Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Birgit Timmerman

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Ik hou van allerlei soorten series. Ook van deprimerende, duistere, apocalyptische en rampzalige series. Maar ik ga jullie nu niet The Handmaid's Tale, Penny Dreadful, Chernobyl, Ray Donovan, Dark of Black Mirror aanbevelen. In plaats daarvan geef ik jullie mijn top 5 van happy, feel good, hilarische en bovenal meeslepende series. Want ook daar ben ik gek op! Ze zullen je meenemen naar andere plekken en werelden zodat je even kunt ontsnappen aan de bizarre en zware periode waarin we ons nu bevinden.

5. The Good Place


Alleen al van de naam word je vrolijk! En dat is lang niet het enige. Want deze hele serie maakt je vrolijk. In The Good Place kun je onbeperkt frozen yoghurt eten, je kunt er vliegen als je wil, er zijn altijd feestjes, iedereen is aardig en Janet (not a girl), het slimste “wezen” in het universum, staat altijd voor je klaar (letterlijk). The Good Place gaat over het hiernamaals. Het grootste mysterie in ons leven zou je kunnen zeggen. Waar komen we terecht als we dood gaan, is er een hemel of een hel? De makers van The Good Place geven het antwoord in deze serie. Wat een enorme creativiteit zit er in het bedenken van het plot en de dialogen. The Good Place is de enige 20-minuten serie die in deze top 5 zit. Handig dus als tussendoortje, maar in één keer uitkijken mag ook hoor. De serie is inmiddels afgesloten met een vierde seizoen en je kunt ze allemaal op Netflix bekijken!

4. Jane the Virgin


Mijn ultieme guilty pleasure. Ik heb gelachen, gehuild en gehuild van het lachen van deze heerlijke serie. Jane the Virgin zit vol zoetsappige, cheesy en over de top romantiek maar brengt dat toch op hele creatieve manieren. Gedurende elke aflevering is er ‘de narrator’ die je meeneemt door het bizarre verhaal van Jane. Die ‘narrator’ is een soort buddy die naast je op de bank zit en net als jij verbaast reageert op alles wat er gebeurt, en dat is super leuk gedaan. Het hoofdpersonage Jane, wordt gespeeld door Gina Rodriguez. Voor haar acteerprestaties in Jane the Virgin heeft ze een Golden Globe gewonnen. Wat mij betreft helemaal terecht want wat heb ik van haar genoten. Vorig jaar kwam er na vijf seizoenen een einde aan Jane’s verhaal. De eerste vier seizoenen staan op Netflix. De laatste komt er dit jaar waarschijnlijk bij.

3. Shameless (US)


Tip één om je beter te voelen: leedvermaak. Wat je ongetwijfeld hebt als je kijkt naar Frank Gallagher en zijn familie. Shameless (US) is één van mijn all-time favorites. En dat komt omdat deze serie nooit verveelt, zelfs niet na tien seizoenen! En vind maar eens een serie die het tien seizoen lang interessant kan houden. Het is een dramedy in zijn puurste vorm. Wat die familie allemaal moet doorstaan is werkelijk dramatisch om aan te zien maar het is hilarisch om te zien hoe ze er mee omgaan. Ze kennen echt geen schaamte. Naast humor kent de serie ook veel diepgang. We zien de hoofdpersonages namelijk tien jaar met elkaar opgroeien en dat zorgt er ook voor dat je van alle karakters een beetje gaat houden. En ja, zelfs van Frank Gallagher. Het is een serie waar je bijna nooit iemand over hoort, omdat het in Nederland nog niet is uitgezonden.

2. Outlander


De serie die je niet alleen meeneemt naar andere plekken maar ook naar andere tijden. Outlander is geen lichte serie en gaat over serieuze historische gebeurtenissen zoals het verdwijnen van de clans in Schotland, de slavernij in Oost-Indië en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en het kan er af en toe bloederig aan toe gaan. Het duurt misschien een paar afleveringen voordat je er in zit, maar zodra je er in zit, wil je er niet meer uit. Wat mij betreft is Outlander de perfecte combinatie van avontuur, politiek, spanning, romantiek en Jamie Fraser. Seizoen vijf wordt momenteel uitgezonden door Ziggo Movies & Series XL. Geen Ziggo? Seizoenen één tot en met vier staan ook op Netflix.

1. This Is Us


De serie die ik vanaf het eerste seizoen al aanraad aan al mijn vrienden en familie. Het is een serie over het leven en over familie. En het is behoorlijk emotioneel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna bij elke aflevering wel een traantje moet wegpinken. Het is een van de meest mooie en hartverwarmende series die ik heb gezien. De liefde tussen de personages spat van het scherm. Elk karakter is zo goed uitgewerkt en heeft zoveel diepgang. Je hebt gevoel alsof je ze kent, alsof jij deel bent van die familie. Door hen wil ik een beter mens zijn. De acteurs zijn stuk voor stuk goed voor het winnen van een Golden Globe. En één iemand won ‘m ook, de fantastische Sterling K. Brown. Wil je helemaal opgaan in een serie? Dan is mijn hele top 5 goed, maar vooral deze! De vier seizoenen van This is Us kijk je via Amazon’s Prime Video (eerste 30 dagen gratis, je kunt het!).

Al deze series hebben genoeg seizoenen om je even mee te vermaken en zijn bovendien enorm verslavend. Daarom geef ik nog één tip: maak af en toe ook een wandelingetje buiten. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.

Keep calm and watch series!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
Vandaag, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.
Vandaag, 10:02
1
De dramaserie Vliegende Hollanders gaat in oktober in première. De serie verschijnt dan op NPO Plus en zal ook wekelijks te zien zijn op NPO 1 en NPO Start.
Vandaag, 09:00
Het eerste seizoen van de Britse thrillerserie Liar van Harry en Jack Williams (The Missing) is vanaf oktober weer te bekijken op Videoland.
woensdag, 15:00