De Luizenmoeder

8,0 / 10
25 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

De populaire komedieserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

De serie van AVROTROS speelt zich af op een basisschool en toont een komische uitvergroting van het gedrag van ouders en schoolpersoneel. De Luizenmoeder was begin dit jaar te zien op NPO 3 en trok op het hoogtepunt 3,5 miljoen kijkers.

"De Luizenmoeder, dat zijn wij allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard", aldus de jury. "En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is."

De serie met onder meer rollen voor Jennifer Hofman (moeder Hannah) en Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) had als kandidaat voor de Zilveren Nipkowschijf concurrentie van In het spoor van IS en Ersin in Wonderland.

Zie ook het bericht Opnames tweede seizoen De Luizenmoeder starten in najaar dat MijnSerie op 14 juni publiceerde.

De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland, toegekend sinds 1961 door een jury bestaande uit de gezamenlijke Nederlandse mediajournalisten en critici.
Vorige aflevering
Lievelingsjuf
02x09
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Terror is een Amerikaanse anthologieserie van de zender AMC. De serie ging in première in maart 2018. Op 12 augustus gaat het tweede seizoen van start.
Vandaag, 15:00
Catherine the Great is de nieuwe miniserie van HBO over de laatste jaren van de Keizerin van heel Rusland. In de eerste trailer zien we Helen Mirren als de Keizerin.
Vandaag, 13:00
De rechten op de fantasyserie The Lord of the Rings werden vorig jaar door Amazon verworven en het zal naar verwachting een van de duurste televisieseries ooit worden. Volgens de geruchten kost de serie circa $ 500 miljoen.
Vandaag, 12:00
Schrijver en acteur Boris van der Ham (45) speelt mee in het laatste seizoen van de politieserie Smeris.
Vandaag, 11:00
Voor de Nederlandse kijker die graag de reünie wil zien van Beverly Hills, 90210: BH90210 is er goed nieuws.
Vandaag, 10:00
All3Media is opdrachtgever van een nieuwe televisieserie over de Nederlandse detective Piet Van der Valk. De opnamen zijn gestart in Amsterdam.
Vandaag, 09:00