Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 14

Inhoud

  De week van 30 maart tot en met 5 april stond weer bol van nieuws over de corona-uitbraak. Ook cast en crew van series hebben te maken met de gevolgen van de crisis. Lees hieronder het nieuws dat in deze week uitkwam.

  Onze geweldige schrijvers hebben voor de lezers van MijnSerie ook deze week hun favoriete top 5 verzameld om je tijd al serie-kijkend mee door te brengen. Mijn dank gaat dus uit naar deze geweldige vrijwilligers die zich massaal hebben aangeboden om deze mooie lijsten te maken.

  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van …


  Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste rewatch-series  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van H3nDri3  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste sciencefictionseries  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Birgit Timmerman  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Mandy Gelling  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste sciencefiction en fantasyseries van Britse bodem  Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Nienke de Boode  Serienieuws

  Datums


  Start- en premièredatum van april 2020


  De corona-crisis raakt iedereen. Van de kleine zelfstandige tot de huisvrouw/man tot de directeur m/v. Maar ook in televisieland ontkomen ze niet aan het virus direct of indirect.

  Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 14 (30 maart - 5 april 2020)


  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

  The Durrells verschijnt in april bij NPO


  The Durrells is vanaf begin april te zien op NPO Plus. Een aantal dagen later is de serie ook elke werkdag te zien op NPO 2.

  Derde seizoen Genius uitgesteld


  National Geographic heeft het derde seizoen van Genius over Aretha Franklin uitgesteld vanwege de Corona-crisis.

  I Know This Much Is True krijgt nieuwe premièredatum, The Undoing uitgesteld


  HBO heeft zitten schuiven met premièredatums van twee series. Het gaat om The Undoing en I Know This Much Is True.

  The CW geeft nieuwe datum uitgestelde series


  Er waren wat series bij The CW uitgesteld vanwege de Corona-crisis. De zender heeft nu nieuwe datums opgegeven voor twaalf series.

  Doom Patrol aangekocht door Amazon Prime


  Titans (2018) spin-off Doom Patrol zal in Nederland op Amazon Prime verschijnen.

  Nieuwste seizoenen Billions en Black Monday worden opgesplitst, seizoen drie The Chi start eerder


  De seizoenen van de Showtime series, Billions en Black Monday worden opgesplitst en Showtime verschuift de première van het derde seizoen van The Chi.

  Premièredatum en trailer voor American Dad!


  TBS heeft aangekondigd wanneer het nieuwe seizoen van American Dad! van start gaat en heeft een trailer vrijgegeven.

  Zuidas vanaf april te zien bij Ziggo


  De Nederlandse advocatenserie Zuidas van BNNVARA is vanaf april te zien bij Ziggo Movies & Series.

  Startdatum voor het tweede seizoen van NOS4A2


  Vorig jaar kondigde AMC een tweede seizoen van de Amerikaanse horrorserie NOS4A2 aan. De startdatum van het nieuwste seizoen is nu bekend.

  Perpetual Grace, LTD in april bij FOX


  De EPIX-serie Perpetual Grace, LTD zal in april te zien zijn in Nederland bij FOX.

  Snowpiercer gaat eerder in première


  Snowpiercer ging oorspronkelijk 31 mei in première, maar TNT heeft nu aangekondigd dat de serie al eerder in première gaat.

  Criminal Minds in april op Amazon Prime Video


  De eerste veertien seizoenen van Criminal Minds verschijnen in April bij Amazon. De serie is ook te zien bij Ziggo en tot 6 april bij Videoland.

  Tweede seizoen Before We Die eind april bij NPO


  Eind volgende maand verschijnt het tweede seizoen van Before We Die op NPO Plus. Kort daarna is het seizoen ook wekelijks te volgen op NPO 3.

  Gecancelde Series


  Netflix cancelt twee series


  Netflix heeft bekend gemaakt dat V-Wars en October Faction geen tweede seizoen krijgen.

  Empire krijgt een verkort laatste seizoen


  Vanwege het Coronavirus eindigt het zesde en laatste seizoen van Empire eerder dan gepland. Het laatste seizoen bevat nu geen twintig, maar achttien afleveringen.

  Kijkcijfers Series


  Kijkcijfers Amerika van week 12


  Hieronder vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 16 maart 2020 tot en met 22 maart 2020 in Amerika.

