De Luizenmoeder

8,0 / 10
25 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

De populaire komedieserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

De serie van AVROTROS speelt zich af op een basisschool en toont een komische uitvergroting van het gedrag van ouders en schoolpersoneel. De Luizenmoeder was begin dit jaar te zien op NPO 3 en trok op het hoogtepunt 3,5 miljoen kijkers.

"De Luizenmoeder, dat zijn wij allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard", aldus de jury. "En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is."

De serie met onder meer rollen voor Jennifer Hofman (moeder Hannah) en Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) had als kandidaat voor de Zilveren Nipkowschijf concurrentie van In het spoor van IS en Ersin in Wonderland.

Zie ook het bericht Opnames tweede seizoen De Luizenmoeder starten in najaar dat MijnSerie op 14 juni publiceerde.

De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland, toegekend sinds 1961 door een jury bestaande uit de gezamenlijke Nederlandse mediajournalisten en critici.
Vorige aflevering
Lievelingsjuf
Lievelingsjuf
02x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

NPO2 gaat vanaf juni het vierde seizoen van de Britse misdaadserie Shetland uitzenden. Alle vijf seizoenen zijn al beschikbaar bij NPO Plus.
Vandaag, 15:00
Apple TV+ werkt aan een reboot van de Amerikaanse kinderserie Fraggle Rock van Jim Henson uit 1983.
Vandaag, 14:00
De laatste afleveringen van het vijfde seizoen van Las Chicas Del Cable en daarmee ook de laatste van de Spaanse dramaserie verschijnen in juli op Netflix.
Vandaag, 13:00
Er zijn drie series vernieuwd, een Australische dramedy, een Amerikaanse dramedy en een Amerikaanse sitcom.
Vandaag, 12:00
1
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De serie over het karakter Lisbeth Salander, bedacht door Stieg Larsson voor de Millenium boeken, gaat in productie bij Amazon.
Vandaag, 10:00
1