Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Nienke de Boode

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

In mijn top vijf heb ik ervoor gekozen om vooral wat minder bekende series of al wat oudere series te noemen. De recente bekende series kennen jullie waarschijnlijk namelijk toch al, en anders kun je even door de lijst met recensies scrollen om je genoeg inspiratie te geven. De series die ik heb uitgekozen zijn naar mijn mening je tijd helemaal waard, maar al weer wat ondergesneeuwd in de wereld van de nieuwe series. En daarom sta ik graag even bij deze pareltjes stil. Mocht je ze namelijk gemist hebben, dan is dit nu je kans!

5. Covert Affairs


Deze serie met CIA agente Annie Walker gespeeld door Piper Perabo zal altijd wel een van mijn favorieten blijven. Elke aflevering gaat ze ergens op de wereld op missie voor de CIA. Lekker veel spionnendrama dus. Wat heel fijn is, is dat ze ook daadwerkelijk veel van de scenes in de desbetreffende landen hebben opgenomen. Wanneer ze een keer naar Nederland moet, is dat ook in Amsterdam gefilmd: een achtervolgingsscène in een fietsenstalling! Dit is gewoon een hele leuke, spannende serie met lekker veel girlpower! Zeker kijken dus!

4. El Ministerio del Tiempo


Als Spaanse serie toch wat minder bekend, maar daarom niet minder leuk! Dit ministerie van de Spaanse overheid is er niet eentje zoals alle anderen: hier reizen ze door de tijd en gaan ze in verschillende tijdperken op gevaarlijke missies. Het doel: de geschiedenis van Spanje precies zo houden als hij is. In elke aflevering staat een belangrijk moment of belangrijke persoon uit de Spaanse geschiedenis centraal. Ik heb deze serie er in een paar dagen doorgewerkt tijdens mijn quarantaine. Het voordeel is dat je ook nog kan zeggen dat je educatief bezig bent; Spaans oefenen en nog wat leren over de Spaanse geschiedenis. En het ziet er ook nog prachtig uit!
NB: deze serie is misschien wat moeilijker te vinden omdat hij Spaans is, maar het wel waard. Eventueel kan ik helpen, mocht je het willen proberen.

3. The Librarians (2014)


Dit is een van mijn all time favorieten en zo staat hij dus ook al een tijdje op de achtergrond op mijn profiel. Oude mythes komen in een nieuw jasje langs terwijl The Librarians (2014) proberen de wereld te redden van allerlei kwaden. De special effects zijn absoluut waardeloos, maar dat past helemaal bij de losse sfeer die de serie heeft. Je kan er goed om lachen, maar ondertussen is er ook voldoende spanning. Ik vind het nog steeds jammer dat deze serie afgelopen is, en raad dan ook iedereen die het nog niet gezien heeft aan om eens een keertje kijken. Gewoon ontzettend vermakelijk!

2. Avatar: The Last Airbender


Is dat niet die kinderserie? Misschien ooit wel zo opgezet, maar de serie is veel meer dan alleen voor kinderen. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en bevat veel wijze levenslessen. Ik heb laatst het grootste deel van de serie weer opnieuw gekeken en het is echt net zo leuk als volwassene, maar misschien nog wel leuker omdat je de diepgang en de dilemmas wat beter snapt. Dit zal ook altijd één van mijn favorieten blijven!

1. Scrubs


Ik ben altijd van mening geweest dat deze komedieserie beter is dan Friends, How I Met Your Mother en The Big Bang Theory. De meningen zijn daar natuurlijk een beetje over verdeeld, maar ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt. Deze serie mag daarom zeker niet ontbreken als je het hebt over de grote komedieseries van de afgelopen twintig jaar. Naast dat de serie ontzettend grappig is, zijn er ook tal van serieuze momenten ontzettend mooi neergezet. De fans zullen gelijk weten wat ik bedoel, al helemaal als ik de quote "where do you think we are" laat vallen. Verder kan ik aan deze serie nog heel erg waarderen dat ze de moeite hebben genomen om alles medisch correct te laten zijn. Een absolute aanrader dus, als je het nog niet gezien hebt! (PS. laatste seizoen moet je niet kijken; word je sterk afgeraden door de gemiddelde Scrubs fan!)

Dat was dan mijn selectie van series voor deze top 5. Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan zou ik nog Rizzoli & Isles willen aanraden (ontzettend leuke girlpower politieserie!) of nieuwe serie The Witcher! Mocht dat allemaal nog steeds niet genoeg zijn, dan zijn er binnenkort nog meer top 5 lijsten om de tijd door te komen!


Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Vanaf begin oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) met Eline Powell (Game of Thrones) te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 16:00
Hoofdrolspeelster Liv Tyler verlaat de Amerikaanse dramaserie 9-1-1: Lone Star voor het tweede seizoen, mogelijk door de gevolgen van het coronavirus.
Vandaag, 15:00
Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
Gisteren, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.
Gisteren, 10:02
1