Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 29

Weekoverzicht 29

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 16 tot en met 22 juli voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Ook Walmart zit er over na te denken om een streamingdienst te gaan beginnen. Na Disney en Apple TV zal dat een eventuele concurrent kunnen gaan worden van de allergrootste Netflix en de al bestaande streamingdiensten HBO, Hulu en Amazon. Walmart zal eerst gaan beginnen in Amerika, maar de plannen zijn volgens Variety nog niet echt concreet. De winkelketen twijfelt nog tussen een betaalde versie voor acht dollar per maand en een versie die gratis is, maar ondersteund wordt door advertenties. Of Walmart echt een concurrent kan gaan worden is de vraag.

Algemeen Serienieuws


Bad Banks


Buitenlandse series zijn bij onze oosterburen vaak in het Duits nagesynchroniseerd te zien. NPO draait nu de rollen om: de Duitse serie Bad Banks, met ‘onze’ Barry Atsma in de hoofdrol, wordt door hem zelf in het Nederlands ingesproken.

Comedy Central


Comedy Central gaat beide animatieseries weer uitzenden. King of the Hill en The Cleveland Show waren eerder gecanceld door FOX.

Narcos


In het najaar verschijnt het vierde seizoen van de dramaserie Narcos bij Netflix. De streamingdienst maakt bekend dat er een naamswijziging heeft plaatsgevonden.

The Crown


Netflix heeft het eerste beeld van actrice Olivia Colman gepubliceerd, die koningin Elizabeth II speelt in het komende seizoen van The Crown.

The Expanse


In mei werd bekend dat de Amerikaanse sciencefictionserie The Expanse stopt bij Syfy, maar dat Amazon verder gaat met de serie.

Datums Series


American Horror Story


Naast een naam en een datum heeft het achtste seizoen van American Horror Story ook nieuwe nogal verontrustende illustraties gekregen.

Endeavour


De Britse politieserie Endeavour van ITV is de prequel van de legendarische serie Inspector Morse en gaat over de jonge detective Endeavour Morse in het Oxford van de jaren zestig. De NPO gaat de serie vanaf 5 september uitzenden.

Homecoming


De Amazon-dramaserie Homecoming met Julia Roberts gaat op vrijdag 2 november in première bij de streamingdienst, zo werd onthuld tijdens San Diego Comic Con.

Killing Eve


In juni maakte de NPO bekend de serie Killing Eve vanaf 21 augustus uit te gaan zenden in Nederland. Later werd 27 augustus genoemd, maar inmiddels is de serie even helemaal van de kalender gehaald.

Lore


De Amazon horrorserie Lore had in februari 2018 al een tweede seizoen gekregen. Nu heeft Amazon er een datum aan vastgeplakt. Vanaf 19 oktober zal het tweede seizoen met zes afleveringen van Lore te zien zijn bij Amazon.
Video on youtube


Marvel's Iron Fist


Het eerste seizoen van Marvel's Iron Fist ging in maart 2017 in première. De fans hebben even moeten wachten maar de startdatum van het tweede seizoen is eindelijk bekend gemaakt.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Man in the High Castle


Amazon heeft aangekondigd dat het derde seizoen van de spannende sciencefictionserie The Man in the High Castle op 5 oktober van start zal gaan. En dat de serie officieel is vernieuwd met een vierde seizoen.

The Walking Dead


The Walking Dead keert dit najaar terug op de Nederlandse televisie. Het negende seizoen wordt vanaf dinsdag 9 oktober wekelijks om 22.00 uur uitgezonden, zo heeft FOX bekendgemaakt.

Nieuwe Series


Black Summer


Z Nation is aan het uitbreiden. Netflix heeft een eerste seizoen besteld van Black Summer, een spin-ff van de populaire Syfy zombieserie.

Buffy the Vampire Slayer


Er is een nieuwe serie van Buffy the Vampire Slayer in ontwikkeling bij 20th Century Fox. De serie liep eerder van 1997 tot en met 2003.

Creepshow


Creepshow, de serie gebaseerd op de gelijknamige horrorcomic uit de jaren '50 en film uit 1982, komt naar Shudder, de video-on-demand dienst van AMC.

