Bad Banks

7.3 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Duitse serie Bad Banks nagesynchroniseerd op NPO 1

Buitenlandse series zijn bij onze oosterburen vaak in het Duits nagesynchroniseerd te zien. NPO draait nu de rollen om: de Duitse serie Bad Banks, met ‘onze’ Barry Atsma in de hoofdrol, wordt door hem zelf in het Nederlands ingesproken en uitgezonden.

Barry Atsma: “Inspreken, wat een vak apart is, is niet nieuw voor mij. Maar het inspreken van mijn eigen rol wel! De spanning van de allereerste scène van Bad Banks kwam direct terug. In de studio heb ik elke scène, elke zin opnieuw gespeeld en beleefd, maar dan in mijn eigen moedertaal.”

Frans Klein, directeur video bij NPO, heeft veel vertrouwen in het project: “We zijn benieuwd hoe de kijkers reageren op dit experiment. We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1.”

5853 Atsma2

De NPO hoopt hiermee een groter publiek te bereiken: “Om deze reden worden kinderseries vaak nagesynchroniseerd in het Nederlands. Bij buitenlandse programmering voor volwassenen wordt echter standaard voor ondertiteling gekozen. Als het experiment aanslaat, kiezen wij in de toekomst vaker voor deze aanpak”, aldus Klein.

“Het mooie aan dit experiment is dat de keuze volledig bij de kijker ligt: wat wil jij? Iedereen kan zelf kiezen welke versie men wil volgen; de Nederlands ingesproken versie op NPO 1, het origineel op het digitale kanaal NPO 1 extra of beide varianten op de on-demand-dienst NPO Start.”

Vanaf dinsdag 24 juli is de Duitse serie Bad Banks te zien bij de AVROTROS op NPO 1. In Bad Banks speelt Barry Atsma een beruchte bankier die bekend staat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid.
Vorige aflevering
Long Live the Queen
Long Live the Queen
02x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_rotthierpeter
19 jul 2018 22:39 -
jammer: vind dat je gewoon elke serie met de originele taal moet uitzenden. voor kinderprogramma's kan ik die synchronisatie begrijpen maar voor series is dat gewoon not done: kijk maar eens naar duitsland of frankrijk en zie je engelstalige helden plots duits of frans spreken - dat werkt niet...
Reageer
avatar_anonymous
19 jul 2018 23:32
Helemaal mee eens.
Reageer
avatar_renzoroy
20 jul 2018 00:29
Ook mee eens,
Reageer

Laatste nieuws

Emma Thompson speelt in Years and Years een controversiële politica en is nu nog terug te kijken via NPO Plus.
Vandaag, 13:00
De streamingservice CBS All Access zal vanaf begin maart verdergaan onder de naam Paramount+.
Vandaag, 12:00
De geplande Arrowverse crossover tussen onder andere Batwoman en Superman & Lois gaat niet door. De laatste krijgt wel een speciale première, waardoor The Flash (2014) een week later begint.
Vandaag, 10:56
Alle afleveringen van de Amerikaanse komedieserie The Muppet Show zullen eind volgende maand verschijnen bij Disney+.
Vandaag, 10:00
Nog iets langer dan een maand, dan zullen de laatste zes afleveringen van het tiende seizoen van The Walking Dead worden uitgezonden. FOX brengt nu een trailer uit.
Vandaag, 09:00
Het derde seizoen van de superheldenserie Titans (2018) krijgt een nieuwe politiecommissaris.
Gisteren, 15:00