Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste sciencefictionseries

Het is inmiddels een bekend beeld: lege supermarkt-schappen, straten en pleinen. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe vul je je tijd? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Op dit moment wil je misschien liever niet op deze planeet aanwezig zijn. Omdat een ticket voor een ruimtereis onbetaalbaar is, en je ervoor naar het buitenland moet reizen, houden we het maar bij het meest eenvoudige alternatief: reizen in je hoofd. Bij het kijken naar sciencefictionseries wordt je fantasie soms flink aan het werk gezet. De beste series zijn daarnaast ook nog eens maatschappijkritisch, bieden veel spannende actie en je leert ook nog wat over het heelal waarin wij maar een klein, onbeduidend stipje zijn. De volgende vijf series zijn origineel, diepzinnig, vermakelijk, spannend en bieden soms prachtige visuele effecten.

5. Doctor Who


De eerste serie seizoenen van Doctor Who liep van 1963 tot en met 1989. De tweede serie begon in 2005 en loopt nog steeds. De oude seizoenen zijn leuk, maar wat lastig te vinden. De tweede serie is op Amazon Prime wel grotendeels te bekijken. The Doctor: iedereen kent zijn naam, maar niet iedereen heeft Doctor Who ook echt gekeken. Dat is zonde, want hoewel de visuele effecten en decors soms wat goedkoop aandoen, zijn de scripts vaak erg diepzinnig en soms echt spannend. Wie eenmaal 'Blink', de episode met de ‘Weeping Angels’, heeft gezien begrijpt waarom ik ‘The Doctor’ niet uit dit lijstje weg kon laten. En met ruim 1000 afleveringen (als je ook alle ‘specials’ meerekent) ben je van deze dokter voorlopig nog niet af.

4. Black Mirror


Iedere aflevering is een origineel verhaal met een eigen kijk op de toekomst. Soms is die visie zeer confronterend en schokkend. Black Mirror laat zien hoe moderne techniek en maatschappelijke trends de mensheid niet altijd ten goede komen. Niet altijd geschikt voor tere zieltjes.

3. Stranger Things


Doorgaans houd ik niet van series met jonge kinderen. Stranger Things is daarop een dikke uitzondering. Het verhaal uit de eerste drie seizoenen is enorm spannend en de acteerprestaties zijn van hoog niveau. Eervolle vermelding voor Winona Ryder, als de alleenstaande moeder die met elke vezel in haar lichaam vecht voor het leven van haar zoons en het behoud van haar eigen geestelijke gezondheid. Onvergetelijk. Oh ja, er is een vierde seizoen onderweg!

2. Star Trek: Discovery


De Star Trek-films en -series zijn niet altijd van een evenwichtig niveau. De nadruk van de verhalen ligt vooral op filosofische en esthetische waarden en dat is niet voor iedereen weggelegd. Star Trek: Discovery heeft meer nadruk op actie en in plaats van één verhaal per aflevering of seizoen, strekt het verhaal zich uit over meerdere seizoenen. De hoofdrol is weggelegd voor Michael Burnham, een specialist op het gebied van buitenaardse levensvormen. Zij ontdekt dat haar eigen verleden èn toekomst verstrekkende gevolgen hebben voor haarzelf en de mensheid. Zeker geen typische Star Trek-serie en absoluut de moeite waard om eens te proberen.

1. The Expanse


Dit is een van de beste sciencefictionseries ooit. Vrijwel alles klopt: het verhaal is enorm breed en diepgaand, de emoties herkenbaar, de belangen en keuzes te rechtvaardigen. Elke gebeurtenis lijkt een logisch gevolg van het voorafgaande, en toch biedt het plot steeds nieuwe wendingen. Saai en voorspelbaar wordt het nooit en elk seizoen is beter dan het vorige. Het is wel een serie waar je goed bij moet opletten, want er gebeurt veel en het aantal belangrijke personages is vrij groot. Houd vol en blijf kijken; het is het allemaal waard.

Wie liever wat lichtere kost zoekt, kan zich met onderstaande series ook lekker vermaken. Enige nadeel en verbindend element van deze series: beiden hebben nog maar een seizoen te bieden. Nou ja, met al die andere series erbij kun je even vooruit. Veel kijkplezier!


The Mandalorian

Star Trek: Picard
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
02 apr 2020 11:58 -
Volledig eens met jouw nummer één, Conan! The Expanse is momenteel de overtreffende trap van SciFi series.

Er zijn nog wel meer aardige SciFi series.
Dark Matter bijvoorbeeld. Dat gaat over een groepje mensen die wakker worden op een ruimteschip zonder geheugen en geen idee hebben wie ze zijn, wat ze gedaan hebben en waar ze zijn. Dat wordt dan natuurlijk langzamerhand duidelijk gedurende de serie. Deze serie is inmiddels afgelopen en op DVD verkrijgbaar.
Reageer

Laatste nieuws

The Queen's Gambit ging vorige maand in première bij Netflix en heeft een streaming record verbroken bij de streamingdienst.
Vandaag, 09:00
2
Pop TV cancelt One Day at a Time (2017), maar de cast en showrunners hebben nog hoop op een tweede overname van de komedieserie.
Gisteren, 13:00
1
TJ Brady (The 100), Rasheed Newson (The 100) en Tim Story (White Famous) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Finding Forrester uit 2000.
Gisteren, 12:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is The Crown serie van de maand.
Gisteren, 10:00
2
Nog voor de première van het vijfde seizoen van The Expanse heeft Amazon de sciencefictionserie al vernieuwd met een zesde, tevens laatste, seizoen.
Gisteren, 09:00
1