I Know This Much Is True

7.8 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.8 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkHBO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:45 min20202020 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:HBO
I Know This Much Is True is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. De serie ging in première op 10 mei 2020.

Dominick Birdsey heeft een tweelingbroer, Thomas, die aan paranoïde schizofrenie lijdt. Wanneer Thomas na een incident in een penitentiair psychiatrisch centrum belandt, doet zijn broer er alles aan om hem uit het centrum te halen. Tussendoor blikt Dominick ook terug op zijn sombere familiegeschiedenis, zijn huwelijk met zijn ex-vrouw Dessa en de plotse dood van zijn dochtertje.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie I Know This Much Is True.

Populaire reacties (1)

avatar gumstarr
9
17 Mei 2020
Sommige tweelingen beweren dat ze op afstand elkaars pijn kunnen voelen. Als één van de twee in Eindhoven tijdens het klussen met een moker op z’n duim slaat, dan laat de ander in Schin op Geul kermend het zondags servies uit z’n klauwen vallen. Hetzelfde lijkt op te gaan voor geestelijke pijn, want vanaf het moment dat Thomas Birdsey psychisch achteruitgaat, wordt het leven van zijn broer – Dominick – er ook niet beter op. Terwijl de paranoïde en schizofrene Thomas in een psychiatrische inrichting aan het vechten is tegen onzichtbare spionnen van de overheid die via de vanillevla een tracking device in zijn hoofd hebben gepland, vinkt Dominique een paar straten verderop zijn eigen misère tienrittenkaart af. Sterfte, gestrande relaties, een verloren carrière, een balzak zo groot als een skippybal, (bedrijfs)ongevallen, boosaardige familieleden, een scheurende vuilniszak vol beschimmelde etensresten, niks blijft Dominick bespaard. En ondertussen maar zorg dragen voor die broer die altijd maar weer de aandacht op blijft eisen. Of zoals Dominck het zelf zegt: “My brother has been an anchor around my entire life. An anchor pulling me down. I get just enough rope to break the surface, to breathe. He is my curse.“. Gezellig!

Laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen, I Know This Much Is True is zware kost. Hele zware kost. Sommigen zullen het misschien iets teveel van het goede vinden en daar kun je ook maar moeilijk iets tegen inbrengen. Het is zo’n serie waarbij je na iedere scène even diep adem moet halen. Het is een serie die eigenlijk alleen maar uit de koker van HBO kan komen. Ze zijn daar namelijk nooit te beroerd om een flinke dosis rampspoed en mistroostigheid in een seriebakvorm te gieten. Ze deden dat bij The Night Of, ze deden het bij Euphoria en Chernobyl en nu hebben ze het gedaan met I Know This Much Is true. Het gaat je misschien niet in de koude kleren zitten, maar het is zo weergaloos mooi gedaan. Cianfrance kruipt in de haarvaten van Dominick en als kijker kun je haast niet anders dan je in hem verplaatsen. Je voelt zijn pijn, onmacht, woede en verdriet zó sterk dat kijken soms bijna ondragelijk wordt. Het gaat door merg en been. Goede series moeten je raken en I Know This Much Is True is wat dat betreft een schot in de roos. Het is een genadeloos harde trap in je kloten, inclusief het gevoel van opluchting op het aller-, aller-, allerlaatst. Deze nieuwste van HBO kan moeiteloos mee in het rijtje van licht deprimerende (maar weergaloze) portretten als: Patrick Melrose, Olive Kitteridge en Rectify. Niet in de laatste plaats vanwege het fantastische, ingetogen acteerwerk. De Emmy’s hoeven dit jaar in ieder gevak niet gehouden te worden, want die kunnen allemaal rechtstreeks naar Mark Ruffalo.

Vergelijkbare series

Sharp Objects
3 stemmen
Westworld
2 stemmen
Killing Eve
2 stemmen
Snowpiercer
2 stemmen
DC's Stargirl
2 stemmen
I Know This Much Is True