Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Netflix en verandering van seizoenen, tijden en afleveringen

Netflix heeft niet alleen originele series maar koopt ook heel wat aan. Series die dus niet origineel van Netflix zijn maar eerst zijn aangekocht en uitgezonden bij een andere zender of netwerk.
Netflix wil in die series nog wel eens stoeien met tijden en afleveringen. Dat gegeven willen we nu even uitleggen. Want MijnSerie krijgt regelmatig reacties van lezers en serie-enthousiastelingen die denken dat de tijden/afleveringen/seizoenen die op Netflix staan correct zijn. Vooral omdat ze graag willen bijhouden welke afleveringen ze hebben gezien en hoeveel tijd dat in beslag heeft genomen. Helaas is het niet zo dat wat op Netflix staat ook per definitie correct is. Voor de aangekochte series kan dit nogal wat verwarring brengen. We leggen het via deze column graag aan je uit.

Ik neem in deze column drie voorbeelden, maar weet dat er nog meer series zijn die hier mee te maken hebben, waarvan MijnSerie moderators en redactieleden het vaakst iets over horen. We beginnen met de Spaanse serie La Casa de Papel. Deze serie is oorspronkelijk van de Spaanse zender Antena 3. Deze serie ging op 2 mei 2017 in première en kreeg 15 afleveringen van elk 70 minuten in het eerste seizoen.

Netflix die de serie had aangekocht ging de serie opknippen. Vermoedelijk om de afleveringen wat makkelijker binge-waardig te maken. Vanaf 22 december verscheen de serie dus bij de streamingdienst. Maar niet zoals Antena 3 het oorspronkelijk had uitgezonden. Netflix knipte de afleveringen in stukken van ongeveer 45 minuten, de ene wat meer, de ander wat minder. Maar dat was niet het enige wat ze deden. Ze maakte er ook twee seizoenen van. Het eerste deel/seizoen kreeg dertien afleveringen en het tweede deel/seizoen kreeg er negen.

Bij Anne is de verwarring ook groot. De CBC serie heeft nu twee seizoenen; de eerste ging op 19 maart 2017 in première bij het Canadese CBC. Netflix nam de serie mee in hun content en het tweede seizoen van deze dramaserie is nu al te streamen bij Netflix terwijl het pas op 23 september te zien zal zijn in Canada bij CBC.

De BBC heeft voor elke aflevering van de misdaadserie Luther 59 minuten op de teller staan. De Britse zender is vrij strikt in die tijd. Bijna alle series die bij de BBC worden uitgezonden duren ongeveer een uur. Zelfs series die oorspronkelijk iets korter duren, zoals van BBC Wales, worden langer gemaakt om maar te kunnen voldoen aan die 59 minuten regel. Netflix heeft duidelijk geknipt in de afleveringen van Luther want daar duren ze nog maar 50 tot 52 minuten.

MijnSerie houdt bij bovenstaande series en andere overgenomen series die op Netflix staan de volgende regel aan. Alle datums, afleveringen, seizoenen en tijdsduur van de oorspronkelijke zender/netwerk worden aangehouden. Dus mocht je denken dat Netflix de juiste tijd en afleveringen heeft, controleer dan eerst even bij de oorspronkelijke zender of dit klopt. Ook de moderatoren en redacteuren van MijnSerie kennen niet alle zenders en series en moeten vaak ook dit soort wijzigingen nakijken.

Mocht je het uiteindelijk heel zeker weten, wijzigen kunnen worden doorgevoerd in de Bewerk Content pagina die op de seriepagina links onderin bij Info te vinden is. Mocht je vragen hebben of twijfel je kun je altijd mailen of een pb sturen naar één van de beheerders : hier te vinden. NOTE: Deze regel geldt dus alleen voor series die Netflix heeft aangekocht en al eerder op een andere zender zijn uitgezonden.

Met vriendelijke andere tijdengroet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

renzoroy
renzoroy 4 februari 2019, 21:16
Die 15 afleveringen van La Casa de Papel waren op Antena 3 ook opgesplitst als 2 seizoenen.

Money Heist debuted on Antena 3 on 2 May 2017, with the first part running in nine episodes, until 27 June. A second part of six episodes aired between 16 October and 23 November.

Bron: Wikepedia.org (https://en.wikipedia.org/wiki/Money_Heist#Release)

Het aankomende 3e seizoen zal trouwens alleen op Netflix te zien zijn en niet uitgezonden worden op het Spaanse Antena 3.
Log in om een reactie achter te laten