  Kijkcijfers Amerika van week 13


  Hieronder vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 23 maart 2020 tot en met 29 maart 2020 in Amerika.

  Nieuwe Series


  Overzicht nieuwe series in april 2020


  Ondanks het feit dat vele series zijn vertraagd of uitgesteld vanwege de corona-crisis, komt er nog heel wat nieuws uit in april.

  Nicole Kidman werkt aan Pretty Things voor Amazon


  Big Little Lies actrice Nicole Kidman werkt aan een nieuwe serie voor Amazon. De serie is gebaseerd op het aankomende boek van Janelle Brown, Pretty Things.

  Spin-off


  Law & Order: SVU krijgt spin-off


  NBC heeft het groene licht gegeven aan een spin-off met Christopher Meloni die weer in de huid kruipt van Elliot Stabler.

  Trailers


  Trailer voor het vierde seizoen van The Good Fight


  De trailer van het vierde seizoen van The Good Fight staat online. Het seizoen gaat begin april van start op CBS All Access.

  Trailer voor derde seizoen Fauda


  Het derde seizoen van Fauda verschijnt in april op Netflix, de eerste beelden van het nieuwste seizoen zijn nu te bekijken.

  Vernieuwde Series


  Netflix verlengt Locke & Key met een tweede seizoen


  Netflix heeft Locke & Key verlengd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen ging begin februari in première.

  Hulu vernieuwd Shrill met een derde seizoen


  Hulu heeft de Amerikaanse komedieserie Shrill van Aidy Bryant, Alexandra Rushfield en Lindy West verlengd met een derde seizoen.

  Mocro Maffia krijgt een derde seizoen


  Op de Instagram van Videoland geven de acteurs uit Mocro Maffia antwoord op de meest gestelde vraag: komt er een derde seizoen? Ja, die komt er dus.

  Kim's Convenience is verlengd met twee seizoenen


  De Canadese komedieserie Kim's Convenience van CBC is verlengd met een vijfde en zesde seizoen.

  Algemeen nieuws

  Weetjes


  Luizenmoeder- De Film komt er


  De populaire komedieserie De Luizenmoeder krijgt een film de opnames zijn gepland voor tweede helft 2020.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  Verhuizing voor Pretty Little Liars


  Amazon neemt de rechten van Pretty Little Liars van Netflix over.

  Overlijdensberichten


  Zestienjarige acteur Logan Williams overleden


  Afgelopen donderdag is de zestienjarige acteur Logan Williams overleden. Williams speelde onder andere in The Flash (2014) van The CW.

  MijnSerie nieuws

  Column


  Maart 2020: MijnSerie in 500 woorden


  In de maand maart kwam de economie van Nederland tot een halt. De strijd aangaan met corona was nu het enige nieuws wat belangrijk was. Voorkomen dat mensen besmet raken en ziek worden.

  Poll


  Serie van het jaar verkiezing 2020 poll maart


  Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën.

  Populairste series


  Populairste series afgelopen week (14)


  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

  Prijsvragen


  Maak kans op het eerste seizoen van Tunn Is


  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Tunn Is. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

  Maak kans op het eerste seizoen van The New Pope


  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van The New Pope. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

  Maak kans op het eerste seizoen van Agent Hamilton


  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Agent Hamilton. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

  *NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

  Prijsvraag antwoorden


  - Het antwoord op de prijsvraag van Bauhaus - A New Era; Wat is de Duitse originele titel van Bauhaus - A New Era?, was Die Neue Zeit. Weetje: De originele titel van de serie Die Neue Zeit betekend Het Nieuwe Tijdperk. Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1932 eerst te Weimar later te Dessau en daarna nog een jaar in Berlijn gevestigd was.

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Recensies


  Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Tips


  Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


  Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

  Vacatures


  Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


  De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht april 2020 die in week 15 van start of in première zullen gaan.

  -

  Maandag 6 april


  When the Street Lights Go On – Serie première(Quibi)

  -

  Donderdag 9 april


  01.30 – No Guns Life – Seizoen 2 (TBS)

  -

  Vrijdag 10 april


  Brews Brothers – Serie première (Netflix)

  Met overzichtelijke groet

  Mandy
  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst