Buffy the Vampire Slayer

8,0 / 10
44 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7seizoenen/144afleveringen/1997 - 2017 
NetwerkThe CW
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min19972017 (Beëindigd)
Genres:Fantasy
Netwerk:The CW
Buffy the Vampire Slayer is een Amerikaanse fantasyserie van de zender The CW. De serie ging in première op 10 maart 1997.

Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) is een door het lot uitverkoren geboren Slayer, een meisje met bovennatuurlijke krachten dat de menselijke hoop vormt tegen de krachten van het kwaad. Al op jonge leeftijd wordt ze door een 'vreemde man' op de hoogte gebracht van haar buitengewone lot. Buffy is opgeroepen toen ze in LA woonde met haar moeder en vader. Als een Slayer sterft, wordt namelijk automatisch een nieuwe Slayer opgeroepen. In dit geval is Buffy de uitverkoren tiener. Nadat ze een gymzaal met vampiers in brand stak, werd ze van school getrapt. Haar moeder Joyce (Kristine Sutherland) en vader Hank zijn gescheiden en Buffy komt bij aanvang van de serie met haar moeder aan in hun nieuwe woonplaats Sunnydale. Zij is vastbesloten haar 'Slayerbestaan' achter zich te laten en een gewoon puberleven te gaan leiden. Als ze echter op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles (Anthony Stewart Head), haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden.
Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg (Alyson Hannigan) en Xander Harris (Nicholas Brendon) zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 12
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 22
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 22
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 22
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 22
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 22
Seizoen 6
Seizoen 7
0 / 22
Seizoen 7

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Buffy the Vampire Slayer.

Populaire reacties (1)

avatar renzoroy
10
1 Mei 2018
Ben nu voor de 5e x heel de serie weer eens aan het kijken (nu alleen voor het eerst in 1080p) en nog steeds is dit mijn all-time favoriet. Ik kan elke aflevering dromen en toch zit ik er weer helemaal in. Goed uitgewerkte personages die ook goed gespeeld worden met op nummer 1 Sarah Michelle Gellar in de titelrol. Geweldige verhaallijnen en dialogen die zorgen voor de juiste combinatie van verschillende genres als actie, drama, romantiek en humor. Ook komen alle klassieke horror figuren aan bod als weerwolven, zombies, demonen, mummies, heksen, monsters en natuurlijk vampieren. Echt de beste 90's serie ooit gemaakt :)

Vergelijkbare series

Charmed
24 stemmen
Angel
13 stemmen
Supernatural
12 stemmen
Shadowhunters
9 stemmen
Grimm
8 stemmen
Buffy the Vampire Slayer