Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Mandy Gelling

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Ook ik kan niet achterblijven om een top 5 te maken. Maar ja met zoveel goede series welke kies je. Eerlijk gezegd wist ik het echt niet, Fargo of nee toch Goliath of Unbelievable. Nee toch maar Dexter, Tin Star, 24, Unforgotten... Uiteindelijk heb ik besloten om mijn top 5 te maken van mijn top 5. De vijf beste en enige series die ik in de loop de jaren een tien heb gegeven.

5. When They See Us

Vanaf de eerste minuut tot lang nadat ik de televisie had uitgezet heeft deze serie mij geraakt. Zelfs nu nog als ik er over schrijf bekruipt mij weer dat gevoel van verbazing, woede en onmacht. When They See Us is een must zie voor de serieliefhebber die houd van een prachtig verhaal hoe uiteindelijk het recht toch zegen viert tegen werkelijk alle verwachtingen in. Slecht vier afleveringen te zien op Netflix, maar wat voor vier afleveringen.

4. Sherlock Holmes (1984) en Sherlock

Met de onvolprezen Jeremy Brett kwam het karakter Sherlock Holmes uit de boeken van Sir Arthur Conan Doyle tot leven. Voor mij was er maar één Sherlock en dat was Brett en toen was daar in 2010 Benedict Cumberbatch. Die ook een zeer geloofwaardige en levensechte Sherlock neerzetten. Helaas is Sherlock Holmes (1984) alleen nog te zien op dvd. Sherlock met Cumberbatch is te zien bij Netflix.

3. Line of Duty

Van deze serie kan ik geen genoeg krijgen. Deze serie weet tot bijna in de perfectie de spanning op te bouwen. Dat weet hoe je een verhoor van bijna 60 minuten van het begin tot het einde boeiend moet houden. Dit is een serie die bijna (slecht één foutje ontdekt) perfect is. De tijdslijnen, de verhoren, de acteurs, de beelden alles klopt. Geen ‘mooie’ rechercheurs die op hoge hakken een verdachte achtervolgen. Geen overbodige schietpartijen of wilde achtervolgingen. Gewoon mooi en prachtig recherchewerk te zien bij Netflix.

2. The Bridge (2011)

Ik zal Saga Norén en haar groene Porsche niet snel vergeten. De Zweeds/Deense serie houd je van het begin tot het eind gekluisterd aan de buis. En dat komt allemaal door de Zweedse rechercheur Saga (Sofia Helin). 38 Afleveringen verdeeld over vier seizoenen met twee geweldige tegenspelers Kim Bodnia als Martin Rohde en Thure Lindhardt als Hendrik Sabroe. Denk niet dat er snel een Scandinavische serie komt die beter is dan The Bridge (2011) te zien bij Netflix, Videoland en NPO Start Plus.

1. Band of Brothers

Deze historische oorlog serie van HBO behoort tot de beste in zijn soort. Geen opsmuk, geen onnodige dialogen, geen over dramatisch acteerwerk of camerabewegingen. De makers van deze serie hebben heel goed begrepen dan de Tweede Wereldoorlog geen extra drama nodig heeft. We volgen de Easy Compagnie 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division. Hun verhaal begint in Amerika en eindigt in Duitsland. Tien afleveringen die ik niet snel vergeten zal. Te zien bij Ziggo.

Deze top 5 had wat mij betreft ook een top 50 of top 100 mogen zijn. Het is heel moeilijk om een top 5 te kiezen uit zoveel keus aan goede series. Maar hier zijn er nog een paar om het af te leren. Peaky Blinders, The Crown, Ray Donovan, The Night Of, Penny Dreadful, Hannibal, The Young Pope. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_E71
03 apr 2020 16:15 -
Ik weet niet of je al aan The New Pope bent begonnen, maar die is ook weer goed hoor! Wel een gevalletje verworven smaak. Ik vond hem iig weer geweldig.
Reageer
avatar_Roeman
03 apr 2020 16:24
Bijgewerkt op: 03 apr 2020 16:50
Hij staat op mijn enorm lange nog te kijken lijst. Ik heb nl genoten van The Young Pope en hoop dus heel snel The New Pope te kunnen gaan kijken. Maar ja, Ozark, La Cas de Papel, How to Get Away with Murder (laatste seizoen), Billions, Better Call Saul, Bosch, Outlander, The Last Kingdom en The Sinner staat ook nog op mijn-te-kijken lijst. Buiten alle series om die ik al volg en die nog op mijn wensenlijst staan...

Lees hier https://www.mijnserie.nl/the-young-pope-2016/recensie/1747/the-young-pope-seizoen-1-roeman/ mijn recensie van The Young Pope.
Reageer
avatar_eagleye
03 apr 2020 16:41 -
Line of Duty vind ik een enorm goede serie. De opnames voor het nieuwe seizoen liggen door de coronacrisis stil zoals zoveel series. Vallen we straks in een gat bij gebrek aan nieuw aanbod?
Reageer
avatar_Roeman
03 apr 2020 16:43
Denk het niet. Want er zijn al vele series opgenomen en sommige uitgestelde series zullen dan later worden uitgezonden.
Reageer

Laatste nieuws

De geplande Arrowverse crossover tussen onder andere Batwoman en Superman & Lois gaat niet door. De laatste krijgt wel een speciale première, waardoor The Flash (2014) een week later begint.
Vandaag, 10:56
Alle afleveringen van de Amerikaanse komedieserie The Muppet Show zullen eind volgende maand verschijnen bij Disney+.
Vandaag, 10:00
Nog iets langer dan een maand, dan zullen de laatste zes afleveringen van het tiende seizoen van The Walking Dead worden uitgezonden. FOX brengt nu een trailer uit.
Vandaag, 09:00
Het derde seizoen van de superheldenserie Titans (2018) krijgt een nieuwe politiecommissaris.
Gisteren, 15:00
Vijftien seizoenen lang waren de gebroeders Winchester een begrip bij The CW. Het vijftiende seizoen zal te zien zijn bij Amazon.
Gisteren, 14:00
Het gonsde al enige tijd van de geruchten, maar het nieuws was nog niet officieel bevestigd. Maar nu is het zeker Bridgerton krijgt een tweede seizoen.
Gisteren, 13:00