Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Maart 2020: MijnSerie in 500 woorden

Maart 2020: MijnSerie in 500 woorden

In de maand maart kwam de economie van Nederland tot een halt. De strijd aangaan met corona was nu het enige nieuws wat belangrijk was. Voorkomen dat mensen besmet raken en ziek worden.
Ik was iets meer dan een week geleden in de Jumbo om boodschappen te doen. Het was rustig, sommige schappen waren nog ernstig leeg en de mensen leken zich te voegen naar de nieuwe regels; Houd afstand! Maar toen zei de zeer vriendelijke kassière het volgende: "U mag zo'n tas meenemen mevrouw." Waarna ze wees op twee grote rolkarren gevuld met gele plastic Jumbo-tassen. "Wat zit daar dan in?" vroeg ik verbaasd. Ze keek me lachend aan en zei: "Toiletpapier, mevrouw." Nu wist ik het zeker, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

En dat geldt ook voor het serie kijken. Door de crisis waren er meer leden en kijkers op MijnSerie. Mensen blijven thuis en dan heb je tijd om naar series te kijken. Dat deden mensen dus ook massaal. 60% meer kijkers stemde af op Netflix, Amazon, Videoland en andere streamingdiensten en netwerken. Dit is de tijd om je te-kijken-lijstje wat korter te maken. Maar wat nu met de mensen die nog geen nog-te-kijken lijst hadden, of die zelfs al hadden weggewerkt?

Samen met onze fantastische schrijvers zijn we in maart gestart met top 5 lijsten. Onze geweldige schrijvers zijn direct in de ‘pen’ geklommen toen ik vroeg of ze een top 5 wilde maken van hun favoriete series. En deze lijsten worden enorm goed gelezen. Er zijn persoonlijke lijsten maar ook genre lijsten. Genoeg om je zeker tot 1 juni bezig te houden. Eén van onze schrijvers adviseerde wel om af en toe een wandelingetje te maken. Goed advies en ook prima uitvoerbaar.

Maar serieland staat wel op zijn kop. Series die niet afgemaakt worden doordat de productie is gestopt. In Hollywood zijn zeker meer dan 120.000 mensen die achter de schermen werken hun baan kwijtgeraakt en het einde is nog steeds niet in zicht. Maar niet alleen in Hollywood liggen opnames stil, ook in Groot Brittannië, Nederland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland ligt de productie van series stil. Er worden zelfs premières en starts van serie verschoven of uitgesteld.

Maar er waren ook uitzonderingen op de regel. En gelukkig maar voor ons serieliefhebbers blijft er nog genoeg te zien. Er zijn zelfs series die eerder zijn gestart. Als seriefan hoef je je dus in deze tijd niet te vervelen. Genoeg te zien en genoeg lijstjes om je zeker tot na de zomervakantie mee bezig te houden. En zelfs langer als het moet. Al kan een goed boek of een film ook de sleur wat doorbreken. Dus lees de mooie top 5 lijstjes eens door, wellicht zit er een serie bij die je nog niet hebt gezien. Ik heb in ieder geval door die lijsten er weer een paar op mijn lijst kunnen zetten. Daardoor wordt mijn lijst niet korter maar juist langer.

Stay safe en gezond,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Inter
Inter 1 april 2020, 14:18
Weer mooi geschreven, echt leuk om te lezen, bedankt.
Mandy1966
Mandy1966 1 april 2020, 14:19
Dank je wel.
DAVE2804
DAVE2804 1 april 2020, 17:33
Dat laatste heb ik nu ook, dat de nog-te-kijken-lijst steeds langer wordt in plaats van minder. Niet alleen door de Top 5-lijstjes, maar vooral door de recensies iedere dag, haha...Maar ik klaag niet, hoor! Leuk geschreven column, Mandy!
Mandy1966
Mandy1966 1 april 2020, 21:05
Haha, ja dat klopt. Elke dag weer mooie recensies en geweldige top 5 lijsten. Te veel goede series om te volgen.
Log in om een reactie achter te laten