieuwe seizoen van The Crown.

Dat maakt Netflix bekend. Bonham Carter gaat de rol spelen van prinses Margaret, de zus van de Britse koningin Elisabeth. Op 29 maart meldde MijnSerie al dat Tobias Menzies de rol speelt van prins Philip.

Actrice Vanessa Kirby, die de rol van Margaret speelde in de eerste twee seizoenen, liet in januari al weten dat Helena Bonham Carter haar rol waarschijnlijk zou opvolgen. Nu heeft de streamingdienst dit officieel bevestigd.

The Crown belicht per seizoen zo'n tien jaar uit het leven van de Britse vorstin. Acteurs Matt Smith en Claire Foy worden in het derde seizoen vervangen door oudere spelers. De rol van de koningin wordt overgenomen door Olivia Colman.

"Ik weet niet wat ik enger vind, de echte prinses Margaret eer aandoen of in de voetsporen treden van Vanessa Kirby", aldus Helena Bonham Carter over haar nieuwste rol. "Het enige dat ik kan garanderen is dat ik kleiner ben dan Vanessa."

Embed from Getty Images
Helena Bonham Carter

Ook maakt Netflix bekend dat acteur Jason Watkins de rol gaat spelen van premier Harold Wilson. The Crown seizoen drie zal pas in 2019 verschijnen. De eerste twee seizoenen verschenen in de afgelopen twee jaar telkens in het najaar. De vertraging is een gevolg van de recasting van de belangrijkste personages. Aangezien de nieuwe cast ook voor het vierde seizoen is vastgelegd, zal er tussen het derde en vierde seizoen waarschijnlijk geen groot gat zitten.

Zie tevens het artikel Salarisverschillen tussen mannen en vrouwen in The Crown opgelost dat MijnSerie in april plaatste.
Vorige aflevering
Sleep, Dearie Sleep
Sleep, Dearie Sleep
06x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Crown