Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Shonda Rhimes onthult series die ze gaat ontwikkelen voor Netflix

Shonda Rhimes heeft onthuld welke series zij gaat ontwikkelen bij Netflix. Acht series maar liefst waarvan twee nog naamloos.
Al in augustus 2017 berichtte MijnSerie over het vertrek van Shonda Rhimes bij ABC en haar overstap naar Netflix. Nu heeft Rhimes gemeld welke series er allemaal op stapel staan.

We beginnen met een serie waarover MijnSerie al eerder iets had geschreven de naamloze serie staat nog steeds op de lijst. Rhimes zal de serie gaan creëren.

Dan een naamloos Bridgerton Project gebaseerd op de bestsellers van Julia Quinn. Deze slimme feministische kijk op een Regency England romance onthult het rijke, seksuele, pijnlijke, grappige en soms eenzame glitterleven van de vrouwen en mannen in de high society. Huwelijken in Londen zoals verteld door de ogen van de krachtige familie Bridgerton. Chris Van Dusen (Scandal) zal showrunner worden en de serie bewerken.

The Warmth of Other Suns is gebaseerd op Pulitzer prijs-winnaar Isabel Wilkersons gelijknamige boek. Deze krachtige baanbrekende serie volgt de decennia lange migratie van Afro-Amerikanen op de vlucht voor het Zuiden van Jim Crow die op zoek gaan naar een beter leven in het noorden en het westen tussen 1916 en 1970. National Humanities Medal en MacArthur Genius Grant ontvanger en twee keer Drama Desk-winnaar toneelschrijver Anna Deavere Smith is aangetrokken om de serie te bewerken.

Pico & Sepulveda is gesitueerd in 1840 tegen de surreële en sensuele achtergrond van de toenmalige Mexicaanse staat Californië, volgt de serie het einde van een idyllisch tijdperk terwijl Amerikaanse troepen brutaal dreigen om oorlog aan de grens te maken om dit adembenemende land voor zichzelf te kunnen claimen. Emmy winnaar schrijver Janet Leahy zal de serie creëren.

En dan Reset: My Fight for Inclusion and Lasting Change. Netflix en Shondaland hebben de rechten verworven van de baanbrekende memoires van Ellen Pao over haar leven en carrière, inclusief de rechtszaak tegen haar voormalige werkgever die leidde tot intens mediaonderzoek die Silicon Valley schokte tot in de kern van de ‘boys club’ en de Time's Up-beweging bepaalde.

The Residence. Netflix en Shondaland hebben de rechten verworven van het schitterende non-fictieboek van Kate Andersen Brower; The Residence: Inside the Private World of the White House, dat een levendig accuraat insider-verslag geeft van de stafleden van het Witte Huis en de upstairs downstairs levens met de First-families in één van de beroemdste huizen uit de geschiedenis.

Sunshine Scouts. In deze duistere komische serie van een half uur spaart een apocalyptische ramp een groep loslopende meiden uit het slaapkamp, die hun moxie- en overlevingsvaardigheden moeten aanroepen om de gevolgen te overleven en ervoor te zorgen dat de restanten van de mensheid bij de Sunshine Scout-wet blijven. Schrijver en actrice Jill Alexander zal de serie creëren.

Dan de laatste serie; Hot Chocolate Nutcracker. Deze documentaire biedt een kijkje achter de schermen bij de bekroonde heroverweging van door de Debbie Allen Dance Academy klassieke ballet, The Nutcracker. Deze geënsceneerde nieuwe kijk - inclusieve cast van alle leeftijden en zijn mix van danstradities - heeft de erfenis van Debbie Allen nog versterkt als een van de grootste namen die ten goede van de dans werkt. Oliver Bokelberg zal dienen als regisseur, cameraman en producent.

Welke van deze series ga jij op je wensenlijstje zetten?


Embed from Getty Images
Shonda Rhimes
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten