Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 25

Weekoverzicht 25

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 18 tot en met 24 juni voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


De opnames voor het derde seizoen van Jessica Jones zijn van start gegaan en zullen tot december 2018 door gaan. Het is nog niet precies bekend waar het derde seizoen om zal gaan draaien, maar naar alle waarschijnlijkheid zal ook het derde seizoen dertien afleveringen krijgen. De verwachting is dat Netflix het derde seizoen van Jessica Jones in maart of april 2019 zal gaan streamen.

Algemeen Serienieuws


Better Call Saul


Wie het personage zal zijn dat de overstap zal gaan maken van Breaking Bad naar Better Call Saul is nog niet bekend gemaakt. Maar het brengt Better Call Saul wel dichter bij het moederschip.

Gotham


Misdaadserie Gotham krijgt nog een vijfde seizoen, maar dat is wel het laatste. Op 23 juli keert de voltallige cast en crew terug en starten de opnames voor de laatste tien afleveringen, zo heeft FOX gemeld.

Datums Series


NBC


Als eerste van de grote vijf zenders maakt NBC zijn herfstschema bekend. Daarin is er ruimte voor nieuwe en terugkerende series, echt heel erg verrassend is het schema van de Peacock-zender niet.

Ozark


Eindelijk heeft Netflix een startdatum aangekondigd voor het tweede seizoen van de dramaserie Ozark. Het eerste seizoen ging in juli 2017 in première.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The CW


Als tweede van de grote vijf zenders maakt The CW zijn herfstschema bekend. Net als in 2017 start het seizoen op 9 oktober.

Nieuwe Series


Hache


Netflix komt na het succes van La Casa de Papel opnieuw met een Spaanse serie: Hache.

Jett


De Nederlandse actrice Gaite Jansen, bekend van Hollands Hoop en De 12 van Oldenheim, heeft een grote rol bemachtigd in de nieuwe Amerikaanse misdaadserie Jett.

Netflix


De makers van de Duitse serie Dark, Jantje Friese en Baran bo Odar, mogen meer series voor Netflix gaan maken.

Star Trek


Het zou zomaar kunnen dat we in de komende jaren meer Star Trek series gaan zien. Miniseries, animaties en spin-offs behoren tot de mogelijkheden.

The Conners


De Amerikaanse zender ABC heeft bekendgemaakt dat de serie Roseanne een spin-off krijgt. Dit keer zonder Roseanne Barr en waarschijnlijk onder de naam The Conners.

Gecancelde Series


Gecancelde/beëindigde series seizoen 2018-2019


Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2018-2019, dus ongeveer van september 2018 tot september 2019.

Moordvrouw


Thijs Römer is gestopt als creatief directeur van de drama-unit van RTL Productions. Bovendien stopt ook zijn dramaserie Moordvrouw op RTL 4 en Videoland.

Nobodies


TV Land heeft na twee seizoenen de komedie Nobodies gecanceld. De serie die over het algemeen goed werd ontvangen zal geen derde seizoen gaan krijgen. De dubbele aflevering die op 12 mei 2018 is uitgezonden gaat nu de boeken in als allerlaatste.

Timeless (2016)


Dit is slecht nieuws fans van de serie Timeless (2016). NBC heeft de tijdreizenserie gecanceld, er komt geen derde seizoen.

Vernieuwde Series


Absentia


Absentia is een Amerikaanse misdaadserie van de zender AXN. De serie is nu vernieuwd met een tweede seizoen. Absentia is ook bij Amazon beschikbaar.

Beau Séjour en Callboys


Twee succesvolle Vlaamse series krijgen binnenkort een tweede seizoen. Zowel Beau Séjour als Callboys kregen ook internationaal heel wat positieve reacties.

Bulletproof


Sky One heeft besloten om een tweede seizoen te bestellen van de Britse politieserie Bulletproof. Sky’s hoofd van drama Anne Mensah vertelde: “De combinatie van verhoogde adrenaline auto-achtervolgingen en de emotioneel geladen verhaallijn maakt van Bulletproof een 'moet je zien-serie' bij onze kijkers. We zijn heel blij om te mogen werken met Noel {Clarke} en Ashley {Walters} en om het favoriete politie-duo van Groot Brittannië weer terug te laten komen met meer actie, humor en sensatie.”

Dear White People


De satirische komedie Dear White People van Netflix is vernieuwd met een derde seizoen dat in 2019 te zien zal zijn.

The Man in the High Castle


Hoewel Amazon het nieuws nog niet officieel heeft bevestigd, lijkt het erop dat het vierde seizoen van The Man in the High Castle er echt gaat komen.

The Nanny


Fran Drescher is met Peter Marc Jacobson, met wie ze The Nanny ontwikkelde, in gesprek over een terugkeer van de komedieserie.

The Terror


Het zat er al aan te komen, de geruchten waren er al in april van dit jaar, maar nu heeft AMC de anthologieserie The Terror officieel vernieuwd met een tweede seizoen.

Afleveringen


Goede Tijden, Slechte Tijden


In Goede Tijden, Slechte Tijden komen thema’s en verhaallijnen voor die uit het leven zijn gegrepen. Dat is ook de kracht van de serie. En er is goed nieuws voor de fans van Goede Tijden, Slechte Tijden. Na de aanstaande cliffhanger van 6 juli gaat RTL 4 speciale GTST Classics uitzenden.