Hit and Run


Netflix heeft direct Hit and Run als serie besteld. De spionnen dramaserie komt van Fauda bedenkers Lior Raz en Avi Issacharoff.

I.M.


Producenten De Familie Film & TV en AVROTROS werken momenteel aan de ontwikkeling van een vierdelige dramaserie gebaseerd op het boek I.M. van schrijfster Connie Palmen.

Netflix


- Netflix nam comic-book-bedrijf Millarworld vorig jaar over en sprak toen al de ambitie uit om diverse verhalen van ze te verfilmen. Nu zijn de plannen concreet gemaakt.

- Shonda Rhimes heeft onthuld welke series zij gaat ontwikkelen bij Netflix. Acht series maar liefst waarvan twee nog naamloos.

Tales From the Loop


Amazon Studios laat de achtdelige serie Tales From the Loop maken, zelfs voordat er een pilot is geproduceerd.

The Umbrella Academy


Netflix heeft op Twitter een eerste beeld vrijgegeven van de ‘superheldencast’ van The Umbrella Academy. De serie is gebaseerd op de stripboekenreeks van Gerard Way en Gabriel Bá.

Gecancelde Series


Better Late Than Never


Het ziet er naar uit dat te weinig kijkers de NBC serie Better Late Than Never de das om gaat doen. Volgens bronnen heeft de NBC de stekker uit de serie getrokken, er zal dus geen derde seizoen gaan volgen met de globetrotters Henry Winkler, William Shatner, George Foreman, Terry Bradshaw en Jeff Dye. NBC heeft het nieuws nog niet bevestigd of ontkend.

Colony


Aflevering dertien van het derde seizoen van Colony die op 25 juli te zien zal zijn bij USA Network zal de boeken ingaan als allerlaatste.

Vernieuwde Series


Diesel Brothers


Discovery Channel heeft de realityserie Diesel Brothers vernieuwd met een vierde seizoen. Vanaf 30 juli zal de serie te zien zijn bij de ontdekkingszender.

Impulse


Impulse, de sciencefictionserie van YouTube deed het goed genoeg om vernieuwd te worden.

Manhunt


Discovery Channel zag verder geen brood meer in Manhunt en besloot na Manhunt: Unabomber de serie niet te vernieuwen. Charter Communications heeft de serie nu overgenomen als Manhunt.

Marvel's Cloak & Dagger


Op de San Diego Comic Con 2018 is er aangekondigd dat de Freeform superheldenserie Marvel's Cloak & Dagger een tweede seizoen gaat krijgen.

Ransom


Gecanceld, gered en vernieuwd. Nu is Ransom dus al weer toe aan het derde seizoen.

Rugrats


Nickelodeon heeft 26 nieuwe afleveringen besteld van de animatieserie Rugrats. De serie is in Nederland uitgebracht onder de naam Ratjetoe.

Star Wars: The Clone Wars


In 2014 kwam er een eind aan de animatieserie Star Wars: The Clone Wars bij Cartoon Network. Disney heeft de serie nieuw leven ingeblazen.

Wynonna Earp


Showrunner Emily Andras is enthousiast over de vernieuwing van Wynonna Earp door Syfy, en de deur staat open voor meer.

Afleveringen


Magnum, P.I. en Hawaii Five-0


Op internet gonst het van de geruchten dat er, kennelijk, een cross-over gaat komen tussen Magnum, P.I. en Hawaii Five-0. Lenkov spak daarover tijdens de Comic Con.

The CW superhelden cross-over


Twee jaar geleden begon The CW met een volledige cross-over tussen de series uit de Arrowverse, bestaande uit Arrow, The Flash (2014), Supergirl en DC's Legends of Tomorrow.

Casting Nieuws


Chicago PD


Actrice Anne Heche keert terug naar NBC voor een gastrol in het komende zesde seizoen van Chicago PD. Dat seizoen start op 26 september.

Fear The Walking Dead


Fear The Walking Dead krijgt een uitbreiding van de cast. Aaron Stanford, we kennen hem van 12 Monkeys, zal samen met Stephen Henderson (Law & Order), Tonya Pinkins (Gotham), Mo Collins (MadTV) en Daryl ‘Chill’ Mitchell (Galaxy Quest) de cast van de zombieserie gaan versterken.

