Delen op social media
Trailer

Buffy the Vampire Slayer

7,9
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:1997 - 2003 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:The CW
Genres:Fantasie
Buffy the Vampire Slayer is een Amerikaanse fantasyserie van de zender The CW. De serie ging in première op 10 maart 1997.

Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) is een door het lot uitverkoren geboren Slayer, een meisje met bovennatuurlijke krachten dat de menselijke hoop vormt tegen de krachten van het kwaad. Al op jonge leeftijd wordt ze door een 'vreemde man' op de hoogte gebracht van haar buitengewone lot. Buffy is opgeroepen toen ze in LA woonde met haar moeder en vader. Als een Slayer sterft, wordt namelijk automatisch een nieuwe Slayer opgeroepen. In dit geval is Buffy de uitverkoren tiener. Nadat ze een gymzaal met vampiers in brand stak, werd ze van school getrapt. Haar moeder Joyce (Kristine Sutherland) en vader Hank zijn gescheiden en Buffy komt bij aanvang van de serie met haar moeder aan in hun nieuwe woonplaats Sunnydale. Zij is vastbesloten haar 'Slayerbestaan' achter zich te laten en een gewoon puberleven te gaan leiden. Als ze echter op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles (Anthony Stewart Head), haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden.
Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg (Alyson Hannigan) en Xander Harris (Nicholas Brendon) zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.

Acteurs

Nieuws (18)

Populaire reacties (1)

avatar_renzoroy
01 mei 2018 15:06 -
Ben nu voor de 5e x heel de serie weer eens aan het kijken (nu alleen voor het eerst in 1080p) en nog steeds is dit mijn all-time favoriet. Ik kan elke aflevering dromen en toch zit ik er weer helemaal in. Goed uitgewerkte personages die ook goed gespeeld worden met op nummer 1 Sarah Michelle Gellar in de titelrol. Geweldige verhaallijnen en dialogen die zorgen voor de juiste combinatie van verschillende genres als actie, drama, romantiek en humor. Ook komen alle klassieke horror figuren aan bod als weerwolven, zombies, demonen, mummies, heksen, monsters en natuurlijk vampieren. Echt de beste 90's serie ooit gemaakt :)
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
07x20
6 mei 2003
07x21
13 mei 2003
07x22
20 mei 2003
Seizoen 5
0/22
Seizoen 6
0/22
Seizoen 7
0/22

Recensies (0)

Nog geen reviews aanwezig

Video's (1)

BUFFY: Season One TRAILER
Geplaatst op 23 januari 2014, 17:57
BUFFY: Season One TRAILER

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.