Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

De populaire komedieserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

De serie van AVROTROS speelt zich af op een basisschool en toont een komische uitvergroting van het gedrag van ouders en schoolpersoneel. De Luizenmoeder was begin dit jaar te zien op NPO 3 en trok op het hoogtepunt 3,5 miljoen kijkers.

"De Luizenmoeder, dat zijn wij allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard", aldus de jury. "En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is."

De serie met onder meer rollen voor Jennifer Hofman (moeder Hannah) en Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) had als kandidaat voor de Zilveren Nipkowschijf concurrentie van In het spoor van IS en Ersin in Wonderland.

Zie ook het bericht Opnames tweede seizoen De Luizenmoeder starten in najaar dat MijnSerie op 14 juni publiceerde.

De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland, toegekend sinds 1961 door een jury bestaande uit de gezamenlijke Nederlandse mediajournalisten en critici.
Vorige aflevering
Lievelingsjuf
02x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst