3rd Rock from the Sun

7.5 / 10
25 min
Sciencefiction, Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.5 / 10
6seizoenen/140afleveringen/1996 - 2001 
NetwerkNBC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min19962001 (Beëindigd)
Netwerk:NBC
3rd Rock from the Sun is een Amerikaanse komische sciencefictionserie van de zender NBC. De serie ging in première op 9 januari 1996.

De serie vertelt het verhaal van vier buitenaardse wezens die op aarde landen om het volk dat er woont te bestuderen, en daarvoor moeten integreren in de maatschappij (met vaak hilarische gevolgen).

De ploeg bestaat uit commandant Dick Solomon (John Lithgow), informatie-officier Tommy Solomon (Joseph Gordon-Levitt), veiligheidsofficier Sally Solomon (Kristen Johnston) en communicatie-officier Harry Solomon (French Stewart). De achternaam Solomon stond op de eerste truck die voorbij reed toen ze op Aarde aankwamen.

Om zichzelf niet te veel in de schijnwerpers te zetten en hun onderzoek zo grondig mogelijk te doen, gaan ze gewone "aardse" taken vervullen: Dick geeft les op de Universiteit van Pendelton als professor in de natuurkunde, Sally wordt huisvrouw, Tommy gaat naar de middelbare school en Harry ... hangt de hele dag voor de televisie. Harry is het aanhangsel van de groep; de enige reden waarom hij mee mocht op deze missie is een ingebouwde chip, die de anderen toelaat te communiceren met hun leider, The Big Giant Head (die soms ook op inspectie komt (een gastrol van William Shatner)).

Tijdens hun verblijf leren ze ook een aantal mensen kennen. Zo is er op de eerste plaats Dr. Mary Albright (Jane Curtin), een collega van Dick waar hij een kantoor mee deelt op de universiteit. Dick vindt Dr. Mary het einde en probeert haar op alle mogelijke manieren voor hem te winnen, waar hij ook in slaagt. De neurotische, onzekere Mary is gefascineerd door Dick's excentrieke naïviteit en voor de rest van de serie hebben ze een knipperlichtrelatie. Daarnaast werkt ook Nina (Simbi Khali) op hun kantoor. Zij is Dick's en Mary's secretaresse, en krijgt het zwaar te verduren dankzij Dick's onmogelijke karakter.

Sally krijgt na verloop van tijd ook een vriend, politieagent Don Orville (Wayne Knight). Ze lijken totaal niet bij elkaar te passen (zij een grote lange blondine, hij een kleine dikke man) maar toch is er chemie tussen hun twee, mede veroorzaakt door Don's beroep en uniform.

Andere personages zijn Mevrouw Dubcek (de huisbaas die onder hen woont), haar dochter Vicky (waar Harry een relatie mee begint) en Professor Strudwick, Dicks "Vijand nummer 1", wiens dochter later een relatie begint met Tommy (wat tot een soort "Romeo en Julia"-situatie leidt).
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 20
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 26
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 27
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 24
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 22
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 21
Seizoen 6

Populaire reacties (1)

avatar anonymous
-
20 dec 2010
Een beetje eentonig als je meerdere afleveringen achter elkaar kijkt, maar wel vermakelijk.

Vergelijkbare series

3rd Rock from the Sun