Lucifer


Netflix heeft niet zo lang geleden Lucifer gered uit de klauwen van de Magere Hein van gecancelde series. Maar het vierde seizoen krijgt (nog) niet een volledig seizoen.

Supernatural


Het veertiende seizoen van Supernatural zal korter worden dan normaal, maar er schijnt geen reden te zijn voor paniek, de bovennatuurlijke serie van The CW zal niet worden gecanceld.

Casting Nieuws


American Horror Story


American Horror Story is een anthologieserie die in elk seizoen een ander verhaal en locatie heeft. Sommige acteurs zijn wel te zien in meerdere seizoenen maar spelen dan een ander karakter.

The Crown


Acteur Ben Daniels mag zich aan de zijde scharen van Helena Bonham Carter in het derde seizoen van Netflix-serie The Crown.

The Good Doctor


Actrice Lisa Edelstein is te zien in het tweede seizoen van ABC’s medische dramaserie The Good Doctor. Ze zal in diverse afleveringen verschijnen, te beginnen met de première van seizoen twee.

The Walking Dead


Er wordt gemeld dat Jon Bernthal op de set van The Walking Dead gespot is. Hij zal weer in de huid gaan kruipen van Shane Walsh.

Vlaamse versie De Luizenmoeder


Het succes van de Nederlandse televisieserie De Luizenmoeder is ook in België niet onopgemerkt voorbijgegaan. De castinglijst is al aardig op weg om volledig te worden.

V-Wars


Naast Ian Somerhalder zal acteur Peter Outerbridge (Pure) een rol krijgen in de nieuwe Netflix-serie V-Wars. De serie over een dodelijke virus werd oorspronkelijk aangekondigd door Entertainment One. Maar Netflix nam de rechten over en productie van de nieuwe vampiers-serie is gestart. De regisseur voor de eerste pilot aflevering is Brad Turner (The Shannara Chronicles). Wanneer V-Wars te zien zal zijn bij de streaminggigant is nog niet bekend.

Y: The Last Man


FX heeft een paar maanden geleden het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering van Y: The Last Man, een televisieserie gebaseerd op Brian K. Vaughans graphic novel-reeks Y: The Last Man. Nu lijkt het erop of Oscar-winnares Jodie Foster een rol gaat spelen in de pilot.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Film1


Film1 is vanaf donderdag beschikbaar als een streamingdienst, waardoor het aanbod bekeken kan worden zonder tussenkomst van een tv-aanbieder.

Netflix


Steven S. DeKnight, de bekende showrunner van Daredevil, heeft een deal getekend met Netflix. Volgens de overeenkomst zal DeKnight nieuwe series en andere projecten voor de streamingdienst ontwikkelen en produceren.

Nominaties en Prijzen


MTV Movie & TV Awards


De Netflix-serie Stranger Things behoort tot de winnaars bij de MTV Movie & TV Awards. De serie sleepte maandagavond vier prijzen in de wacht.

Zilveren Nipkowschijf


De populaire komedieserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Last Chance U


De American footbal-spelers uit Last Chance U zijn terug en kunnen niet wachten om te spelen. Netflix heeft naast een startdatum, 20 juli, voor het derde seizoen ook een trailer vrijgegeven.
Video on youtube


Luther


In juni 2017 werd al bekend dat de Britse dramaserie Luther van de zender BBC een vijfde seizoen krijgt. In Nederland zal de serie ook bij Netflix te volgen zijn. Er is nu een teaser vrijgeven van het nieuwe seizoen

Westworld


Het tweede seizoen van Westworld komt bijna aan zijn einde. HBO heeft nu een teaser vrijgegeven van deze lange aflevering.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Edje24 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Afgelopen weekend te zien (23/24 juni)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je het afgelopen weekend zou kunnen hebben gaan kijken.

Kijkcijfers: Week 24


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 11 tot en met 17 juni in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag


- Maak tot 26 juni kans op het derde seizoen van Broadchurch.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van Channel Zero; Channel Zero is een anthologieserie gebaseerd op horrorverhalen uitgebracht op het internet. Maar op welke website kunnen deze verhalen gevonden worden?, was Creepypasta. Weetje: Het eerste seizoen van Channel Zero is gebaseerd op het verhaal Candle Cove van Kris Straub.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juni 2018 die in week 26 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 25 juni


22.55 – Patrick Melrose – Seizoen 1 (NPO 2)

-

Dinsdag 26 juni


00.00 – Glass half full – Serie première (YouTube)

-

Vrijdag 29 juni


00.00 – Kiss Me First – Seizoen 1 (Netflix)

Wist je Dat?


Showrunner Angela Kang (foto) tijdens een sessie op de AMC Summit The Kick-Ass Women of AMC in New York heeft verklaard dat het negende seizoen van The Walking Dead zeker een sprong voorwaarts in tijd zal gaan maken. Kang vertelde: “Wat erg leuk voor mij is, is dat we aan een seizoen werken die een erg frisse toon en gevoel gaat krijgen... We spelen met tijd in het verhaal, we springen vooruit in de tijd”. Het lijkt erop dat de serie een soort mini-reboot gaat krijgen in het negende seizoen. Met veranderingen in de cast; Andrew Lincoln vertrekt, Norman Reedus die zijn plek inneemt en Lauren Cohen die minder te zien zal zijn in het negende seizoen. En uiteraard de oorlog die voorbij is tussen de Saviors (Negan) en onze helden.
Embed from Getty Images

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten