Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste sciencefiction en fantasyseries van Britse bodem

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Wat is het soms heerlijk om jezelf even te verliezen in een spannend ruimteavontuur, of een magische queeste. Ditmaal presenteer ik een top vijf van fantasy- en sciencefictionseries, maar dan wel gemaakt door de Britten. Die Britse televisiezenders mogen niet de budgetten hebben die hun Amerikaanse tegenhangers wel hebben, maar daar trekt men zich weinig van aan. Dit resulteert soms in goedkoop uitziende special effects. Maar als je erin slaagt om een goed verhaal te vertellen en geloofwaardige acteurs neerzet, dan kan zelfs een figurant in een pak van aluminiumfolie en bubbeltjesplastic een doodeng monster zijn.

5. Dirk Gently’s Holistic Detective Agency


Oké, hier smokkel ik een beetje, want eigenlijk speelt het zich grotendeels af op Amerikaanse bodem. Maar het komt van BBC America, is van een Britse schrijver en heeft twee Britse hoofdrolspelers. Brits genoeg wat mij betreft. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Douglas Adams, de schrijver van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Dirk Gently (Samuel Barnett) is een excentrieke detective die niet met bewijsstukken werkt, maar zich laat leiden door het lot van het universum en gelooft dat alles met elkaar in verbinding staat. De serie lijkt nergens heen te gaan, en de verhaallijnen schieten alle kanten op. Maar dan komt het moment waarop alle puzzelstukjes op hun plek vallen, en dat is machtig mooi. Deze serie bestaat uit achttien afleveringen, uitgesmeerd over twee seizoenen, en is in zijn geheel op Netflix te zien.

4. Merlin


Hervertelling van het bekende verhaal van koning Arthur en Merlijn de tovenaar. De serie volgt Merlin die als jongeman in Camelot arriveert om beter met zijn magie te leren omgaan. Daar ontdekt hij dat het zijn lotsbestemming is om Arthur, dan nog een jonge en arrogante prins, te beschermen. En dat is hard nodig, want Camelot heeft heel veel vijanden. Maar Merlin moet wel in het geheim te werk gaan, want magie is streng verboden in Camelot. Dit is heerlijke wegkijkserie met een leuke, jonge cast met onder andere Colin Morgan, Bradley James, Angel Coulby en Katie McGrath. Merlin heeft vijf seizoenen, die elk dertien afleveringen tellen. Deze zijn allemaal te zien op Netflix.

3. Black Mirror


Elke aflevering een compleet nieuw verhaal en een nieuwe setting. Maar al deze verhalen gaan over de invloed die technologie en sociale media op de mensheid hebben. Schrijver Charlie Brooker weet hiermee gitzwarte toekomstbeelden te scheppen. Van een chip in je hoofd waarmee je je geheugen kan terugzien, tot bizarre simulaties van het hiernamaals, niets is te gek. De vijf seizoenen die op Netflix staan zijn goed voor 22 afleveringen. Ook staat er een interactieve televisiefilm genaamd Bandersnatch op de streamingdienst.

2. His Dark Materials


Verfilming van de iconische boekentrilogie van Philip Pullman. In een wereld waarin de kerk extreem machtig is en mensen vergezeld worden door dieren die deel zijn van hun ziel, onderneemt het jonge meisje Lyra (Dafne Keen) een gevaarlijke reis om haar ontvoerde vriend terug te vinden. Tijdens haar avontuur ontmoet ze kleurrijke reisgenoten in de vorm van pratende ijsberen, zingende ballonvaarders en varende zigeuners. Onderhand levert de serie een flinke bak kritiek op de hedendaagse samenleving. Het eerste achtdelige seizoen is via Ziggo te zien. Een tweede seizoen is al aangekondigd, maar het voor nu nog onduidelijk wanneer we die te zien gaan krijgen.

1. Doctor Who


Wie mij kent, weet dat geen andere serie hier bovenaan had kunnen staan. Al sinds 1963 is Doctor Who een begrip op de BBC en beleeft de Doctor avonturen in alle hoeken van tijd en ruimte. Na een afwezigheid van zestien jaar keerde Doctor Who in 2005 triomfantelijk terug met een nieuwe serie. De nieuwe serie heeft er inmiddels twaalf seizoenen op zitten en voorlopig zijn de Doctor, de TARDIS en de reisgenoten nog niet uitgereisd. Seizoenen vijf tot en met tien van de nieuwe serie zijn op Amazon te zien. En mocht je nou echt niets te doen hebben tijdens de corona-crisis, dan kun je eens proberen om alle afleveringen vanaf 1963 te kijken. Dat zijn er meer dan achthonderd en daar ben je wel even zoet mee.

En uiteraard maken de Britten nog veel meer bovennatuurlijke series. De afgelopen jaren zijn we getrakteerd op bijvoorbeeld A discovery of Witches en Misfits. Maar er bestaan genoeg klassieke series zoals Red Dwarf en Catweazle die je misschien weer eens af wil stoffen. Genoeg te kijken dus. En mocht dit nou niet je ding zijn? Geen probleem, want binnenkort verschijnen er meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.


Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
05 apr 2020 00:02 -
Blake's Seven! Misschien wat oud, maar nog steeds koel.
Reageer

Laatste nieuws

Netflix begint het nieuwe jaar met het elfde, tevens laatste, seizoen van Modern Family. Het seizoen zal begin januari bij de streamingdienst verschijnen.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) en Hulu werken opnieuw samen aan een dramaserie, de nieuwe serie Candy gaat daar namelijk in productie.
Vandaag, 10:00
1
Barry Levy (L.A.'s Finest), Josh Berman (The Blacklist) en Original Films (The Boys) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Vantage Point uit 2018.
Vandaag, 09:00
1
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Tiffani Thiessen ook op haar cv heeft staan.
Gisteren, 14:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56