How to Get Away with Murder


Amirah Vann zal in het vijfde seizoen nog meer van Tegan Price laten zien. Volgens Deadline is de Underground actrice gepromoveerd tot een regulier castlid in de ABC juridische dramaserie How to Get Away with Murder. ABC heeft nog geen startdatum aangekondigd voor het vijfde seizoen.

NCIS


Diona Reasonover is gepromoveerd in de langlopende misdaadserie NCIS. In de CBS serie speelt zij Kasie Hines, de assistent van Ducky. Reasonover (foto) zal vanaf het zestiende seizoen, dat op 26 september van start gaat, te zien zijn als vast castlid.

Station 19


Nog maar net is de laatste aflevering van Code Black uitgezonden of er is bekend gemaakt dat Boris Kodjoe zich bij de cast van Station 19 gaat voegen.

The Resident


Bezig bijtje Jenna Dewan krijgt een terugkerende rol in het tweede seizoen van de FOX medische dramaserie The Resident.

The Walking Dead


- Het negende seizoen moet de kijker weer terugtrekken naar The Walking Dead. Er staan enkele vernieuwingen op de planning, één daarvan is een nieuw castlid ; Lauren Ridloff.

- We weten al dat een aantal castleden gaat vertrekken in of na het negende seizoen van The Walking Dead. Maar er komt ook een aantal castleden bij.

Kijkcijfers Series


Goede Tijden, Slechte Tijden


Sinds 9 juli zendt RTL 4 speciale Goede Tijden, Slechte Tijden Classics uit. In totaal toont de zender 35 memorabele, eerder uitgezonden afleveringen van de soapserie, gekozen uit 27 jaar GTST. Maar de kijkcijfers zijn niet om over naar huis te schrijven.

Pilots


Batwoman


Variety heeft gemeld dat The CW een serie aan het ontwikkelen is over de DC-superheld Batwoman.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


- In het tweede kwartaal van dit jaar heeft Netflix er wereldwijd 5,2 miljoen gebruikers bij gekregen. Dat is ruim 1 miljoen minder dan de streamingdienst had verwacht.

- Netflix brengt een update uit voor zijn tv-apps. Daarmee moeten gebruikers gemakkelijker films of series kunnen vinden.

The Vampire Chronicles


Netflix, HBO en Amazon visten naast het net en Hulu ging er met Anne Rice´s The Vampire Chronicles vandoor.

Viceland


Na Ziggo en Caiway kunnen nu ook KPN en T-Mobile abonnees in het basispakket afstemmen op Viceland, de zender voor Millennials. Viceland is een zender die zich voornamelijk op jongeren richt met binnen- en buitenlandse programma's over onderwerpen als muziek, eten, nieuws, technologie, drugs, seks en mode. Viceland is vanaf 18 juli te zien bij KPN op kanaal 37 en bij T-Mobile op kanaal 26.

Overlijdensberichten


Elmarie Wendel


Actrice Elmarie Wendel is op 21 juli overleden. Wendel werd vooral bekend door haar rol in 3rd Rock from the Sun als hospita Mrs. Dubcek. Maar Wendel speelde ook rollen in series als Knight Rider, The Jeffersons, Murphy Brown, Major Dad, Seinfeld en Empty Nest. Haar laatste televisieoptreden was in 2014 in The Exes als Ruthie. Elmarie Wendel is 89 jaar geworden, R.I.P.

Ron Satlof


Oscar genomineerde, regisseur en producent Ron Satlof is 2 juli 2018 overleden. De regisseur heeft talrijke series op zijn naam staan waaronder McCloud, The A-Team, Riptide, Perry Mason, Zorro, Jake and the Fatman en Diagnosis Murder. In 2015 regisseerde hij nog vijf afleveringen voor de serie The Condo Cops. Ronald Gilbert Satlof is 79 jaar geworden, R.I.P.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


9-1-1


9-1-1 is een Amerikaanse dramaserie van de zender FOX. Het tweede seizoen gaat op 23 september van start. FOX heeft een trailer vrijgegeven.

BBC


Nog geen datums, helaas, wel een teaser. Maar we weten wel dat twee series van de BBC een coproductie gaan worden met Netflix.

Better Call Saul


AMC heeft eindelijk een volledige trailer vrijgegeven voor het komende vierde seizoen van Better Call Saul, de succesvolle spin-off van Breaking Bad.

Comic Con Videos


- Op donderdag 19 juli is de grootse Comic Con van start gegaan in San Diego. Daar hebben ze ook meteen de eerste trailers/teasers van enkele series vrijgegeven.

- Net als op donderdag 19 juli toen de Comic Con van start ging zijn er op vrijdag ook weer trailers/teaser vrijgegven.

- Net als op donderdag 19 en vrijdag 20 juli toen de Comic Con in volle gang was zijn er op zaterdag ook weer trailers vrijgegeven.

Doctor Who


De BBC heeft een teaser voor het elfde seizoen van sciencefictionserie Doctor Who verspreid.

Insatiable


Op 10 augustus komt Netflix met de nieuwe komedieserie Insatiable. Het is een tienerkomedie van Lauren Gussis, die we kennen van Dexter en Once Upon a Time. Er is nu een trailer vrijgegeven.

Last Man Standing


In een nieuwe teaser voor de komende serie van Last Man Standing zien we acteurs Tim Allen en Nancy Travis rond een kampvuur. Zij spelen opnieuw de rollen van Mike en Vanessa Baxter.

Mega Man: Fully Charged


Capcom heeft tijdens Comic Con in San Diego de eerste trailer getoond van Mega Man: Fully Charged, de komende animatieserie van de blauwe held.

Shameless (US)


Shameless (US) is een Amerikaanse komedieserie van de zender Showtime. Op 9 september gaat het negende seizoen van start. Showtime heeft een trailer vrijgegeven van het komende seizoen.

Stranger Things


Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Stranger Things seizoen drie. We zien een nieuwe setting voor het komende seizoen: een ogenschijnlijk vredig winkelcentrum in Hawkins, Indiana.

Titans (2018)


De eerste trailer is uitgebracht voor Titans (2018), de komende DC Universe-superheldenserie van Akiva Goldsman, Geoff Johns, Sarah Schechter en Warner Bros TV.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Linda60 gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

- Netflix en verandering van seizoenen, tijden en afleveringen
Netflix heeft niet alleen originele series maar koopt ook heel wat aan. Series die dus niet origineel van Netflix zijn maar eerst zijn uitgezonden bij een andere zender of netwerk.

Afgelopen weekend te zien (21/22 juli)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je het afgelopen weekend had kunnen zien.

Kijkcijfers: Week 28


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 9 tot en met 15 juli in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 25 juli kans op het eerste seizoen van Bull (2016).

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juli 2018 die in week 30 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 23 juli


King of the Hill – Seizoen 1 (Comedy Central)

-

Dinsdag 24 juli


20.30 – Bizaardvark – Seizoen 3 (Disney Channel)

-

Donderdag 26 juli


22.00 – Sick Note – Seizoen 2 (Sky Atlantic (UK)

Wist je Dat?


Jensen Ackles, Dean in Supernatural, heeft uitgelegd waarom het veertiende seizoen korter wordt dan normaal. “Toen Jared {Padalecki, Sam} en ik ervoor gingen zitten, vroegen we ons af ‘willen we dit?’ Willen we doorgaan met Supernatural? Het ging niet over dingen die normaal opkomen als je spreekt over dit soort issues.” Ackles vertelde TV Line dat het niet ging om meer geld of een grotere trailer of ik wil dit of dat. “De conversatie ging over de kwaliteit van het leven,” ging Ackles verder. “We hebben beide families, het ging meer over hoe kunnen we werk en privé beter verdelen. En door een aantal afleveringen te schrappen, geeft het ons een maand extra privé in het jaar. Want als je maar om de twee-en-een-halve maand hiatus (pauze) hebt gaat dat heel snel voorbij.”
Embed from Getty Images
Jensen Ackles (L) en Jared Padalecki (R)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten